خبر مهم:

کد مطلب: ۸۰۹۳۰۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

صعود اندک نرخ بهره بین بانکی/ بازار شبانه به ثبات رسید؟

صعود اندک نرخ بهره بین بانکی/ بازار شبانه به ثبات رسید؟

نرخ بهره بین بانکی در هفته سوم اردیبهشت ماه به 23.61 درصد افزایش یافت و روند نوسانی خود را ادامه داد. نرخ ریپو اما در 23 درصد ثابت ماند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بانک مرکزی در روند انتشار هفتگی نرخ‌های بهره بازار پول، در هفته منتهی به بیستم اردیبهشت ماه سال 1402 نیز این گزارش را منتشر کرد. در این گزارش، آمار دو مورد از مهم‌ترین نرخ‌های بهره بازار پول، یعنی نرخ بهره بین بانکی و همچنین نرخ ریپو اعلام شد.

بر اساس این گزارش نرخ بهره بازار بین بانکی در هفته‌ای که گذشت صعودی شد و نسبت به هفته گذشته رشد کرد. حداقل نرخ توافق بازخرید اما همچنان بدون تغییر نسبت به هفته‌های گذشته باقی ماند.

بانکی 02.20

روند نرخ بهره بین بانکی و تزریق پول بانک مرکزی در این بازار از ابتدای سال 1401

رشد اندک نرخ بهره بین بانکی

بررسی آخرین آمار بانک مرکزی از روند تغییرات نرخ بهره بین بانکی نشان می‌دهد که این نرخ در سومین هفته اردیبهشت ماه با رشد 0.06 واحد درصدی همراه شده است. به این ترتیب میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی در پایان این هفته به 23.61 درصد رسید.

این رشد اندک در حالی رخ داد که نرخ سود بین بانکی پس از یک رشد قابل توجه در طول ماه‌های گذشته، در هفته‌های اخیر روندی نوسانی را پشت سر گذاشته است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که شوک ناشی از افزایش نرخ سود سپرده و تسهیلات و همچنین رشد قابل توجه نیازهای شبکه بانکی به وجوه نقد بر نرخ بهره بین بانکی تا حد زیادی تخلیه شده است. بنابراین نباید در آینده نزدیک انتظار تغییرات قابل توجهی در این نرخ داشته باشیم.

ثبات نرخ ریپو در 23 درصد

حداقل نرخ توافق بازخرید که بیشتر با نام نرخ ریپو شناخته می‌شود، نرخی است که بانک‌ها و بانک مرکزی با استفاده از آن در بازار باز معامله می‌کنند. تغییرات این نرخ می‌تواند ابزاری برای سیاست‌گذار در کنترل رفتار بانک‌ها در این بازار باشد.

با این حال، با وجود تغییرات قابل توجه نرخ بهره بین بانکی در ماه‌های اخیر، حداقل نرخ توافق بازخرید در هفت هفته گذشته روی رقم 23 درصد ثابت باقی مانده است.

بازار بین بانکی چیست؟

بازار بین بانکی ساز‌وکاری را مهیا می‌کند که بانک‌ها می‌توانند از طریق آن کسری‌های خود در فعالیت‌های روزمره‌شان را جبران کنند. به همین دلیل است که بازار بین بانکی یکی از مهم‌ترین بازارها برای تامین نقدینگی بانک‌ها محسوب می‌شود.

در این سازوکار، بانک‌هایی که در مراودات روزمره خود دچار کسری نقدینگی می‌شوند، وجوه نقد مورد نیاز خود را با قرض گرفتن از دیگر بانک‌هایی که مازاد وجوه دارند، تامین می‌کنند.

در بازار بین بانکی دو طرف معامله توافق می‌کنند که بانک مقروض در تاریخی مشخص و با نرخ بهره‌ای از قبل تعیین شده، مبلغ قرض گرفته شده را به بانک وام‌دهنده بازگردانند.

از آنجا که سررسید این وام‌ها بسیار کوتاه‌مدت و به‌طور معمول یک‌شبه هستند، به این بازار، بازار شبانه و به نرخ بهره آن، نرخ بازار شبانه نیز گفته می‌شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.