به گزارش تجارتنیوز، برای اولین بار در اردیبهشت 1402، شورای رقابت افزایش قیمت خودروهای داخلی را تأیید کرد. البته در این دوره، نرخ بسیاری از خودروها از جمله محصولات مونتاژی اعلام نشده و تعیین نرخ این خودروها تا تیر ماه به طول انجامید. اما از چند روز گذشته زمزمههای افزایش قیمت خودرو در بسیاری از رسانههای داخلی به گوش میرسد و گویا شورای رقابت قصد دارد برای دومین بار در سال جاری و برخلاف گفتههای مدیر روابط عمومی خود قیمت خودروها را افزایش دهد.
افزایش قیمت خودرو قطعی شد؟
برای تأیید نهایی افزایش نرخ درب کارخانه، باید شورای رقابت مصوبه خود را بهصورت رسمی منتشر کند؛ اما میتوان دو مصاحبه از سپهر دادجوی توکلی را مقایسه کرد که با اختلاف چند روز از یکدیگر منتشر شدهاند.
در مصاحبهای که روز اول منتشر شد، این مقام آگاه افزایش قیمت را قویاً تکذیب کرده و اعلام میکند، اگرچه که خودروسازان میتوانند هر سه ماه درخواست افزایش نرخ داشته باشند؛ اما این به معنی تأیید درخواست آنها از سوی شورای رقابت نیست.
توکلی، مدیر روابط عمومی شورای رقابت در مصاحبه دوم خود از لحن آرامتری استفاده کرده و میگوید که جلسات شواری رقابت هر هفته برگزار میشود و قیمت جدید خودروها به زودی توسط شورا اعلام خواهد شد. بنابراین میتوان انتظار افزایش قیمتها یا بهقولی «اصلاح قیمتها» در آینده نهچندان دور را داشت.
البته این افزایش نرخ درب کارخانه از روز گذشته به صورت موردی درحال اجرا بوده و خودروی ساینا S با حدود 6 میلیون تومان افزایش قیمت، از نرخ 248 میلیون و 694 هزار تومان به 254 میلیون و 760 هزارتومان افزایش یافته است. همچنین پژوپارس با موتور XUP نیز یکی دیگر از خودروهای ایرانی است که افزایش قیمت دارد. تغییرات قیمت کارخانه این سدان ایران خودرو نیز در سه تیپ مختلف به شرح زیر است:
نام خودرو | نرخ قبلی کارخانه | نرخ جدید کارخانه | میزان افزایش قیمت (میلیون تومان) |
پژو پارس با موتور XUP | ۲۶۰,۲۱۵,۰۰۰ | ۲۹۴,۱۳۳,۰۰۰ | 33.918 |
پژو پارس ELX با موتور XUP | ۳۲۷,۶۰۰,۰۰۰ | ۳۳۳,۸۹۸,۰۰۰ | 6.298 |
پژو پارس سفارشی با موتور XUP | ۲۹۱,۱۷۰,۰۰۰ | ۳۰۹,۵۴۶,۰۰۰ | 18.376 |
خودروهایی که استاندارد 85 گانه را پاس نمیکنند حق تولید ندارند!
این مورد بارها و بارها توسط رسانههای مختلف تحلیل شده و میتوان فهمید که با افزایش تعداد آپشنها و امکانات ایمنی خودروهای داخلی، نرخ فروش درب کارخانه نیز بهناچار افزایش خواهد یافت. حال محمدرضا درگاهی، معاون سازمان ملی استاندارد در مصاحبه اخیر خود میگوید: هر خودرویی که تا شهریور ۱۴۰۳ نتواند استاندارد ۸۵ گانه را رعایت کند از گردونه تولید خارج شود. (سازمان ملی استاندارد)
این اولتیماتوم، خودروسازان را مجبور به ارتقاء هرچه سریعتر محصولات خود در حد استاندارد 85 گانه میکند و همین امر، دلیلی بر افزایش قیمت خودرو در کارخانه خواهد بود. اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که مقصر اصلی التهاب و افزایش قیمتها در کارخانه و بازار، رسانه نبوده و سیاستگذاریهای اشتباه باعث این اتهابات میشود. پیشبینی افزایش قیمت خودرو در بازار تحت تأثیر افزایش نرخهای کارخانه نیز در چنین وضعیتی معقول است.
برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز را دنبال کنید.
وقتی زندگی از روی علم و دانش نباشد
وقتی هدف زندگی جمع کردن پول حرام است
وقتی چوپان دروغگو میشود
وقتی برادر دلش به حال برادر نمیسوزد
وقتی که فکر میکنیم تا ابد در این دنیا فانی زنده هستیم
وقتی عاقلی در روستا نیست ،
وقتی کسی حال بچه یتیم را نمی پرسد
وقتی قبله همه فراموش کاران پول میشود پول
این میشود که امروز دارید می بیند ، دیوار کج و شاقول نشد حتما فرو خواهد شک نکنید ……
بیچاره جاهلان و قاتلان و دزدانی که امور یک ملت را به نابودی کشیدن روز قیامت نزدیک است ……
باعرض سلام کلا مسیرو داریم اشتباه میریم با تولیدماشینهای بوش دار همه اسیب به جیب ملت میزنیم هم ارز ملی رو از بین میبریم چرا ماشینهای تولید سایپا مثل همین پراید سرسیلندش به راحتی خراب نمیشه فقط به خاطر اینکه سیلندرش ثابته خود این تفاوت باعث این میشه که ارز کمتری برای خریدش از کشور خارج شه زمانی یک کشور رشد میکنه که متخصصان هزینه های هر سازمانیرو به حد پایین برسانند که باعث میشه اینکار گه از خیلی خودروهای بی کیفیت استفاده نشه که خودش جلوگیری از خیلی هزینه ها میشه از جمله پاکیزگی هوا کم شدن بیماریها اسیب تصادف ترافیک واستفاده نشدن از اورژانس وقتی یک خودورو بی کیفیت خراب میشه از زمان ارسال به تعمیرگاه تا زمان تحویل خودرو هزاران کار دیگه خودتان فکر کنید قطع از تولید تا رسیدن به مکانیک وراه های پیشرو یا خدا عمر ادما چی بگم متخصصان فکر باشید هر کالایرو تایید نکنید پول خوشبختی نمیاره این متن رو برای مغز های باز نوشتم اگه نمیگیریند ببخشید
نباید دولت بذاره گرون کنه.یا اگه هم بخوان گران کنن باید خود دولت حمایت کنه.بابا خسته شدیم هر روز گرونی هنوز 3ماه نیست گرون کردن دوباره .پس حقوق هم 3ماه یکبار افزایش بدن
کارمند جان تو که عملا کار نمیکنی
توی ۳۶۵ روز سال ۱۴۵ روز تعطیل میشین بقیش و هم استهلاجی و استحقاقی و پاداش و حق ماموریت و مرخصی
حتی بعضی ها هم مرخصی زایمان میگیرید🤣
من کارگر نانوایی هستم ، تو کل سال اگه یک روز بخوام استراحت کنم باید بدون حقوق سر کنم.
شما یادت نمیاد اما زمانی بود که قیمت ماشین برابر یک مغازه بود
کاش همونطوری میشد که هر خودخواهی راننده نمیشد که شهر اینهمه شلوغ بشه.
خودرو با ایمنی میخواییم باید گرون بشه
گرانی تا کی تاچه اندازه بابا لندکروز تولیدنمی کنی که پژو۴۰سال پیش رابه همه شکل درآوردین سمندوپرشیاوسورن پلاس وباهم دیگه فقط چراغهاش فرق میکنه گرانی هم حدی داره
لعنت خدا و خلق خدا بر ایرانخودروسایپا که دل ما جوون هارو سیاه کردی و ارزوی یه ماشین به دلمون گذاشتی.انشالله خیر نبینی ایرانخودرو.:(
حقوق رو هم اینجوری افزایش میدید ؟! کارمند مگه در جایی غیر از ایران زندگی می کند ؟!