به گزارش تجارت نیوز، وضعیت بازار سیب زمینی این روزها بیشتر به یک کلاف سردرگم شبیه شده است. در روزهای اخیر، گمانههایی مبنی بر اینکه سیب زمینیهای وارداتی در واقع همان سیب زمینیهای تولید داخل هستند که پس از صادرات به کشورهای همسایه، مجدد با نام و برندی دیگر به کشور بازمیگردند، مطرح شده است.
این وضعیت درحالی است که وعدههایی مبنی بر عرضه سیب زمینی با نرخ 29 هزار و 500 تومان در بازار مطرح شده بود، اما همچنان قیمت سیب زمینی بالاست و در برخی مناطق شهری قیمت این محصول از مرز 70 هزار تومان هم عبور کرده است. حال باید دید که آیا چنین ادعایی واقعیت دارد و چه اقداماتی باید برای جلوگیری از بروز این اتفاقات صورت بگیرد؟
پای مافیا در میان است؟
آنطور که چتدی پیش احمدرضا بخشی، عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق اصناف ایران، درباره علت کمبود سیبزمینی به ایلنا گفته، سیب زمینی 1.5 برابر نیاز کشور تولید میشود و دلیل کمبود این محصول در بازار صادرات است.
بر اساس اظهارات این فعال صنفی، انبارهایی در کشورهای همسایه وجود دارند که کالاهای ایرانی در این انبارها ذخیره میشوند و سپس در زمان کمبود با نام برند ثالث به کشور وارد میشوند که قطعا پای مافیا در میان است.
برای صادرات و واردات باید دستورالعمل مشخصی وجود داشته باشد
درباره بازگشت سیب زمینی صادراتی به کشور محسن امینی، نایبرئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، در گفتوگو با تجارتنیوز عنوان کرد: هنوز اطلاعات دقیق و موثقی در این باره وجود ندارد. اما باید سازمانهای گمرک، استاندارد و … این موضوع را مورد بررسی قرار دهند.
او با اشاره به اهمیت وجود یک نظام یکپارچه از تولید تا صادرات تصریح کرد: مشکلات کنونی در بازار سیب زمینی، بازتابی از نبود یک نظام جامع و یکپارچه از تولید تا صادرات است. نبود یک برنامهریزی مناسب در بخشهای کشت، برداشت، خرید تضمینی، صادرات و واردات منجر به نوسان شدید در بازار شده است. این نوسانات بهگونهای است که گاهی مازاد تولید و گاهی کمبود محصول در بازار وجود دارد.
وی افزود: نمیتوان هر زمان که کمبود محصول وجود دارد واردات، و هر زمان که مازاد محصول وجود دارد، صادرات انجام داد. باید قبل از شروع سال یک دستورالعمل برای انجام تولید، صادرات و واردات همان سال تدوین شود تا هم تولیدکننده و هم صادرکننده و واردکننده از برنامه کل سال آگاه باشند. اگر واحد برنامهریزی وزارت جهاد به درستی عمل کند، این مشکلات برطرف میشود.
افزایش قیمت سیب زمینی از کجا آغاز شد؟
اواسط آذرماه بود که بازار سیب زمینی با نوسان قیمت چشمگیری مواجه شد و قیمت آن از 21 هزار تومان به 31 هزار تومان رسید. البته این افزایش قیمت تا مرز 60 هزار تومان در بهمنماه پیش رفت و در حال حاضر در برخی خردهفروشیها با قیمت 70 هزار تومان هم عرضه میشود.
وعدههایی هم درباره توزیع سیب زمینی 29 هزار و 500 تومانی در بازار مطرح شده بود که بررسی بازار به خوبی نشان میدهد که این وعده محقق نشده است.
ناکارآمدی وزارت جهاد عامل اصلی نابسامانی بازار
عدم برنامهریزی درست از سوی وزارت جهاد کشاورزی باعث شده تا کالاهایی نظیر سیب زمینی که زمانی قیمت مناسبی داشتند، اکنون با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شوند. وزارت جهاد کشاورزی با وضع قانونها و دستورالعملهای خلقالساعه و عدم برنامهریزی مناسب نهتنها کمکی به تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده نکرده، بلکه هم به تولید و صادرات و هم به مصرفکننده آسیب زده است.
تا زمانی که وزارت جهاد عملکرد خود را اصلاح نکند، این مشکلات برطرف نمیشود و حتی ممکن است سایر محصولات هم تحت تأثیر قرار بگیرند.
برای مطالعه بیشتر به گزارش وعده سیبزمینی 29 هزار و 500 تومانی وزارت جهاد/ روند صعودی قیمت سیبزمینی همچنان ادامه دارد در تجارتنیوز مراجعه کنید.
خود عوامل دولت عامل اصلی به عنوان دلال و گران فروشی هستند زیرا سردخانه ها در اختیار خودشان است وبرای گران فروشی کمبود عمدی با ریختن مواد غذایی به دریا بوجود میآورند مشابه کار عوامل دولت روحانی
نظر ما کیلو چنده،برویید و از آقای نوری وزیر وقت بپرسید چکار کرده چقدر خورده
کاملا اشتباه فکر می کنید.مادرجنوب کرمان زندگی می کنیم یکی از محصولات اصلی این مناطق سیب زمینی وپیازه .
حدود دوسال قبل قیمت سیب زمینی خیلی کم بود و کاشت سیب زمینی کم شو وامسال هم از همیشه کمتر بود وسرما نیز بسیاری از مناطق باعث از بین رفتن سیب زمینی شد .اشتباه از نبودن برنامه ریزی در کاشت بود نه حدس شما.
یعنی واقعا کسی که وزیر میشه و اطرافیانش قد یه ارزن مغز ندارن اول محصول خودمون رو صادر میکنن بعد ات و اشغال همون محصول صادر شده رو به چند برابر میخرن تازه خوبش رو نه ات و اشغالهاشو واقعا اون بالایی ها مغز دارن
حالا که شایعه واردات سیبزمینی های صادراتی قوت گرفته از کشورهایی سیبزمینی و پیاز وارد کنید که به آنها صادر نکرده ایم خیلی راحت میتوان از طریق گمرک این کار را کرد و به کشورهایی که پیاز و سیب زمینی صادر شده شناسایی و واردات این محصولات از آنجا ممنوع شود
علت گرانی سیبزمینی حاصل دو سال متضرر و با خاک یکسان شدن کشاورزان بدلیل پایین بودن قیمت سیبزمینی و عدم حمایت دولت هست که نتیجه اش کنار کشیدن کشاورزان از کشت این محصول شده بی تدبیری و عدم برنامه های کشت و نظارت و بررسی میزان کشت محصولات مصرف و صادرات تو همهی محصولات کشاورزی همین عواقب رو بدنبال دارد
اگه وزرا تشریف ببرن سفر خارج احتمالا درست میشه
بنظرم بهتر بود بجای عدم همکاری رئیس جمهور با شهرام دبیری ، اول نامه عدم همکاری با وزیر جهادکشاورزی زده می شد بعد نامه عدم همکاری با دبیری
بی عرضگی وزیر جهادکشاورزی و تصمیمات غلط وی باعث مشکلات عدیده ای در عرضه محصولات کشاورزی شده است