به گزارش تجارتنیوز، در سالهای اخیر چین به یکی از غولهای بزرگ خودروسازی دنیا تبدیل شده است. شرکتهای این کشور به میزانی توسعه یافتند که خودروسازان اروپایی، ساخت برخی از قطعات خود را برعهده چینیها گذاشتند. اما حال برخی از خودروسازان بزرگ جهان، از جمله فورد آمریکا اعلام کردند که قصد قطع همکاری با چین دارند. اتفاقی که در اروپا هم رخ داده است.
گرچه گمان میرود که این خودروسازان نتوانند رابطه خود را با چین به صورت کامل قطع کنند، اما قطعاً خودروسازان در پی کاهش روابط تجاری با چین هستند. در این میان، این سوال مطرح میشود که چرا خودروسازان اروپایی دست به چنین کاری زدهاند؟
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارتنیوز گفت: حدودا چهار سال است که یک جنگ تجاری بین چین و آمریکا آغاز شده است. آمریکاییها پیشبینی میکردند که میتوانند چین را تحت سلطه خود نگه دارند. اما چین طی سالها قوی شد و دیگر به کمک غربیها نیازی ندارد.
او افزود: آمریکا در سال 2018 تصمیم گرفت که تجدیدنظری در رابطه با کاهش رابطه با چین داشته باشند که اکنون به صنعت خودروسازی این دو کشور رسیده است. حال شرکتهای خودروساز آمریکایی تصمیم گرفتهاند که باوجود اینکه هزینه ساخت این قطعات در آمریکا بیشتر میشود، اما رابطه خود را با چین کاهش دهد. این اقدام آمریکا میتواند به عنوان دستآور برای مسئولان کشور معرفی کرد.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: در این میان باید یادآور شد که کاهش روابط با آمریکا به چین قرار نیست تا مدتها صنعت خودروسازی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد. چراکه این کشور جمعیت زیادی دارد و باتوجه به رشدی که چین در جهان داشته است، مردم ثروتمندی دارد و به همین دلیل قرار نیست تقاضای محصولات خودروسازان چینی با کاهش مواجه شود.
قطع همکاری با چین برای ایران جای نگرانی دارد!
او ادامه داد: اتفاقی که بین خودروسازان چین و آمریکایی درحال رخ دادن است، برای ایران جای نگرانی دارد! دولتمردان در چنین موقعیتی به جان صنعت خودروسازی کشور افتادهاند. مسئولان از طرفی، اصرار بر واردات خودرو دارند و از طرفی دیگر نیز، اصرار بر واردات قطعه دارند تا به هر شکلی تیراژ خودرو را در کشور افزایش دهند.
کاکایی تاکید کرد: درحالی که چین یکی از بازارهای خود را از دست داده است، محصولات خود را با قیمتی باورنکردی به ایران میفروشد. شاید این اقدام در ظاهر مفید باشد، اما در حقیقت، با این کار صنعت خودروسازی کشور تحت چالش بزرگی قرار خواهد گرفت.
ایران هوشمندانه عمل میکند؟
اما ایران چگونه این اقدامات چین را پاسخ میدهد؟
این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این سوال مطرح کرد: در این مساله شکی نیست که اگر خودروسازان چین محصولات بیشتری به ایران دهند، مسئولان این اجازه را صادر میکنند که کل بازار ایران به دست چینیها بیفتد.
او تاکید کرد: با این اقدامات، نه تنها صنعت خودروسازی ایران آسیب میبیند، بلکه صنعت قطعهسازی کشور نیز به دست چینیها خواهد افتاد و دیگر شاهد رشدی در هیچ زمینهای نخواهیم بود.
برای مطالعه بیشتر، خبر پیشبینی 3 کارشناس از بازار خودرو در هفتههای آینده/ ریزش قیمت ادامه دارد؟ را بخوانید.
ایران چرا نگران باشه تولید خودمان بی کیفیت تولید چین گنجشک را بجای قناری میفروشند و بازی ادامه داره به اروپا ربطی نداره و اروپا طمع کار کارگر مفت و ارزان چینی را مطمئن باش از دست نمیده .
همین الان بیشتر قطعات خودرو چینی هیچ فرقی برای صنعت خودور نمیکنه.
مگه الان چیزی به اسم تولید داخلی داریم ما منتاژ کار هستیم از کسی که ماشین میسازه تا تعمیر کار میری مکانیکی میگی ماشین رو درست کن یه لیست بلند بالا مینویسه مبده دستت برو قطعه نو بگیر بیار تعویض میکنه
چین سرطان جهان است.
بهترین راه کم کردن روابط با چین و واردات کمتر از چین میباشد در همه زمینه ها .مثل صنعت اسباب بازی ایران که صد برابر از چین با کیفیت تر است .
معلومه این کارشناس تو خودرو سازی ذینفع هست و الا خودروسازی پیشرفت هیچ پسرفت داره فقط باید واردات خودرو آزاد بشه تا معلوم شود اینها چند مرده حلاج ند
کاملا درسته
صنعت خودرو سازی کشور فقط یه شعار هست برای گران فروشی فرغونهاشون وگرنه در اصل چنین صنعتی اصلا وجود ندارد
معنی رشد صنعت خودرو رو هم فهمیدیم !
صنعت خودروسازی کشور آسیب میبیند؟
کدوم صنعت خودروسازی؟
حالا ما مجبوریم به زباله های تولیدی شما بگیم ماشین شما که میدونی چی میسازی چرا باورت شده؟
تولیدات شما وهن صنعت خودرو جهانیه بزرگوار.