به گزارش تجارتنیوز، روند بازار سرمایه در روز معاملاتی پایان هفته به شکلی دنبال شد که یک روز کسلکننده با کاهش چشمگیر ارزش معاملات و خروج بیش از 320 میلیارد تومانی پول سهامداران حقیقی از بازار به ثبت رسید.
طی دو هفته گذشته، بازار سرمایه یک روند منفی را در پیش گرفت. هرچند که شاخص کل و شاخص هموزن هر دو اعداد مثبتی را روی تابلو معاملات ثبت کردند، اما نمیتوان گفت که معاملات جذابی را پشت سر گذاشت. به طور کلی تکسهمها بهتر از کلیت بازار عمل کردند.
میتوان عنوان کرد که کلیت بازار تا حدود زیادی متاثر از گروه خودرویی بود که با توجه به حاشیهها و اخبار حول این صنعت، اصلاحی در آن شکل گرفت.
حال با توجه به اینکه شاخص کل به بالای محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد صعود کرده بود، بازگشت مجدد این نماگر به زیر این محدوده و قرار گرفتن آن در کانال 1.5 میلیونی، ابهامات را در بازار سهام دو چندان کرده است.
ریسکهای بازار سرمایه
اگر بخواهیم در مورد آینده بازار گمانهزنی داشته باشیم میتوان از وجوه مختلف به آن پرداخت. به طور پیشفرض یک سری از ریسکها در بازار سرمایه وجود دارد. به طور مثال چند سال است که فعالان و اهالی بازار سرمایه میدانند که قطعی گاز در زمستان برای برخی صنایع و قطعی برق در تابستان برای تعدادی از گروهها رخ خواهد داد که منجر به کاهش تولید و بازدهی این صنایع و شرکتها خواهد شد.
این دست از ریسکها بهعنوان ریسکهای پذیرفتهشده در بازار مطرح است، اما گاهی ریسکهای دیگری به بازار تحمیل میشود. چالش اخیر عرضه خودرو در بورس کالا یکی از این نمونههاست. در این مورد بهوضوح روشن است که عرضه خودرو در بورس کالا در کل به نفع جامعه و بازار سرمایه خواهد بود.
وجه دیگر این بررسی میتواند خبرهای کوتاهمدت و تاثیر آن بر بازار سهام باشد. به طور مثال خبر تعیین نرخ جدید بهره و تسهیلات از سوی بانک مرکزی، موضوعاتی مانند لایحه بودجه که تاثیر بسیار زیادی بر شرکتهای سهامی عامل به لحاظ بنیادی خواهد داشت. مثال دیگر این دست اخبار، ریسکهای سیاسی و اخباری است که بر نرخ دلار آزاد تاثیرگذارند.
بعد پنهان عرضه خودرو در بورس کالا
آنچه در معاملات خودرو مشهود است سود هنگفت دلالان و توزیع رانت با مکانیسم قرعهکشی خودروست. عرضه خودرو بر بستر بورس کالا این حسن را داراست که سود فروش محصول به جای جیب دلالان و رانتبازان به حساب تولیدکننده و در نتیجه سهامداران خواهد رسید.
اهمیت موضوع هنگامی بالا میرود که بدانیم، خودروسازان تسهیلات مالی معوق دارند و جبران آن از چاپ پولی است که بانک مرکزی برای کمبود نقدینگی بانکها جبران مافات کرده است. افزایش پایه پولی موجب تورم بیشتر خواهد شد و این بدان معناست که به نحوی از جیب کل مردم ایران به خودروسازان، یارانه پرداخت میشود.
انگیزه سرمایهگذاران بورس
آنچه باعث میشود در چنین شرایطی که با ریسکهای متعدد همراه است، برخی افراد اقدام به سرمایهگذاری یا نگهداشتن سهام خود کنند، انتظارات تورمی است.
بنابراین با درنظر گرفتن رشد بازارهای موازی و عقبماندگی بورس تهران، افراد به سمت سهامداری صنایع و شرکتهایی که کمتر از ناحیه لایحه بودجه و سیاستهای ارزی بانک مرکزی نظیر ثابت نگهداشتن نرخ دلار نیما در قمیت 28 هزار و 500 تومان، آسیب ببینند، تمایل پیدا میکنند.
ناگفته نماند که کارشناسان معتقدند با توجه به منابع و امکانات محدود دولت توانایی حفظ و کنترل قیمت دلار نیما روی نرخ 28 هزار و 500 تومان را نخواهد داشت.
اما تا پایان سال یا در بازه زمانی 6 ماه تا یک سال آینده، با فرض ثابت ماندن قیمتهای جهانی، صنایعی جذاب به نظر میرسند که میتوانند همراه با تورم افزایش نرخ یابند و از محل قوانین مانند لایحه بودجه و نرخ ارز نیما کمتر آسیب ببینند.
در این شرایط چه صنایعی برای سرمایهگذاری جذاب خواهند بود؟
برای پیش بینی بورس در میانمدت و بلندمدت باید در نظر داشت که به طور مثال گروه کاشی و سرامیک یا شرکتهای تولیدکننده شیشه یا برخی نمادهای گروه دارو این شرایط را دارند.
در مجموع به نظر میرسد اگر شرایط به شکل فعلی ادامه یابد اصلاحی که بازار به خود دیده است، ادامهدار خواهد بود، اما در بازه زمانی شش ماه تا یک سال آینده صنایع و سهام بسیار جذابی وجود دارند که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد.
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
بورس دست یه عده ای هست و اطلاعات کافی در موقع فراز و نشیب دارند و سریع خالی میکنند و سهامداران اصلی ضرر میکنند.
دولت برایش کسب درآمده مهم است خواه از بورس باشد یا خودرو یابالا بردن دلارومسکن طلاوغیره سهام دار خورد مرد که مرد والسلام.
ناظر بر بورسها کجاست
چرا سهامهای عرضه اولیه سال ۹۹ نظیر شرکت بپیوند گستر با ۵۰درصد زیر قیمت عرضه اولیه.سرمایه سهامدار را بلوکه وپودر کردند
سهام سیتا سیمانی هم ۵۰ درصد زیر قیمت عرضه است
لطفا پیگیری کنید
چرا نظر ات واقعی که توهین هم نیست چاپ نمی کنین.
این سهامی که کارشناس توصیه به خرید کرده، موقع ریزش ، ماهها تو صف فروش می مونن
سلام من بعنوان جزع کوچکی از خانواده بورسی پیشنهادی دارم که بازار بورس رو متحول میکنه شرکتها وصنایعی که صادرات دارند و ارز بدست آمده از صادرات رو باید به صورت نیمایی عرضه کنند در صدی از دلارها رو برای تامین قطعات و نیازهای خودشون اصلا برنمگردونن میمونه اون مقداری که باید برگردوندن که معادل سهم دولت در سامانه عرضه بشه و درصد مونده که سهم سهام داره به صورت دلاری به سهامدار داده بشه که هم سهامدار منتفع بشه از قیمت واقعی دلار هم دولت بتونه نیازهاش رو در بازار ارز رفع کنه
بخدا قسم بالای ۸۰ درصد اصل سرمایه من در بورس در مدت ۳ سال سوخت شد و دیگر جبران نخواهد شد هم سرمایه ام از بین رفت و هم ده ها برابر آن از تورم عقب افتادیم هیچ کس هم جواب گو نیست در بورس مافیا اطلاعات حرف اول را میزنند و سرمایه های بزرگ سرمایه های خرد را بالا خواهند کشید .
سهم سهامدار خرد از سود شرکتها بصورت دلار محاسبه کنید و بدید ببینین بازار سرمایه چطور میترکونه ِ دولتم سهمشو از سود برای آرام کردن بازارو وارد کردن اقلام ضروری با هر قیمتی خواست محاسبه و پخش کنه
تو را بخدا پی این موضوع را بگیرید شرکتهایی که بالای ۳۰ سال هست که ارزیابی مجدد اموال شرکت نشده است و اگر مجدد دارایهای شرکت و کارخانه موردارزیابی مجدد شود در نتیجه قیمت سهام افزایش چند برابری پیدا خواهد کردهم سهامدارها از ضرر در میایند و هم مردم تشویق میشوند به خرید سهم یکی از شرکتها را میدیدم که قیمت دارایهایش که زمین و ملک است و بر حسب آن زمان قیمت گذاری شده و تعداد سهام نسبت به قیمت دارایهایش در آن زمان قیمت گذاری شده مال سال ۱۳۵۱ بود اگر قیمت گذاری مجدد بشود قیمت هر سهم آن از ۲۰۰۰ تومان به ۵۰ هزارتومان افزایش پیدا میکند و در بورس خیلی از این موارد زیاد است و اگر دارایهایشان ارزیابی مجدد شود کلیه ضررهای بورسی که در این چند سال به وجود آمده جبران و به درستی این دارایها در قیمت سهام لحاظ شده وقیمت هر برگ سهام افزایش پیدا میکندآیا قیمت یک کارخانه ۳۰ سال پیش با قیمت آن کارخانه در سال ۱۴۰۱ هیچ فرقی نگرده است ؟؟!!!!! چرا من و امثال من بعد از ۳ سال سرمایه گذاری در بورس و تورم به وجود آمده باید ۸۰ درصد اصل سرمایه ام در بورس از بین رفته باشد و هیچ کس رقبت به سرمایه گذاری در بورس را نداشته باشد موارد فوق اگر به اجرا در بیاید اکثریت سهامها قیمت آن ده ها برابر خواهد شد و بورس رونق خواهد گرفت و قیمت سهام شرکت نسبت به دارایهایش بخصوص ملک و اموال آن شرکت به قیمت واقعی خواهد رسید. به شرطی که قیمت اموال شرکت بعد از ۳۰ سال ارزیابی مجدد شود. خواهش میکنم این مورد را بررسی و در مورد آن مطلب بنویسید با تشکر از تجارت نیوز ممنون از همه شما عزیزان .
بعد از دو سال هنوز ۷۰ درصد سرمایه ام برنگشته و تو زیان هستم .
اتفاقا این کارشناس کاملا اشتباه میگه که توی سهام کاشی و شیشه و دارویی سرمایه گذاری کنین، چون هر وقت شاخص ریزش کنه، این سهام نامبرده، ماهها تو صف فروش می مونه
بازار بورس هر روز با اندک نسیمی که از غرب و یا شرق بوزد دچار تزلزل می گردد و هیچ فرد عاقلی نباید سرمایه اش را در معرض طوفان قرار دهد ، الان بیش از سه سال است که سرمایه مردم در این بازار به نصف کاهش یافته و این در حالی است که همه اجناس در این سه سال ده برابر شده اند ، سرمایه گذاران بورس در این دوره زمانی بالاترین ضرر را کرده اند که به هیچ عنوان قابل جبران نیست
هر چی این کارشناسان گفتند عکسشو عمل کنید سود میبرید
بازار بورس با توجه به عقب ماندگی که داره در حال حاضر از بقیه بازار ها ارزنده تر هست… بازاری هست هم به نفع تواید و هم به نفع دولت هست که این بازار رشد داشته باشه و از بی اعتمادی خارج بشه..