موضوعات داغ: # آیفون # آیفون 16 # اپل # اینفوگرافی # شرایط وام ازدواج # مبلغ وام ازدواج # ارز # بیت کوین
بررسی موج تازه اعتراضات پرستاری در مصاحبه تجارت نیوز با دبیر کل خانه پرستار

هیچ کدام یک از وعده‌هایی که به پرستاران دادند اجرایی نشده است

کمبود کادر درمان در بیمارستان ها به ضرر بیماران تمام می شود/ حقوق ثابت یک پرستار در ایران 160 دلار و در کشورهای حاشیه خلیج فارس 2 هزار دلار است/ حقوق ثابت پرستاران در اروپا 3 هزار و پانصد یورو و در آمریکا 6 هزار دلار است
اعتراضات پرستاران

ادامه روند کنونی باعث می شود تا اعتراضات گسترده تر شده و پرستاران از ایجاد تغییراتی که دولت به آنها قول داده ناامید شوند. مساله اضافه کاری، کارانه و دیگر مطالبات پرستاران سالهاست با اینکه قوانین اجرایی آن وجود دارد اما از سوی مسوولان نادیده گرفته می شود.

به گزارش تجارت نیوز، اعتراضات پرستاری از چند روز گذشته دوباره از سر گرفته شده است. تازه‌ترین اعتراضات در قم و کاشان و روز گذشته هم در بیمارستان میلاد تهران اتفاق افتاده است. دلیل این امر هم اجرایی نشدن وعده‌هایی است که مسئولان در رابطه با پرداخت اضافه کار، معوقات و کارانه پرستاران داده بودند. وعده هایی که قرار بود تا 17 آبان‌ماه سال جاری به سرانجام برسد اما نه تنها هیچ اتفاقی در این زمینه رخ نداد که در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی پرستاران معترض را به کمیته انضباطی فرا خوانده و به دلیل اعتراضاتی که انجام داده بودند، توبیخ کردند.

این رویه شاید از نظر مسئولان حکم بازدارندگی از اعتراضات بعدی را داشته اما در عمل با توجه به آغاز دوباره اعتراضات مشخص شد که این رفتارها نمی‌تواند پرستاران را از پیگیری حقوق از دست رفته‌شان باز دارد. حقوقی که سال‌های سال است قوانین اجرایی آن به تصویب رسیده اما زیر سایه بی‌توجهی و بی‌مسئولیتی روسای وزارت بهداشت نادیده گرفته شده است.

تشکیل پرونده انضباطی برای پرستاران مشکلی را حل نمی‌کند

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: متاسفانه بارها و بارها در مورد عواقب بی‌توجهی به خواست پرستاران به مسئولان حوزه بهداشت و درمان هشدار داده شده اما نه تنها هیچ اقدامی صورت نگرفته که حتی مسئولان بیمارستان‌ها سعی کردند با تشکیل پرونده‌های انضباطی برای برخی از پرستاران معترض آنها را توبیخ کنند تا شاید جلوی اعتراض‌های بعدی گرفته شود.

او می‌افزاید: این چرخه معیوب قطعا هیچ مشکلی را از بین نخواهد برد. ادامه روند پرونده‌سازی برای پرستاران تنها به نارضایتی آنها دامن می‌زند و از طرف دیگر ترک خدمت این افراد باعث می‌شود تا هر روز بیشتر از روز قبل کیفیت خدمات درمانی ارائه شده به مردم پایین‌تر بیاید.

شریفی‌مقدم اضافه می‌کند: ادامه روند کنونی باعث می‌شود تا اعتراضات گسترده‌تر شده و پرستاران از ایجاد تغییراتی که دولت به آنها قول داده ناامید شوند. مساله اضافه‌کاری، کارانه و دیگر مطالبات پرستاران سال‌هاست با اینکه قوانین اجرایی آن وجود دارد اما از سوی مسئولان نادیده گرفته می‌شود.

ترک کار و مهاجرت پرستاران به بحران تبدیل شده است/ یک پرستار در ایران 160 دلار و در کشورهای حاشیه خلیج فارس 2 هزار دلار حقوق ثابت می‌گیرد

دبیرکل خانه پرستار در بخش دیگری از سخنان خود اظهار می دارد: در حال حاضر ما با افزایش ترک کار و البته مهاجرت پرستاران مواجه هستیم. خالی شدن بیمارستان‌ها از کادر درمان قبل از هر چیز به بیماران آسیب می‌رساند. این روند باید متوقف شود و تنها راه توقف آن توجه به مطالبات پرستاران است.

او می‌افزاید: در حال حاضر یک پرستار در بیمارستان 13 میلیون تومان حقوق ثابت می‌گیرد. اگر این رقم را به دلار تبدیل کنیم حدودا 160 دلار می‌شود. در حالی که پرستار این امکان را دارد که در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس یا عمان که از نظر فرهنگی به ما نزدیک است 2 هزار دلار در ماه حقوق بگیرد. یا در اروپا 3 هزار و پانصد یورو یا در آمریکا 6 هزار دلار بگیرد. چون پرستاری حرفه سختی است و معمولا آدم‌ها رغبت کمتری به آن دارند، در آن کشورها سعی می‌کنند سطح زندگی پرستارها را به عنوان حرفه‌ای که بسیار مورد نیاز مردم است ارتقا دهند. خوب عقل سلیم ایجاب می‌کند برود جایی که 4 هزار دلار حقوق می‌دهند تا اینکه در جایی بماند که 160-150 دلار حقوق می‌دهند. علاوه بر این معیشت یکی از دلایل مهاجرت پرستاران ایرانی است.

متاسفانه نیروی کار اعم از پرستار و کارگر نادیده گرفته می‌شوند/ افت فاحش کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان‌ها به دلیل کمبود نیروی پرستار است

شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: معضل بی‌توجهی به نیروی کار در کشور تنها مختص پرستاران نیست. ادامه این روند می‌تواند بسیار آسیب‌زننده باشد. وقتی مسئولان کسانی را که بیشتر بار پویایی جامعه بر عهده آنهاست نادیده می‌گیرند و معیشت آنها را تامین نمی‌کنند نباید انتظار داشته باشند که خدمات ارائه شده از سوی آنها استاندارد باشد.

او می‌گوید: همین الان ما با افت فاحش کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان‌ها مواجه هستیم. این مساله به دلیل کمبود نیروی پرستار اتفاق می‌افتد. وقتی آمار افرادی که ترک کار می‌کنند و افرادی که مهاجرت می کنند بالا می رود هیچ جایگزینی برای آنها نیست. مساله اضافه کار اجباری از همین جا نشات گرفت که بیمارستان ها برای جبران کمبود نیرو پرستاران را وادار به اضافه کار اجباری کردند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی