به گزارش تجارتنیوز، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی دو روز پیش در گفتگوی تلویزیونی خود اعلام کرد:« بگذارید با مردم شفاف باشیم. در سال ۹۸ و ۹۹ بخشهایی از بودجه دولت از طریق درآمدهای تسعیر صندوق توسعه ملی تأمین شد که به زبان سادهتر به معنای چاپ پول است و نتیجه اش تورم خواهد بود، اما در بانک مرکزی با توجه به کسریهای بودجه کاری غیر از این نمیتوانستیم انجام دهیم».
دو ماه پیش، ۱۴ بهمن ماه ۹۹، نیز او گفته بود که در شرایط کنونی برای تامین منابع مالی راهی به غیر از چاپ اسکناس نداریم. همتی محل مصرف این منابع را« پرداخت ماهانه طرح معیشت به ۶۰ میلیون نفر» عنوان کرده و خودش صراحتا این را بیان کرده بود که چاپ اسکناس موجب افزایش تورم میشود و در نهایت همه متضرر میشوند.
البته رییس بانک مرکزی ابتدای سال ۹۹ قول تورم ۲۲ درصدی به مردم داده بود و ۱۸ آذرماه ۹۹، خودش در یک برنامه تلویزیونی گفته بود: «در برابر درخواستها برای چاپ پول مقاومت به خرج میدهم، زیرا مسئول ارزش پول ملی هستم»
علاوه بر این، نهم خرداد ۹۹ بیان کرده بود: «بانک مرکزی مصمم هست که روند ۵ دهه گذشته رابطه بانک مرکزی و دخل و خرج دولت را بازتعریف کرده و بهتدریج مردم را از شر تورم مزمن خلاص کند».
۱۹ شهریور ماه همین سال هم دوباره گفته بود:« با اینکه بانک مرکزی در کنار دولت محترم آماده کمک به هرگونه برنامه اقتصادی است که درجهت ساماندهی به بازارها و رونق اقتصاد باشد، ولی مراقبت خواهد کرد که هیچکدام از برنامه ها، به ترازنامه بانک مرکزی آسیبی وارد نکرده و پایه پولی را تحت تاثیر قرارندهد، تا بانک مرکزی با قدرت بتواند در مسیر تورم هدف گذاری شده حرکت کند».
در واقع با وجود تمام این وعدهها و ادعاها حالا و با اتمام سال ۹۹ روشن شده که آقای رئیس یا به قول خودش مسئول ارزش پول ملی نه تنها برای تامین درآمدهای محقق نشده در بودجه دولت، دست رد به سینه او نزده بلکه حتی اجازه داده برای تامین منابع یارانه معیشتی که منبع آن مشخص بوده و با افزایش قیمت بنزین قاعدتا باید تامین هم میشده از بانک مرکزی استقراض شود.
جالبتر این است که آقای رئیس بعد از وعده های بیحاصل در سال ۹۹، برای سال ۱۴۰۰ دوباره به مردم وعده رفاه و ثبات اقتصادی داده است.
تشدید نگرانی درباره تورم ۱۴۰۰
در میان یادداشتهای اینستاگرامی همتی کمتر نوشتهای وجود دارد که از لزوم کنترل تورم و اهتمام این موضوع برای بانک مرکزی جملهای در آن نیامده باشد با این حال در آخرین روزهای سال ۹۹ خبر رسید که او اجازه برداشت حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر از منابع بانک مرکزی برای پوشش کسری بودجه دولت را داده است. درحالی که احتمالا همتی بیش از همه بر این واقف است که این مقدار استقراض پتانسیل افزایش دو واحد درصدی نرخ تورم را دارد.(اقتصادنیوز)
در سالی که قراربود تورم تا ۲۲ درصد پایین بیاید، به لطف جمله پرتکرار آقای رئیس که «راهی به جز چاپ اسکناس نداشتیم»، رکورد تورمهای دوران جنگ دهه ۶۰ و سازندگی دهه ۷۰ هم زده شد. با این حساب دو چندان شدن نگرانی درباره تورم ۱۴۰۰، که خود همتی با اشاره به کسری شدید بودجه نسبت به آن هشدار داده است، دور از منطق به نظر نمیرسد.
شما که راست میگی پس …………….
چرت و پرت و اراجیف
خوب مگه فقط ایران پول چاپ میشه،پول چاپ کنن،پول کهنه رو جمع کنن،دست ما مردم که پول نیست فقط کارت داریم و برای خرید استفاده میشه،از طرفی تورم ما بیشتر از این حرفاس،یک کیلو برنج که 13تومن بود،الان کیلویی 25تازه اگه باشه،البته برنج ایرانی
همیشه کار را میکنند ومنکر میشوند و بعد افرار میکنند
بابا اینا قصد قطع کردن معیشتی رو دارن از الان نقشش و دارن راه اندازی میکنن
حرف بادهواست.همه چی سربفلک کشیده جزیارانه ومعیشتی.ثابت مانده.ایکاش همه قیمتها رومیتونستن ثابت نگهدارن.افسوس.
اگه جلوی اختلاسها رامی گرفتنداین تورم افسارگسیخته پیش نمی آمدتاوان این همه گرانی رابایدمامردم پرداخت کنیم یک بسته چای کوچک که ۱۴ تومان قبل” می خریدم شده ۳۵ تومان این ازوضعیت گرانی وتورم دربازاراست این درحالی است که یارانه هاافزایش پیدانکرده وقدرت خریدمردم نیزکاهش یافته است
دیگ به دیگ میگه روت سیاه
اخ من خیلی خسته ام از این همه ناجوان مردی