کد مطلب: ۱۶۸۷۸۷

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۸۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه داریم

۸۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه داریم

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه داریم، گفت: به ازای هر ۲۵ نفر یک واحد صنفی داریم که این آمار برای کشورهای عقب‌افتاده است.

سیدمحمود نوابی امروز (یکشنبه) در اولین جشنواره تقدیر از واحدهای نمونه استانی با بیان اینکه تاکنون در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در سطح ملی ۱۶ همایش برگزار شده است، اظهار کرد: امروزه در کشور بسیاری از بنگاه‌ها در تبلیغات مدعی هستند، اما در ممیزی حاضر به شرکت نیستند. افرادی که حرفی برای گفتن و جرات در شرکت فرآیند ممیزی دارند در این گونه مراسم‌ها ثبت نام می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۲۲ واحد در ممیزی شرکت کردند که ۱۴ واحد لوح حمایت از مصرف‌کنندگان را دریافت می‌کنند، افزود: تمام واحدها باید حقوق مصرف‌کنندگان را رعایت کنند و امیدوارم روزی را شاهد باشیم که بتوانیم متخلفان را معرفی کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید به حق‌الناس توجه کنیم، ادامه داد: ۱۴ واحد این استان در سطح ملی تندیس و لوح دریافت کرده‌اند، که این نشان از صنعتی بودن این استان است و البته انتظار هم از آن بالاست امیدوارم با تبلیغات سالم در آینده شاهد همایش پرشورتری باشیم.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه امروز دیگر مصرف‌کننده هر کالایی را مصرف نمی‌کند، ادامه داد: اول کیفیت، سپس خدمات پس از فروش و رعایت سلایق مشتری ها مهم است و در انتها قیمت مطرح می‌شود. البته اعتقاد داریم که کالای با کیفیت قیمت مناسب خودش را خواهد داشت. قیمت کالاهای تثبیتی را دولت کنترل می‌کند، البته در حوزه قیمت‌گذاری سرکوب قیمت نیست و سود منطقی نیز لحاظ شده است.

تولید کنندگان سطح ضمانت کالاها را افزایش دهند

وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات آزادسازی را با رهاسازی اشتباه می‌گیریم، افزود: شعار اشتباهی داریم مبنی بر اینکه کالای فروخته شده پس گرفته نمی‌شود، این شعار در هیچ کشور عقب افتاده و البته پیشرفته ای وجود ندارد و تنها مخصوص ایران است. امروز خوشحالم که واحدهای تولیدی این فاز را عوض کرده‌اند و عنوان کرده‌اند که جنس فروخته شده پس گرفته می‌شود، تولیدکنندگان باید سطح ضمانتشان را بالا ببرند و به مصرف‌کننده اعتماد و اطمینان دهند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جمع‌آوری کالاهای قاچاق در سطح بازار گفت: این موضوع، کار سنگینی است، اما همکاران ما در استان‌ها در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال قبل از آن ۱۰ برابر رشد عملکردی داشته‌اند، البته این آمار در حالی است که حجم قاچاق پایین‌تر آمده است.

تمام دستگاه‌ها هم‌جهت شوند

نوابی با بیان اینکه تولیدکنندگان تریبون‌های مختلفی در اختیار دارند، ادامه داد: انجمن‌هایی برای حمایت از مصرف‌کنندگان شکل گرفته است که باید آنها را توانمند کرد.

وی گفت: این همایش در سطح استان‌ها مورد غفلت واقع شده، استانداری‌ها موظف هستند که هر سال رتبه دستگاه‌ها را در حوزه شفافیت اطلاعات و خدمت به مردم را اعلام کنند. همچنین مشکل دیگری وجود دارد. اگر تمایل داریم به رشد خوب برسیم و مشکلات تولیدات حل شود تمام دستگاه‌ها باید هم‌جهت شوند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود ثبات اقتصادی در طول دولت یازدهم اضافه کرد: ایجاد شدن ثبات اقتصادی باید ظرفی باشد برای جهش، این ثبات باید همراه با رونق و پیشرفت باشد.

تبلیغات داخلی بزک شده هستند

نوابی افزود: هر کالایی که از خارج وارد می شود باید نمایندگی رسمی و خدمات پس از فروش داشته باشد که البته برخی ها اعتقاد دارند انحصار ایجاد خواهد شد که البته من نمی دانم کجای این ماده انحصار است. همچنین ماده ۷ قانون هر گونه تبلیغات اغواکننده را ممنوع اعلام کرده، اما تبلیغات ما به گونه‌ای است که بزک شده است. فضای تبلیغات شهری نیز برای تولیدکننده داخلی گران است. اما به هر حال نباید هر چیزی را به خورد مردم داد.

وی با اشاره به اربعین حسینی و زائران در حال سفر به کربلا گفت: چرا باید در کشور ۲۰۰ هزار ویزای تقبلی پیدا شود؟ چرا در ماه رمضان زولبیا، در ماه محرم برنج، روغن و عید نوروز باید به دنبال پرتقال و سیب باشیم و گشت‌های ویژه‌ای گذاشته شود؟ که بعد از آن هم مصرف‌کننده و تولیدکننده راضی نیستند. استان‌هایی که در اربعین حسینی هیچ افزایشی در کرایه ها نداشتند کار درستی را انجام دادند. به راستی چرا باید تغییر قیمت دهیم؟ مگر در طول سال ظرفیت اتوبوس‌هایی که به عنوان مثال از تهران به اصفهان می‌روند، همه کامل هستند؟ چرا برای اربعین اعلام می‌کنند که باید پر باشد و در برگشت اتوبوس‌ها خالی برگردند، در حالی که نه مالیات، نه هزینه بنگاه، و پایانه دارند و باید ۱۰۰ درصد هزینه بگیرند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ۸۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه داریم، یعنی به ازای هر ۲۵ نفر یک واحد صنفی داریم که این آمار برای کشورهای عقب‌افتاده‌ها است، چرا این تعداد مغازه ایجاد شده و چرا سامان‌دهی نمی‌شوند؟

نوابی با بیان اینکه ارایه خدمات قبل، حین و پس از فروش از برنامه‌های وزارت صنعت است، گفت: در بعضی کشورها عنوانی با پرداخت خسارت اعتماد دارند، یعنی زمانی که مصرف‌کننده می‌خواهد کالای خریداری شده را پس دهد تولیدکننده مقداری به او پرداخت می‌کند تا اعتماد مصرف‌کننده را نسبت به برندش حفظ کند. چرا در ایران این گونه نیست؟ مگر تولید نندگان سلایق مصرف‌کنندگان را نمی‌دانند؟

شرکت تخصصی موضوعی صادرات ایجاد شود

وی با اشاره به بند ۳۳ اقتصاد مقاومتی گفت: این قانون به شفاف و روان‌سازی نظام قیمت‌گذاری و روزآمدی شیوه‌های نظارت بر بازار تاکید دارد. هیچ گاه بحث حذف برچسب قیمت را نداشتیم و قرار بود از برخی کالاها در مبدا تولید، قیمت حذف شود که این موضوع نیز منتفی شد، اما یکسری از واحدها هستند که رعایت ضوابط قیمت‌گذاری را نمی‌کنند و قیمت‌ها را تورمی تعیین می‌کنند و بعد در فروشگاه ها تخفیف ۴۰ درصدی می‌گذارند که البته قرار است این موضوع نیز ساماندهی شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید در استان شرکت تخصصی موضوعی صادراتی ایجاد کنیم، ادامه داد: از این نمونه شرکت‌ها در سطح منطقه ای و ملی نداریم. عموما تولیدکننده‌ها خودشان صادر می کنند که این امر درست جواب نمی‌دهد، وزیر صنعت اعلام کرده از ایجاد شرکت‌های تخصصی در مجموعه وزارت صنعت حمایت می شود تا بتوانیم به رشد اقتصادی مد نظرمان برسیم.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.