به گزارش تجارتنیوز، معاملات بورس روز شنبه در حالی رقم خورد که شاخص کل همجهت با آخرین روز معاملاتی هفته گذشته گام برداشت؛ بر همین اساس نماگر اصلی تالار شیشهای با افت 33 هزار و 536 واحدی که معادل 1.8 درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات امروز در سطح یک میلیون و 788 هزار واحدی ایستاد.
شاخص کل هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با کاهش 0.9 درصدی به سطح 532 هزار و 991 واحدی رسید.
همچنین تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات امروز را 12 میلیارد و 990 میلیون و ارزش معاملات را 6 هزار و 637 میلیارد تومان نشان میدهد
پیش بینی بورس یکشنبه
بورس تهران در حالی به نیمه راه خود در اسفند رسید که سهامداران آخرین ماه سال را با امید زیادی آغاز کرده بودند. در ابتدا جهشهای بلند شاخص را شاهد بودیم که حتی منجر به ثبت رکورد بیشترین رشد شاخص کل در جریان دادوستدهای یک روز معاملاتی طی دوازده سال اخیر شد.
با این وجود، موتور محرک تالار شیشهای آرام گرفت و در جریان معاملات شنبه، برای دومین روز معاملاتی پیاپی شاهد رنگ سرخ تابلو بودیم.
امیر کاویان، کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با پیش بینی بورس روز یکشنبه بیان کرد: «به نظر میرسد بازار در روز یکشنبه، نسبت به معاملات شنبه شرایط بهتری را سپری کند. اصولا روزهایی که بازار حجم بالایی از عرضهها را تجربه میکند، روز بعد میتواند مقداری ریکاوری کند چرا که فروشندهها کمی دست نگه میدارند یا خریداران بیشتری در بازار وجود خواهند داشت.»
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: «بازار به شدت گرفتار مسائل سیاسی است. از یک سو بحث بازدید مدیرکل آژانس انرژی اتمی و نشست 15 اسفند و از سوی دیگر سیاستهایی که دولت برای بازار سرمایه اتخاذ میکند، اتفاقات سیاسی اثرگذار بر بورس تهران به شمار میآیند.»
وی در ادامه گفت: «به طور مثال ابتدا قرار بود آزادسازی قیمت خودرو اتفاق بیوفتد اما ورود شورای رقابت که در بازهای حتی منجر به لغو عرضه خودرو در بورس کالا شد ریسکهایی به بازار تحمیل میکند که در پایان ضرر آن برای سهامدار است.»
کاویان معتقد است:« این مثال درباره صنعت خودرو قابل تعمیم به صنایع دیگری نظیر فولاد و پتروشیمی نیز است.»
شرایط معاملات در روزهای پایان سال
کاویان دیگر عامل بیجان بودن بازار در این روزها را نزدیک شدن به روزهای پایانی سال دانست و در این رابطه اظهار کرد:« اکثر صندوقهای بازنشستگی و شرکتها نیاز به نقدینگی برای تامین حقوق و پاداش افراد دارند، بنابراین هرجا صف خرید شکل میگیرد، اقدام به عرضه سهام خود میکنند. این امکان در بازارهای موازی مانند مسکن، برای صندوقها و شرکتها فراهم نیست.»
گزارشهای بیشتر تحلیل بازار را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
بسم الله. و اما ادامه داستان. و باز اول بورس. از اول اسفند ماه حقوقی و بازارگردانا به علت کم شدن نقدینگی حقیقی تو سهاما یه رشدی دادن الان بورس وارد فاز خنثی خواهد شد تا عید بعد عید یه هفته خنثی و بعد ریزشا شروع میشه اما با شیب کم. دلار تا ۴۵ پایین خواهد اومد و تا حداقل سه ماه تو همون محدوده میمونه. سکه هم یه ریزش داره . اما سال آینده . سال اینده سال رکود تو بازارها و الی الخصوص شغلهای آزاد نخواهد بود . سال اینده سال تعطیلی بسیاری از کارخانه ها و شغلهای ازاد خواهیم بود . چاپ پول و تورم همینطور ادامه پیدا خواهد کرد که باعث ایجاد اغتشاشات تو پاییز سال اینده خواهد شد جنس این اغتشاشات با امسال متفاوت خواهد بود. اما سال عجیب سال ۱۴۰۳ خواهد بود . زمستان ۱۴۰۳. در مورد اقتصاد تمام بازارها به اشباع رسیدن یعنی خریدار واقعی تو هر بازاری که تصورشو کنین به حداقل رسیده. تورم سال اینده فقط تو بخش مواد غذایی و مایحتاج اولیه جامعه از قبیل انواع انرژی مثل بنزین و گاز و گازوییل خواهد بود. موفق در پناه حق. در ضمن تو بازار خودرو ورود اصلا نکنین دو ماه اینده ریزش عجیبی تو قیمتا رخ خواهد داد.