کد مطلب: ۴۳۱۶۵۴

واکنش ظریف به دیدار با سناتور آمریکایی

واکنش ظریف به دیدار با سناتور آمریکایی

وزیر امور خارجه درباره دیدار او با سناتور «مورفی»، گفت: سناتورهای آمریکا از ۲۰ سال پیش با من دیدار می‌کنند و چیز جدیدی نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، محمدجواد ظریف پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت:من در سفرهای خارجی درخواست‌های ملاقات دارم، کسانی که درخواست می‌کنند برخی نماینده مجلس و خبرنگار هستند، سناتورهای آمریکا از ۲۰ سال پیش با من دیدار می‌کنند و چیز جدیدی نیست.

ظریف تاکید کرد: این موضوع نشان دهنده این است که «ترامپ» و «پمپئو» چقدر از اینکه یک سناتور آمریکایی واقعیات را از وزیر امور خارجه ایران بشنود، هراسان هستند. آن‌ها تلاش کرده‌اند با تحریم وزیر خارجه ایران، اجازه ندهند صدای مردم کشورمان به مردم آمریکا برسد؛ تلاش کردند با عدم ویزا به بنده، مانع از این شوند که صدای ایران به نهادهای بین‌المللی برسد.

وی تصریح کرد: آنها غافل از این واقعیت هستند که وزیر امور خارجه ایران یک فرد نیست، بلکه وزیر خارجه ایران نماینده یک مردم بزرگی است که صدای خود را هرجور شده به دنیا می‌رساند و انشاالله با مقاومت و تلاش بار دیگر این صدا را به تمام دنیا خواهیم رساند.

ظریف در پاسخ به سوال دیگری درباره خروج برخی شرکت‌های خارجی از کشور گفت: این که برخی کشورهای دیگر در مقابل آمریکا کمتر تاب آوری دارند، موضوعی است که خودشان هم به آن رسیده‌اند. اگر به موضوعاتی که در اتحادیه اروپا مطرح می‌شود توجه کنید، می‌بینید که آنها می‌گویند باید در حوزه مالی و دفاعی استقلال بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: بیشتر جلسات در اتحادیه اروپا به این بحث پرداخته می‌شود که چرا ما در مقابل آمریکا استقلال کافی نداریم. این موضوع را مردم ایران نشان داده اند که می شود در مقابل آمریکا استقلال داشت و پیشرفت کرد.

وی در مورد بحث جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی هم اظهار داشت: البته مصاحبه من را تقطیع کرده‌ بودند. آنچه من عرض کردم این بود که ما حق داریم جعبه را خودمان بخوانیم و همچنین حق داریم در هر بررسی جعبه سیاه حضور داشته باشیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اگر قرار باشد جعبه سیاه را به دیگران داده که به جای ما اطلاعات آن را بخوانند، این کار را نخواهیم کرد، گفت: برای همین است که ما با کشورهای مختلف و به خصوص اوکراین در حال مشورت بوده و در همین راستا با لابراتوارهای مختلف تماس گرفته‌ایم و از آنها خواسته ایم مقررات خود را به ما اعلام کنند تا ببینیم به چه میزان، حضور ایران در هر روند بررسی و تحقیق قطعی میشود؛ در آن صورت ما تصمیم لازم را خواهیم گرفت.

ظریف در پاسخ به سوالی پیرامون موضوع الحاق ایران به کنوانسیون های مورد نظر FATF اظهار داشت: موضع ما مشخص است و دولت همواره حامی تلاش حداکثری بوده است. خود ما بوده‌ایم که ایران را از لیست سیاه خارج کرده ایم. دولت یازدهم بعد از برجام این کار را انجام داد و این موضوع از دستاوردهای ما بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در زمینه عدم امکان انتقال لابراتوارهای استخراج اطلاعات جعبه سیاه به ایران و اظهارات وزیر خارجه کانادا تصریح کرد: ما درخواست کرده بودیم که هم نرم افزار و هم سخت افزار را به ما بدهند. همچنین از لابراتوارهای مختلف درخواست کرده بودیم که مقررات خود را برای آزمایش، بررسی و خواندن جعبه سیاه را به ما گفته و بگویند که «ترم کاندیشنهای» آنها چه بوده و در این مورد چه ضوابطی دارند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه وقتی که نتیجه مناسب بگیریم، اقدام مناسبی را خواهیم کرد،اظهار داشت: من پیش‌تر هم در جلسه با وزرای پنج کشور درگیر در پرونده هواپیمای اوکراینی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و هم جلسه با نخست وزیر و وزیر خارجه کانادا گفتم که هیچ کس به اندازه جمهوری اسلامی نیازمند و مایل به خواندن جعبه سیاه نیست.

ظریف تاکید کرد: باید جعبه سیاه را خواند، چرا که ما هستیم که داغ دیده‌ایم، ما هستیم که بهترین جوان‌های خود را از دست داده‌ایم، این ما هستیم که نیاز داریم تا بدانیم چه اتفاقی افتاده است؛ ما بیش از همه تمایل داشته و تلاش داریم که این اتفاق صورت بگیرد و تلاش می‌کنیم بر اساس اصول و ضوابطی این کار را انجام دهیم که منافع مردم حفظ شود.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.