به گزارش تجارتنیوز، چند هفته پیش یعنی ۱۸ تیر ماه شاخص کل بورس با افت ناچیز به کانال ۱٫۴ میلیونی سقوط کرد و در پایان معاملات همان روز به سطح یک میلیون و ۴۹۸ هزار واحد رسید.
این سقوط در یک هفته اخیر ادامهدار بود و باعث شد که سهامداران وارد صفهای فروش شوند. این ورود به صفهای فروش ناشی از ترس و هراس از ریزش بیشتر بود. به نوعی سهامداران میترسند که بیش از این زیان کنند، درنتیجه ترجیح میدهند سهمهای خود را بفروشند.
ریزش بورس از ۱۹ مردادماه سال ۹۹ آغاز شد و همچنان ادامه دارد. علت ریزش بورس در این سالها را میتوان دخالتهای دولتیها و ریسکهای سیستماتیک دانست. در همان سال دولت دوازدهم برای جبران کسری بودجه خود تصمیم به برداشت پول از بورس گرفت که به واسطه همین معاملات تالار شیشهای یکباره سقوط کرد.
این برداشت پول و سقوط بورس باعث بیاعتمادی سهامداران نسبت بازار سرمایه شد و همچنان سهامداران نسبت به عملکرد مسئولین در حوزه بورس بیاعتماد هستند.
خوش آمدگویی بازار به کانال جدید
بورس هفته اخیر وارد کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی شد و تحلیلگران بازار سرمایه علت این موضوع را کمبود نقدینگی میدانند. از سوی دیگر دلیل نبود پول در بازار عدم اعتماد و ترس سهامداران است. اگر پولی در بازار باشد، تالار شیشهای روند صعودی به خود میگیرد.
همچنین تصمیمات خلق الساعه تاثیر منفی روی بورس داشته است و سهامداران نیز از ترس این موضوع نیز نمیتوانند عملکردی در بازار داشته باشند.
علت ریزش بورس در سال ۹۹ چه بود؟
روند شاخص در سال ۹۹، در دورهای که دوره طلایی بورس نامیده میشد، پس از یک دوره رشد تقریبا شش ماهه، از کانال دو میلیون عبور کرد. از نیمه مرداد ۹۹ روند نزولی بورس آغاز شد و بعد از مدتها نزول در زمستان ۹۹، یک حرکات نوسانی را پشتسر گذاشت و بعد از یک دوره نزولی، از کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار عبور کرد.
شاخص بورس در نیمه دوم سال ۹۹، با افت حدود ۶۷ درصدی همراه بود. با توجه به این نکته که دوران نزولی بورس در سال ۹۹ حدود شش ماه، اما روند نزولی شاخص در سال ۹۲ به صورت نوسانی به مدت دو سال به طول انجامید. میتوان امیدوار بود با در نظر گرفتن شرایط ثبات در بازار ارز و نبود ریسک سیاسی و بینالمللی غیر منتظره، اصلاح بازار به آخر خط رسیده و شاخص کل میتواند مجددا به روند متعادل و صعودی بازگردد.
به عقیده کارشناسان، بازار سهام در سال ۹۹ بنا به دلایل مختلفی روند نزولی را تجربه کرد. از جمله عوامل نزول بورس در شش ماه دوم ۹۹ را میتوان به خروج حجم زیادی از نقدینگی در مرداد ماه، اظهار نظر افرادی که تخصص کافی نداشتند. قیمتگذاریهای دستوری، اعمال سیاستهای مختلف پولی بانک مرکزی، رفتارهای هیجانی سهامدارن و رفته رفته کم شدن اعتماد سهامداران به بازار نام برد. عواملی که به وجود آمدن برخی از آنها شاید به دلیل طولانی شدن دوران نزولی بازار باشد.
به طور کلی و با وجود ابهامات به نظر میرسد که ریزش بورس در میان مدت ادامهدار باشد و پس از مشخص شدن ریسکهای سیاسی و اقتصادی بازار سرمایه روند خود را پیدا میکند.
پس کو اون وعده هات رییسی که برای بورس دادی
رییس جمهور رییسی مقصره که نتونست به وعده بورسی عمل کنه
بورسی که در ان بعضی نمادهای بی ارزش صعود و نمادهای با ارزش بدون وقفه سقوط میکنه به درد نمی خوره در بورس کشور ما فقط شاخص کل رشد میکنه ووقتی هم شاخص کل منفی میشه همه سهمهارو باخودش به پایین میکشه
جای دوری نرید علت ریزش بورس حرص و طمع بیش از اندازه حقوقی و بازارگردان شرکتها است. که دوست دارند.هر چی سهم دست مردمه جمع کنند . و گرانتر بفروشند.اصلاح قیمتی را به قدری طولانی کردن که تا آخرین سهم از سهام شناور را بدست بگیرند. حالا که دوست دارند سهام رشد کند و به گرانی دوباره به مردم بفروشند. چنان حال سهامدار را گرفتن که عملاً نود درصد سهامداران از بورس بیزار شدن و سرمایه را از بورس بیرون کشیدن ماندن ده درصد پوست کلفت مثل من که در حقیقت اشتباه میکنیم.و لج بازی میکنیم و میخواهیم اصل پولمان برگردد.حالا یا خارج کنیم یا ادامه دهیم.که هر دو اشتباه هستش ما ده درصد هم باید برای گوشمالی بورس هم که شده هر چه زودتر خروج میزدیم. آقای حقوقی عزیز و بازارگردان چی میشد یکه خوری نمیکردید و اجازه میدادید لااقل پنجاه درصد سهام شناور یک شرکت سود شارپی کند و چند نفر هم به نوای برسند . که بواسطه همان سودها الان هم ورود پول داشتیم و نه خروج پول
واله چه بگم وچه بگیم.انقدر بی اعتمادی در جامعه بوجود امده بخصوص در مورد بورس که حرفی برای گفتن نیست.ازاینکه بورس ما با هیچ گزینه کارشناسی هم خوانی ندارد در ان شکی نیست.خود من بخاطر ضرر سنگین مجبورم همه چیز را رها کنم تا ببینم چه میشود.
فقط خدا کمکمون کنه
مقصر وضع فعلی بورس کیست؟!
مقصر کسی نیست، رشد شارپی بورس باعث ریزش شارپی آن از مردادماه ۹۹ شد و عده ای که در قله رشد شارپی وارد شده بودند متاسفانه متضرر شدند و عده ای که در کف این رشد شارپی وارد شده بودند سودهای کلان بردند، بورس صعود و نزول با هم دارد و همان طور که وقتی سود می بری با خودت است وقتی هم که ضرر می کنی باید مسئولیت ضرر را بپذیری.
در حال حاضر، نبود نقدینگی ناشی از ترس سهام داران و سهام داری های کوتاه مدت ( فست فودی وار) مجال رشد شاخص را گرفته پس اگر سهام داران اولا ترس را کنار گذاشته و سهام داری واقعی کنند تا شرکت ها مجال استفاده از پول های ورودی را بدست آورند و مبادلات تجاری و مالی خود با شرکای داخلی و خارجی راگسترده تر کنند هم شرکت ها و هم سهام داران به سود خواهند رسید.
الحمد ا… سوددهی و افزایش سرمایه شرکت ها خوب است، سهام هم در قیمت های فعلی ارزنده و مناسب خرید است پس ان شاء ا… با سهام داری نمونه سهام داران، بورس هم به تدریج به دوران رشدش باز خواهد گشت.