به گزارش تجارتنیوز، این روزها به نظر میرسد ابراهیم رئیسی در پاسخ به انتقاداتی درباره عملکرد دولت سیزدهم مطرح میشود تنها یک رویکرد دارد؛ انتقاد از نحوه عملکرد دولتهای قبل!
رئیسی در خصوص ساخت مسکن مهر بیان کرد: «240 هزار مسکن مهر ساخته نشده در دولتهای قبل برای دولت سیزدهم مانده که باید به پایان برسد.»
او ادامه داد: «دولتهای قبل حتی پول این خانهها را از مردم گرفتهاند، ولی پول در موارد دیگر خرج شده است. برخی از پروژهها 60 تا 70 درصد پیشرفت داشتهاند، اما 10 سال روی زمین مانده بودند و ما توانستیم آنها را به اتمام برسانیم. برخی پروژهها آنقدر روی زمین مانده که فرسوده شده بودند و سازه آنها باید تعویض شود.»
رئیسی همچنین بیان کرد: «برخی میگویند فلان مکان را ما ایجاد کردهایم. سوال من این است که اگر شما ایجاد کردید چرا از آنها بهرهبرداری نشد.»
شکست دولت سیزدهم در ساخت مسکن
رئیسی همچنین چند روز پیش در جریان تحویل برنامه هفتم به مجلس، در خصوص ساخت مسکن در کشور بیان کرده بود: «برخی در سخنان خود میگویند شما قول دادهاید سالی یک میلیون واحد مسکن بسازید. من در پاسخ عرض میکنم سالی یک میلیون مسکن نیاز کشور است؛ آنهایی هم که سالهای قبل نیز مسکن نساختهاند باید پاسخگو باشند. حداکثر سالی ۲۵۰ هزار واحد شهری و روستایی ساخته شده است.»
او ادامه داده بود: «این یک میلیون هم نیاز کشور، هم مصوبه قانونی مجلس و هم وعدهای است که ما دادیم و به دنیال اجرای آن نیز هستیم. مجلس در کنار دولت در کنار آنچه نیاز کشور است. من در طرح جدیدی هم که در ارتباط با مسئله مسکن اجرا شد باید تقدیر کنم. حرکت خوبی در جهت کنترل بازار مسکن بود.»
وابستگی پروژههای مسکن به وضعیت اقتصاد کلان
همه صحبتهای رئیسی در مدت اخیر درباره ساخت خانههای حمایتی در کشور این سوال را ایجاد میکند که «تکلیف چهار میلیون مسکن ملی که دولت سیزدهم از همان ابتدا وعده داده بود، چه میشود؟» و چرا پاسخ مشخصی برای زمان و تعداد ساخت این واحدها وجود ندارد؟
اکنون بانکها منابع لازم برای پرداخت وام نهضت ملی مسکن را ندارند و ترجیح میدهند تسهیلات خود را صرف پروژههای تجاری کنند که سودآوری بیشتری برای آنها دارد. دولت هم بر اساس آمارهای رسمی پولی در چنته ندارد تا بتواند بدون کمک از بخش خصوصی پروژه را پیش ببرد.
پیشبرد پروژههای گسترده مسکن در گرو اقتصاد کلان کشور است. مادامی که منابع مالی کافی برای تامین این پروژهها وجود نداشته باشد تکمیل آنها از دولتی به دولت منتقل میشود. طرح پروژهها باید متناسب با ظرفیتهای موجود باشد و بدون در نظر گرفتن آن تنها بار آن بر دوش دولتهای بعدی خواهد افتاد.
همانگونه که بار پروژه مسکن مهر را سه دولت بعدی به دوش کشیده است، مشخص نیست بار ساخت واحدهای مربوط به پروژه نهضت ملی مسکن را چه کسی به دوش خواهد کشید.
آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارتنیوز بخوانید.
این رئیس جمهور نیست بهش میگن ابی شاخص ساز
چطوری میرید لبنان یه شبه اپارتمان با وسیله تحویل میدید یا تو ونزوئلا به مردم خودتون میرسه پول ندارید
پول ندارید تو عراق بیمارستان و مسجد نسازید و تا غلط دیگه
دولت فقط نمایش داذن حرف مفت زدن بلد هستن نان مردم را نمی توانند بدهند چه برسد به مسکن سازیجوری طلبکارانه صحبت می کنند انگار چه تاجی سر مردم کذاشتن مشکل اصلی مملکت وجود همین مسولین است
تنها چیزی که ظاهرا مهم نیست سفره خالی مردمه.وضع دارو.جنایت.و…ظاهرا دولت اختیاری نداره.نسخه جای دیگه نوشته میشه.بیمارها مخصوصا بیماران خاص دارن ازنبود دارو میمیرن.کمترین امکانات نیست مالیاتا سر به فلک.بعد توافغانستان ویندوزی وکشورهای کمونیستی ….چه خبرشده.مجلس فرمایشی.دولت بی اختیار.قوه قضائیه بی اولویت.کشور تا دندون مسلح ولی مردم تایمر توسطلای آشغال دنبال غذا.عدالت اسلام کجاست.یا این اسلام نیست.چسبیدیم به دو لاخ مو. مردم اکثریت واقعی ایران باید بعد از مرگ برن بهشت.حاکمان ونظامیای رده بالا تو بهشت زندگی میکنن.این اسلام نیست.حضرت علی از راه دین درآمدی نداشت ازصبح تاشب کار میکرد. حالا دین شده برا آقایون منشا کاسبی بی مالیات.
لطفا یه فکری به حال صالحیه بهارستان بکنید فرماندار بهارستان کارهای ساخت و ساز را متوقف کردن
دولت بیمردمی و پاسخنگو يعني همین
دولت هشت ساله روحانی بار هیچ مسکن مهری را نکشید و در عوض خودش بار سنگینی بروی ملت گذاشت.خدا لعنت کنه
آخه میدونی یک میلیون چنتا میشه؟
نکنه با دست حساب کردی؟
اون وعده ها که دادی همش باد هوا بود رئیسی نابود کردی ما بازنشسته ها رو
این دولت .دولت دروغ و ریا هست