به گزارش تجارتنیوز، دلار دو هفته پایانی تیر ماه امسال را پرنوسان سپری کرد، اگر چه این نوسانات از روز 20 اردیبهشت ماه آغاز شد اما شدت آن در دهه سوم ماه قبل بیشتر شد و در روز 27 تیر ماه به تا سطح 11 هزار و 500 تومان نیز پایین آمد، حتی در برخی از ساعات این روز به سطوح پایینتر نیز نزول کرد.
شدت گرفتن سرعت نزولی دلار علامت سوال بزرگی را در خصوص علل این افت ارزش ایجاد کرد.
پویا ناظران در تحلیلی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد به این موضوع پرداخت که ثبات اخیر در بازار ارز خیلی خوب است اما لازمه حفظ این ثبات پذیرش یک شیب حدود ۲۲ درصدی در سال است. اگر این شیب را نپذیریم دوباره چند سال دیگر با جهش چند برابری مواجه میشویم.
سپس پیشبینی خود را از نرخ دلار را با شیب 22 درصدی بدون این که شوک قیمتی ایجاد شود این طور بیان کرد:
سال | نرخ دلار / تومان |
1399 | 13500 |
1400 | 16500 |
1401 | 20000 |
1402 | 25000 |
1403 | 30000 |
1404 | 37000 |
ناظران در انتها دو استثنا بر این پیشبینی متصور شده است که در استثنا اولی باید رشد اقتصادی ایجاد شود، که با یارانه پنهان در قیمت نشدنی است.
در دومین استثنا نیز باید رشد نقدینگی کم شود، که بدون پیدا کردن اهرم موتور نقدینگی، نشدنی است.
سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی نیز با حضور در تجارتنیوز مهمترین علت نوسانات اخیر را در رکودی که بر اقتصاد حاکم است دانست که موجب مهار شدن تقاضای ارزی شده است.
وی همچنین معتقد است رفتار بازار اقتصادی نیست زیرا بازارهای مالی باید تحولات سیاسی را در درون خود نهادینه کنند. افزایش ریسک سیاسی منجر به کاهش ارزش بورس و افزایش قیمت ارز میشود. اما وقتی این ارتباط قطع و خنثی میشود و حتی رفتارهای عکس دارد نتیجه این است که مکانیزمهای طبیعی در این بازار فعال نیست. واقعیت این است که تقاضا ارزی به شدت مهار شده است.
وی بازدهی ۳۰ درصد را تا پایان سال جاری برای بازار ارز متصور شد که اگر حتی اگر خود را به نرخ تورم نرساند به آن نزدیک میکند. وی معتقد است در نیمه دوم سال به احتمال زیاد قیمت دلار به بالای کانال ۱۵ هزار تومان خواهد رسید.
آیزاک سعیدیان، تحلیلگر اقتصادی نیز به مجموعهای از عوامل اشاره کرده که شامل مسدود شدن کلیه دستگاههای کارتخوان خارج از کشور توسط بانک مرکزی، حذف چکهای بانکی تضمین شده از چرخه سیستم بانکی، اجرای قانون پیمانسپاری ارزی صادرکننده مکلف شد ارز حاصل از صادرات را به چرخه سامانه نیما بازگرداند و برداشت از صندوق توسعه ملی است.
پدرام سلطانی نیز از جمله کسانی بود که با حضور در تجارتنیوز به پیشبینی نرخ ارز پرداخت و در این خصوص گفت: فقط با لحاظ کردن عوامل اقتصادی نرخ ارز تا پایان سال باید حداقل بین 13 تا 14 هزار تومان باشد.
وی افزود: هر چقدر اثر عوامل کاهنده عرضه ارز به کشور افزایش پیدا کند متناسب با آن احتمال این که قیمت ارز افزایش پیدا کند بیشتر است و هر چقدر سیاستها موجب تشویش و نگرانی بازار شود و تقاضاهای غیرتجاری برای طلا و ارز افزایش پیدا کند اثر فزایندهای روی نرخ ارز دارد. اگر احیانا این عوامل تغییر کند، اصطلاحا معجره شود و تغییراتی در روابط بینالملل به وجود آید میتواند اثر معکوس داشته باشد.
اگر تصمیم گیران و کسانی مشاوره میدهند دنبال منافع خودشان نباشند این پیشگویها و پیش بینیها محقق نمیشود نوشتن مطالب التهاب آور کمکی به ثبات اقتصادی نمی کند بلکه مشکلات را بیشتر میکند کسانی که از افزایش نرخ ارز در آینده میگویند منعتشان در گرانی ارز است وگرنه نرخ ارز این میزانی هم اعلام میکنند در اقتصاد ایران تاثیر ندارد به قول خودشان حباب است
بنظر کارشناسی اینجانب با توجه به شروع دوره 5 – 7ساله کاهش ارزش جهانی دلار نمیتواند پیش بینی کارشناسان در بالا درست باشد ! واقعیت اینست که در حال حاضر درمقطعی هستیم که باید پایان دوره سلطه دلار براقتصاد جهان نامید !
کشورهای بزرگ مانند چین و روسیه و حتی اتحادیه اروپا به دلیل اختلافات شدید تجاری با کشور صاحب دلار به دنبال کاهش نقش دلار در تجارت خود هستند !
اما در اقتصاد ما قیمت ارز به دلیل بهم ریختگی و عدم وجود مولفه های صحیح اقتصادی قیمت ارز بیشتر براساس تغییرات سیاسی شکل می گیرد تا متغیرهای اقتصادی همچنین قیمت ارز بیشتر بصورت عوامل عرضه و تقاضا بازار شکل می گیرد نه میزان تورم سالیانه که اونهم درست محاسبه نمیشود چگونه میتواند مبنای ارزش دلار باشد ؟؟؟ همانطوریکه طی سالهای گذشته دیدیم پس از اعلام وضع تحریمها و تغییرات سیاسی باعث افزایش قیمت شدید بودیم نه پس از اعلام مولفه های اقتصادی درکشور ! این نکته بسیار مهم است که قیمت ارز درایران پیرو مولفه های ازجمله نرخ تورم و یا سایر موارد ذکر شده در بالا نمیباشند ! پس نمیتوان تحلیل های فوق را درست دانست این تحلیل ها بیشر آرزوهای خریداران دلار و نگهداران و توقعات آینده آنانست !!!
به جای اینکه به بانک مرکزی بگنبازار ساز باید بگن بازار خراب کن
داره قیمت دلار رو دستکاری میکنه و نوسان ایجاد میکنه که هماین وسط کسایی که دلار خریدن رو بترسونه مفت بفروشن بهش هم با ایجاد نوسان کاری کنه اگر پولتو بزاری تو بانک فرقی نکنه با اینکه دلار بخری صبر کنی تا بالا بره
این وسط هم هر کی که رانت ارتباط با افراد بانک مرکزی رو داره و جای نوسان ها رو میدونه میلیاردر میشه ببینید کی گندش در بیاد
اگه قراربر این بود تورم کنترل بشه و قیمت ارز و اجناس پایین بیاد تاحالا پایین میومد پس بهتره واقع گرا باشید و خودتونو گول نزنید هرکسی برای حفظ سرمایه و دارایی خودش باید تبدیلش کنه به دلار و طلا در غیر اینصورت ارززش دارایش روز بروز در حال کاهش میباشد از سال گذشته تا بحال چه تغییری در سیاست و اقتصاد دیدین که بخاد بعدازاین بشه پس خودتونو گول نزنید و درواقع جلوی ضرر و زیان رو از هر جای بگیرید سود کردین ولطفا به مردم درباغ سبز و وعده بهشت برین و گل و بلبل ندین سالی که نکوست از بهارش پیداست.
وبلبل ندین
اگه در روز یا هفته ده یا بیست درصد نوسان داشته باشه عب نداره فقط بالا نره
این است منطق سلطان نوسان
_لطفا” آقايون به اصطلاح کارشناس به دلالها برا آینده خط ندید . ملت رو….. فرض نکنید.
با سلام این افتصاد دانان که سنگ دلار را به سینه میزنن مگر ایرانی نیستند بجای التهاب دادن به بازار ارز بفکر رشد واحد پول کشورمان باشند . جای تاسف دارد در کشوری که فقط ادعای غلط حرف اول را میزند ما مردم به چی فکر میکنیم
پیرو پاراگراف قبلی همچنین وضع مالیات سنگین و رسیدگی دقیق حسابهای بانکی افراد توسط سازمان امور مالیاتی برای خرید و فروش ارز های کاغذی عملا” جذابیت خود را برای سرمایه گذاران و افرادی که به دنبال سوداگری هستند از دست خواهد داد و باعث خواهد شد تقاضا در بازار را به شدت کاهش یابد ! عملا” تقاضا سوداگری برای ارز نحواهد بود ! با بیرون رفتن این عامل مهم قیمتها به سمت ثبات بیشتر و کاهش پیش خواهند رفت ! در حال حاضر هم شاهد همین مسئله هستیم !
با توجه به مطالب گفته شده پاراگراف قبلی نتیجه می گیریم !
با توجه به مولفه های تاثیر گذاری از جمله سپری شدن تمامی تحریمهای ممکن و عدم تطابق و قدرت هضم و تحمل اقتصاد و جامعه ما برای نرخهای بالاتر لااقل برای 5 سال اینده و همچنین حضور مولفه بسیار قدرتمند ارزهای دیجیتال .
پیش بینیی میشود در 5 سال آینده نرخ دلار بین 8 تا 12 هزار تومان باشد و در این بازه نوسان کند و نه بیشتر!
جدول پیش بینی ارائه شده فوق از طرف کارشناس شما بیشتر جنبه بازارسازی و روانی دارد که توسط دلالان و ذخیره کنندگان ارز تقویت میشوند باشد تا نظرات کارشناسی ! امیدوارم از صراحت لهجه دلگیر نشوید ! با تشکر
متاسفانه کارشناسان محترم حضور ارز دیجیتال رو در مناسبات اقتصادی نادیده گرفتند !
نظر کارشناسی اینجانب اینست که بازار ارز عملا” به دو صورت ارز کاغذی و ارز دیجیتال تغییر کرده است . با توجه به استقبال و حضور قدرتمند ارز دیجیتال و قرار گرفتن در سبد سرمایه گذاری و همچنین سود دهی بسیار مناسب درصورت تائید بانک مرکزی و رسمیت دادن به این ارز ما در آینده نزدیک متغیر قدرتمند در بازار ارز خواهیم داشت که میتواند تاثیرات بزرگی بر نرخ و ارزش ارزهای کاغذی بگذارد !
متاسفانه پیش بینی قیمت ارز تا سال 1404 براساس جدول میزان تورم بوده است با توجه به اقتصاد ایران که آمارها درست نیستند و عملا” نمیتوان گفت که قیمت دلار چه عددی خواهد !!! ؟؟
و از طرفی میزان کشش اقتصادی جامعه هم و اینکه بتواند این قیمتها رو تحمل کند علامت سئوال بزرگی است ؟؟؟ در حال حاضر قیمت دلار در کانال 11000 است می بینیم قدرت خرید مردم و سطح زندگی به قدری کاهش پیدا کرده که عملا” تقاضائی برای این ارز وجود ندارد و مصرفی برای این ارز بانرخ فعلی وجود ندارد !
نتیجه میگیریم اگر چه قیمت ارز میتواند بر اساس پیش بینی نرخ تورم تعیین گردد در واقع این قیمت ارزست که میزان و نرخ تورم را در کشور ما تعیین می نماید ! حقیقت اینست که قیمت ارز نرخ تورم را مشخص می کند نه نرخ تورم قیمت ارز را !!!؟؟؟