کد مطلب: ۵۶۵۰۹۴

چگونه مالیات عایدی مسکن محاسبه می‌شود؟

چگونه مالیات عایدی مسکن محاسبه می‌شود؟

مالیات بر عایدی سرمایه طرح مجلس است که مدتی از تصویب کلیات آن می‌گذرد و اجرای کامل آن به دولت بعدی می‌رسد، نحوه محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه در بازار مسکن براساس مدت زمان نگهداری، در سال اول ۴۰ درصد، سال دوم ۳۷ درصد و سال سوم ۳۴ درصد است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طرح مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه که تا شهریور ماه قرار است به صحن علنی رود، سود حاصل از فروش مسگن طی مدت نگهداری مشمول مالیات می‌شود. مالیات دیگر مسکن در سالجاری مربوط به خانه‌های لوکس با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان است که تا بهمن ماه باید اخذ شود. همچنین طبق بودجه سالجاری خانه‌های خالی نیز مشمول مالیات هستند که در ماه جاری اجرای این آغاز می‌شود.

مالیات بر عایدی سرمایه طرح مجلس است که مدتی از تصویب کلیات آن می‌گذرد و اجرای کامل آن به دولت بعدی می‌رسد؛ به گونه‌ای که پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته که ظرف یک ماه آینده تلاش خواهیم کرد تا تمامی نظرات کارشناسان اتاق بازرگانی، صاحب‌نظران و متخصصان را در مورد بحث مالیات بر عایدی سرمایه جمع‌آوری و جمع بندی کنیم و تا اواخر شهریور ماه نیز گزارش رسمی و نهایی آن را در کمیسیون اقتصادی تصویب و به صحن علنی ارائه کنیم.

در این طرح، اگر فردی مسکن بخرد و سپس اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله طبق مدت نگهداری آن سرمایه، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند.

نحوه محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه در بازار مسکن براساس مدت زمان نگهداری، در سال اول ۴۰ درصد، سال دوم ۳۷ درصد و سال سوم ۳۴ درصد است.

همچنین، در سال‌های چهارم، پنجم و ششم نگهداری مسکن به ترتیب باید معادل ۳۱، ۲۸ و ۲۵ درصد از سود حاصل شده از فروش آن خانه مالیات پرداخته شود.

علاوه براین، نحوه محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه در بازار مسکن براساس مدت زمان نگهداری، در سال هفتم ۲۲ درصد، سال هشتم ۱۹ درصد و سال نهم ۱۶ درصد است.

از سوی دیگر، در سال‌های دهم، یازدهم و دوازدهم نگهداری مسکن به ترتیب باید معادل ۱۳، ۱۰ و ۷ درصد از سود حاصل شده از فروش آن خانه مالیات پرداخته شود که از سال دوازدهم به بعد نگهداری مسکن نرخ مالیات بر عایدی سرمایه ۴ درصد خواهد بود.

به عنوان مثال، اگر مسکنی به ارزش یک میلیارد تومان خریده و پس از دو سال آن به قیمت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروخته شود، سودی که از این فروش حاصل شده معادل ۴۰۰ میلیون تومان است که مالیات آن براساس دو سال نگهداری ۳۷ درصد محاسبه می‌شود و باید ۱۴۸ میلیون تومان مالیات بپردازید.

همچنین، به جز مالیات بر عایدی سرمایه طبق بودجه سالجاری باید صاحبان خانه‌های لوکس که ارزش آن‌ها بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، تا بهمن سالجاری مالیات بپردازند.

براین اساس، نرخ مالیات سالانه این خانه‌های لوکس نیز به شرح زیر است:
۱- نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار
۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار
۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار
۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار
۵-نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار

از سوی دیگر، طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد:
سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
سال سوم- معادل مالیات متعلقه
سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۱.۵) برابر مالیات متعلقه

در این زمینه، وزارت راه و شهرسازی سامانه املاک و اسکان را راه اندازی کرد تا وضعیت سکونت در خانه‌ها از لحاظ خالی بودن مشخص شود که طبق گفته مسئولان سازمان امور مالیاتی، در ماه جاری از اولین خانه خالی مالیات اخذ می‌شود.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار اقتصادی را از کانال تلگرام تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دولت و مجلس باید با همکاری و کمک از متخصصان و کارشناسان همفکر و همدست خود از ابتدا تا انتهای سال تورم چند صد درصدی ایجاد کنند که مبلغ چهل در صد آن بتواند بخشی از حقوق و پاداششان را تامین کند .مسؤلین عزیز تلاش کنید شما میتوانید.

  • ناشناس

    زمانی که قیمت مرغ کمتر از کیلویی پانزده هزار تومان بود مسؤلین مربوطه به نام حمایت از مصرف کننده شروع به تهدید و اخذ جریمه از فروشندگان نمودند …جریمه ها اخذ شد و قیمت هم کاهش نیافت و گروهی از فروشندگان مبلغ جریمه را از مشتری گرفتند.حال قیمت مرغ چند برابر شده و حامیان مصرف کننده پیدایشان نیست !جریمه ها نیز خرج رفاه مردم نشد.این اتفاق برای سایر بازارها تکرار خواهد شد و تمام مالیات ها از مصرف کننده اخذ میشود و تا چند وقت دیگر خبری از مدافعان این قوانین نخواهد بود.اگر دولت و مجلس واقعا به فکر مردم هستند باید تورم را کنترل کنند چون تهدید و جریمه و مالیات ستانی تخصص آنچنانی نمی خواهد ! ثبات اقتصادی ایجاد نشود با اندکی تاخیر مجددا تورم خواهیم داشت .برای یک بار هم شده یک تصمیم اصولی بگیرید.مسؤلین گرامی هر کدام یک بار زندگی میکنیم و شما با تصمیمات خود زندگی بیشتر ما را نابود کردید حداقل احتمال دهید مجازات الهی وجود دارد!!

    • وحید

      افرادی که طرح تثبیت قیمتها تو سال 83، طرح هدفمندی یارانه ها اواخر دهه 80 و سایر طرح ها از این دست رو تصویب کردند کجا هستند، چرا پاسخگو نیستند بیان و جواب بدن؛ تا زمانی که پاسخگویی نباشه بازهم از این طرح ها خواهیم داشت؛ چرا باید بابت اختلاف قیمت ایجادی ناشی از تورم مالیات بدیم؛ چرا اثر تورم رو تو طرحتون لحاظ و از محاسبات حذف نکردید؛ قیمت خرید و فروش رو چطوری در میارید؛ اصلا چرا باید این تعداد نماینده داشته باشیم که اینجور طرحها رو تصویب کنند