موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت دلار # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا # جنگ تجاری # جنگ تعرفه ای # بازار سهام # پیش بینی بورس
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

شوک اقتصادی قمار 12 روزه تل‌آویو / خسارت 5.9 میلیارد دلاری اسرائیل از جنگ با ایران

اسرائیل
امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی بلومبرگ مدعی شد که این جنگ احتمالا حدود یک درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) اسرائیل یا حدود ۲۰ میلیارد شِکِل (۵.۹ میلیارد دلار) به این رژیم خسارت وارد کرده است.

به گزارش تجارت نیوز، براساس ارزیابی‌های انجام شده، کل هزینه‌های تحمیل شده بر اقتصاد اسرائیل پس از جنگ ۱۲ روزه با ایران حدود ۶ میلیارد دلار برآورد شده است؛ هزینه‌هایی که بیش از همه باید صرف بازسازی زیرساخت‌هایی شود که به واسطه قمار تل‌آویو بر این رژیم تحمیل شده است.

در همین راستا، امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی بلومبرگ مدعی شد که این جنگ احتمالا حدود یک درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) اسرائیل یا حدود ۲۰ میلیارد شِکِل (۵.۹ میلیارد دلار) به این رژیم خسارت وارد کرده است.

رشد اقتصادی اسرائیل در مسیر نزول است

ناصر مفرج، استاد مالی و اقتصاد در دانشگاه عربی-آمریکایی در رام‌الله نیز در گفت‌وگو با نشنال گفت: در جریان پاسخ‌های موشکی ایران علاوه بر آن که املاک به شدت آسیب دیدند، درآمد ناشی از تعطیلی موقت حریم هوایی اسرائیل به شدت کاهش داشته و همین گزاره بخش‌های تولیدی و کشاورزی را به اشکال منفی تحت تاثیر قرار داده است. این استاد دانشگاه در ادامه افزود: «تمام بخش‌های تولیدی در طول جنگ به‌شدت آسیب دیدند.»

اسرائیل در سال 2025 با کاهش رشد اقتصادی مواجه خواهد شد

همزمان به گفته تحلیلگران، اسرائیل که از اکتبر ۲۰۲۳ حملات خود به غزه را ادامه داده، سال جاری با کاهش رشد اقتصادی مواجه خواهد شد. رالف ویگرت، رئیس بخش اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا فعال در موسسه اطلاعات بازار جهانی S&P، مدعی است: «پیش‌بینی رشد واقعی تولید ناخالص داخلی اسرائیل برای سال ۲۰۲۵ از ۳.۳ درصد به ۱.۷ درصد کاهش یافته است؛ این کاهش ۱.۶ درصدی یکی از محتمل‌ترین پیش‌بینی‌هاست و احتمال دارد در صورت بازگشت سریع‌تر اقتصاد به ظرفیت کامل، این رقم کاهش پیدا کند.»

رئیس بخش اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا همچنین افزود: «تامین دوباره ذخایر نظامی پرهزینه‌تر خواهد بود و این موضوع باعث افزایش کسری بودجه اسرائیل در سال ۲۰۲۵ از ۵.۷ درصد تولید ناخالص داخلی (پیش‌بینی پیشین) خواهد شد.»

کسری بودجه اسرائیل از ۵.۵ درصد به ۸.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا می‌کند

طبق براورد موسسه مالی بین‌المللی، خسارات واردشده به زیرساخت‌های حیاتی و هزینه‌های نظامی، کسری بودجه اسرائیل را از ۵.۵ درصد به ۸.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش می‌دهد. این موسسه در یادداشتی ادعا کرد: «بدهی عمومی از ۶۹ درصد به ۷۴ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید.»

صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم‌انداز اقتصادی جهان که آوریل منتشر شد و پس از آغاز جنگ تل آویو و تهران، رشد اقتصادی اسرائیل را برای سال جاری ۳.۲ درصد پیش‌بینی کرده بود. این در حالی است که از ابتدای جنگ 12 روزه، سازمان مالیات اسرائیل هزاران درخواست غرامت از شهروندان دریافت کرده؛ شهروندانی که به واسطه جنگ خودخواسته تل‌آویو املاک و اموالشان تخریب و هزینه بالایی متحمل شدند.

32 هزار و 975 مورد خسارت به ساختمان‌ها، 4 هزار و 119 مورد خسارت به وسایل نقلیه و 4 هزار 456 هزارمورد خسارت به محتویات و تجهیزات در اسرائیل گزارش شده است

بر اساس اطلاعات منتشرشده، 41 هزار 651 درخواست دریافت شده که شامل 32 هزار و 975 مورد خسارت به ساختمان‌ها، 4 هزار و 119 مورد خسارت به وسایل نقلیه و 4 هزار 456 هزارمورد خسارت به محتویات و تجهیزات بوده است. همزمان سازمان مالیات اسرائیل در وب‌سایت خود آورده، برآورد می‌شود هزاران سازه دیگر نیز آسیب دیده باشند که تاکنون برای آن‌ها هیچ درخواستی ثبت نشده است.

هفته گذشته ایران موسسه وایزمن، یکی از مهم‌ترین مراکز پژوهشی اسرائیل، را هدف حملات موشکی‌اش قرار داد و خسارت زیادی به ساختمان آن وارد آورد. همچنین پالایشگاه بزان در بندر حیفا هدف حمله قرار گرفت و به زیرساخت‌های آن آسیب وارد و عملیاتش متوقف شد.

هزینه خسارات وارده ناشی از حملات ایران حدود دو برابر مجموع خسارات ثبت‌شده پس از حمله حماس در ۷ اکتبر و حملات بعدی بوده است

به گفته رئیس بخش غرامت سازمان مالیات در کمیسیون مالی کِنِست (پارلمان اسرائیل)، هزینه خسارات وارده ناشی از حملات ایران حدود دو برابر مجموع خسارات ثبت‌شده پس از حمله حماس در ۷ اکتبر و حملات بعدی بوده است.

امیر دهان در جلسه‌ای مدعی شد: «من معتقدم مبلغ غرامت به ۵ میلیارد شِکِل (۱.۴۷ میلیارد دلار) خواهد رسید. این رقمی است بی سابقه. حمله به مؤسسه وایزمن و پالایشگاه بزان رویدادهای عظیمی بودند. در مجموع، ما ۲۵ ساختمان در فهرست تخریب داریم؛ در حالی‌که از آغاز جنگ با مقاومت تا پیش از آن، تنها یک ساختمان نیاز به تخریب داشت.»

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی