موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا # قیمت سکه # قیمت طلا # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # بیت کوین

پیش‌بینی ارز و طلا و بورس در هفته پیش‌رو / امیدهای سیاسی برای ارزانی دلار / بورس همچنان خوش‌ آتیه

برای دومین هفته پی در پی بورس یک روند صعودی و دلار و طلا یک روند نزولی را پشت سر گذاشتند. اتفاقی که پیش از این نیز تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود. با این حال آیا این سناریو بار دیگر در هفته پیش‌رو ممکن است اتفاق بیفتد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قبل از شروع هفته اخیر بازارها چنین وضعیتی داشتند؛ بورس بازدهی مثبت ۱٫۸ درصدی، دلار بازدهی منفی ۰٫۸ درصدی، طلا بازدهی منفی ۰٫۴ درصدی و سکه هم بازدهی منفی یک درصدی.

در چنین وضعیتی تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود که بار دیگر این روند تکرار شود: «با توجه به امیدواری بازارها نسبت به اخبار سیاسی خارجی و دیپلماسی ایران و همچنین کنترل مورد ادعای بانک مرکزی به نظر می‌رسد در هفته جاری نیز وضعیت مشابه هفته گذشته تکرار شود و بورس همان روند مثبت و ارز و طلا همان روند منفی را طی کنند، مگر اینکه به واسطه افزایش تقابل آمریکا و چین قیمت جهانی طلا آنقدر متاثر شود که بتواند بر قیمت داخلی طلای ایران نیز تاثیر بگذارد. با این حال تجربه چند هفته اخیر نشان داده قدرت اثرگذاری ارزانی دلار بر قدرت اثرگذاری گرانی طلای جهانی می‌چربد و بازار طلای داخلی از عامل اولی بیشتر متاثر می‌شود.»

در عمل نیز بازارها چنین وضعیتی را ثبت کردند: بورس بازدهی مثبت 4.7 درصدی، دلار بازدهی منفی 3.4 درصدی، طلا بازدهی منفی یک درصدی و سکه بازدهی منفی 1.1 درصدی. در واقع به نظر می‌رسد در هفته اخیر روند صعودی بودن بورس و نزولی بودن دلار و طلا شدت گرفت.

بازدهی نهایی

در هفته اخیر تنها بورس بازدهی مثبت داشت.

در این شرایط که بورس روند پرشتاب‌تری در حرکت صعودی خود گرفته و دلار و طلا هم روند نزولی شدیدتری را تجربه کرده‌اند چه سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی برای بازارها به چشم می‌خورد؟

سیگنال‌های سیاسی به بازارها

سفرهای دیپلماسی مقامات ایرانی شاید این روزها بیشتر از اخبار دیگر مشاهده شوند. سفرهای ظریف به چین، ژاپن و مالزی انعکاس قابل توجهی داشته است. توافق ایران و مالزی با تشکیل کمیته عالی روابط دوجانبه و اعلام سفر احتمالی نخست وزیر مالزی به ایران در آینده از سویی و اظهارات جدید نخست وزیر ژاپن از دیگر سو پیام‌های مثبتی را برای فعالان اقتصادی به همراه داشته است. در همین مورد نخست‌وزیر ژاپن از تمایلش برای دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان به منظور کاهش تنش‌های خاورمیانه خبر داده است.

علاوه بر این، مسکو هم اعلام کرده که وزرای خارجه روسیه و ایران هفته آتی با یکدیگر دیدار و گفتگویی خواهند داشت.

خبر دیگر اینکه وزیر دفاع آمریکا ضمن تاکید بر این که آمریکا خواهان درگیری با ایران نیست گفته که کشورش به دنبال مذاکره با ایران است. (ایسنا)

در همین حال مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن حمایت از برجام به عنوان ضمیمه‌ای بر یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت، از احتمال مذاکره میان آمریکا و ایران استقبال کرد.

وزیر امور خارجه آلمان هم واکنش قابل تاملی داشت و گفته است: از تمایل بیشتر آمریکا برای مذاکره با ایران استقبال می‌کنیم.

درباره رابطه ایران و ترکیه نیز اخبار مثبت قابل توجهی منتشر شده است. راشاتودی خبر داده:در حالی ترکیه و روسیه برای افزایش چهار برابری مبادلات و انجام آن با دلار به توافق رسیده‌اند که با ایران نیز درباره حذف دلار مذاکره شده است.(فارس)

جدیدترین آمارهای نیز نشان می‌دهد روابط حسنه ایران و ترکیه تنها در سیاست نیست و در بخش صادرات ترکیه به ایران نیز در هفتمین ماه سال جاری میلادی رشد ۱۴.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل اتفاق افتاده و این میزان به ۲۱۹ میلیون دلار رسیده است.(تسنیم)

با وجود چنین اخباری، وزارت خزانه‌داری آمریکا چهارشنبه اخیر اعلام کرده که دو شبکه مرتبط با دولت و ارگان‌های نظامی ایران را تحریم کرده است. خبری که به نظر می‌رسد در میان سیگنال‌های مثبت سیاسی کمتر به چشم می‌آید.

سیگنال‌های اقتصادی به بازارها

با وجود چنین روندی از امیدهای سیاسی فعالان بازار، اما در بخش اقتصادی چه اتفاقاتی رخ داده است؟ در این مورد می‌توان به سه خبر اشاره کرد که هرکدام ممکن است بازارهای مالی ایران را متاثر کند.

اولین خبر مربوط به موضع اخیر چین است که این کشور اعلام کرده: «ترجیح می‌دهیم برای کاهش تعرفه‌ها با آمریکا مذاکره کنیم.» این خبر می‌تواند کمی از شدت رشد طلای بازار جهانی بکاهد.طبق گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.2 درصد کاهش به 1524 دلار و 43 سنت رسید.

این کاهش ارزش طلای جهانی ممکن است به نزولی‌تر شدن قیمت طلای داخلی کمک کند.

دومین خبر مربوط به اعلام نقدینگی جدید توسط بانک مرکزی است. این آمار که مربوط به خرداد ماه امسال است نشان می‌دهد روند رشد نقدینگی تشدید شده است. در حالی که میزان نقدینگی در خرداد ماه سال گذشته نسبت به خرداد ماه سال 96 بیش از 20 درصد رشد داشت این میزان رشد در خرداد ماه امسال نسبت به خرداد ماه سال 97 به بیش از 25 درصد افزایش یافته است. خبری که نشان می‌دهد همچنان بازارها از سوی نقدینگی تهدید می‌شوند و شاید در آینده این روند به بازارهایی مثل طلا و ارز هم سرایت کند. با این حال در چند وقت اخیر به نظر می‌رسد بازار سهام سهم بیشتری از این نقدینگی‌ جدید به دست آورده است.

سومین خبر هم مربوط به سخنان اخیر وزیر نفت است که وی گفته: در خصوص سهمیه‌بندی ایده‌ای وجود دارد، اما هنوز تصمیمی در مورد آن اتخاذ نشده است. در صورت سهمیه‌بندی، بنزین دو نرخی خواهد شد.

دو نرخی شدن بنزین طبیعتا با افزایش قیمت همراه خواهد بود که این نیز می‌تواند تاثیری در سهام مرتبط با این حوزه داشته باشد.

بدین ترتیب با توجه به سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی مورد اشاره به نظر می‌رسد بازارهای سهام، طلا و ارز در هفته جاری نیز چشم‌اندازی مشابه هفته گذشته دارند و احتمالا برای سومین بار پی در پی روند هفتگی بورس مثبت و طلا و ارز منفی شود. مگر اینکه روند اخبار سیاسی ناگهان دچار تغییر فاحشی شود.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی