به گزارش تجارتنیوز، موضوع مربوط به واردات خودرو کارکرده اتفاق جدیدی نیست و از ابتدای سال گذشته اخبار مربوط به آن، پیوسته مخابره میشود. اما به دلیل راهاندازی زیرساختها و مانعتراشیهای صورتگرفته، مشاهده میشود که با گذشت بیش از یک سال، حتی یک دستگاه خودرو کارکرده وارد کشور نشده است. البته سرانجام هفته گذشته بود که شورای نگهبان با واردات این خودروها موافقت و امروز رئیس مجلس آن را به رئیس قوه مجریه ابلاغ کرد. با این حال اکنون باید آییننامه آن نهایی شود.
اسقاط خودروی فرسوده شرط واردات خودرو کارکرده
پیش از نهاییشدن آییننامه واردات خودرو های کارکرده و دست دوم، موانع جدیدی برای آن در نظر گرفته شد. بر اساس شرط جدید و به نقل از رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، واردکنندگان خودرو کارکرده باید برای هر دو عدد دستگاه وارداتی، یک گواهی اسقاط ارائه دهند و امکان واریز وجه ریالی معادل آن میسر نیست.
پیش از این، برای واردات کامیون کارکرده نیز شرط اسقاط برقرار بود. اما این شرط فعلاً به دلیل نیاز کشور به کامیون تعلیق شده و واردکنندگان میتوانند با پرداخت 1.5 درصد قیمت خودرو، جایگزینی برای گواهی اسقاط ارائه بدهند.
خودروهای اسقاطی، طلای واردکنندگان خودرو دست دوم
باید توجه داشت که در شرایط فعلی و تعداد محدود خودروهای فرسوده، زمانی که تنها شرط واردات خودرو کارکرده، اسقاط خودروی فرسوده باشد، میتواند منجربه افزایش چشمگیر نرخ این خودروها شود.
طبق آمار منتشر شده در وبسایت کارنامه، خودروی پیکان بنزینی که جزو خودروهای فرسوده تلقی میشود، از ابتدای سال گذشته تا انتهای 1401 از حدود 41 میلیون، تا 81 میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد. یعنی حدود دو برابر رشد قیمت در یک سال. اما پیکان فرسوده به این نرخها راضی نبود و با نگاه به آگهیهای فعلی، گاهاً نرخهایی بالغبر 140 میلیون تومان نیز دیده میشود.
بنابراین با اجرایی شدن طرح خودروهای فرسوده از ابتدای سال گذشته، خودروی پیکان حداقل سه برابر افزایش قیمت را تجربه کرده و انتظار میرود با اجرایی شدن واردات خودرو کارکرده، این نرخها افزایش یابد.
انحصار دوباره برای قشر خاض
اسقاط خودروهای فرسوده، یکی از اقداماتی است که جامعه به آن نیاز دارد. چراکه خودروهای آلودهکننده هوا و پرمصرف از چرخه مصرف خارج میشوند و به جای آن، خودروهای کممصرف با آلودگی کمتر جایگزین آنها میشوند.
اولین طرح اسقاط در ایران مربوط به سال 1382 است که طی آن، خودروهای پرمصرف آمریکایی اسقاط شده و پراید و پیکان جایگزین آنها شدند. براساس این طرح، باید سالانه حدود 200 الی 300 هزار خودروی فرسوده از چرخه استفاده خارج شود. اما به دلایلی، هر ساله تعداد خودروهای اسقاطی بسیار کمتر از هدف ذکر شده بود.
حال سوال اصلی که مطرح میشود، این است که چرا در تصویب قانونهای این چنینی، همیشه برای یک قشر خاصی امتیاز تعلق میگیرد؟ در شرایط فعلی، مالکان خودروهای فرسوده سودهای کلان و چند ده میلیونی به جیب خواهند زد و حتی ممکن است بازار سیاه خرید و فروش خودروهای اسقاطی و مافیای خودروهای اسقاطی ایجاد شود.
در صورتی که سود واردات خودرو کارکرده بالا باشد، واردکنندگان این محصولات خود را به هر دری میزنند تا خودروی اسقاطی خریداری کنند و این امر، باعث گرانی همه روزه این محصولات خواهد شد.
برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز را دنبال کنید.
قشر پایین جامعه خودروی فرسوده داره واگر قیتش بالا بره این وسط از پولدار گرفته میشه داده میشه به فقیر الان شما چرا ناراحتید خدا خیرشون بده هرجا میخواد از قشر پاایین جامعه ی جوری حمایت بشه شما ناراحت میشید
دلخوش به این حرف ها نباشیم این دولت کاری نمی کنه که فقرا بتونن روزی از دست این ماشین های رده خارج رها شوند حالا خواهیم دید که در عمل کاری میکنند همش به نفع سرمایه دار بشه
بیشعور یجور میگه مالکان اسقاطی پول بجیب میزنن آخه کارشناس اونکه داره چرااسقاطی سوارشه؟هرکی یدونه اسقاطی داره میده یه ماشین مدل بالاترمیخره با٣٠٠تومن ک نمیخادلکسوزسوارشه.
مردم نمیفهمن این طرح چه بلایی سرشون میاره .تو پراید مدل ۸۰ بدی ۳۰۰ اونی که مدل بالا داره نمیاره به تو ۲۵۰ بده ک .قیمت روی مدل بالاها هم ۱۰۰ درصد تاثیر میذاره .اون وقت همون ماشین لگن میشه ارزو واست
سلام
اولا الان ۱۰ میلیون خودرو فرسوده موجوده کهد۸میلیونش دارن بزور داخل خیابونا و جادهها تردد میکنن
و جالب اینه که مگه چندتا مجوز واردات خودرو میخوان بدن نهایت یک میلیون متقاضی خودرو های وارداتی داشته باشیم که چون دست دوم هستند بیشتر متقاضیان دلالان هستند نه قشر پولدار که دوست دارند و میتونند ماشین صفر خارجی بخرند یعنی میزان عرضه خودرو اسقاطی خیلی بالاتر از تقاضا میشه و قیمت ها باز هم پایین میاد
دوما اگه حتی این کار انجام بشه که بعیده تمام ماشینها طی یکسال این قانون فروش بره و قانون عوض نشه
تقاضای افرادی که ماشین اسقاطی رو بقیمت بالاتر فروختن برای خرید خودرو صفر داخلی بالا میره که خودش باعث افزایش قیمت خودروی صفر میشه
نتیجه این طرح فقط بسود کارخانه های داخلی از جمله سایپا و ایران خودرو هست تا بتونن قیمت تمام شده ماشینهایی مثل کوئیک یا ۲۰۷ رو تا دوبرابر به کسایی که در طرح امسال منتظر گرفتن ماشینشون به قیمت روز هستند بفروشند از یک طرف بیشتر این افراد بودجه این کار رو ندارند و انصراف میدن و خود نمایندگی ها این کار رو میکنند و سود رو میزنند به جیب
به همین سادگی سر تمام مصرف کنندها کلاه میزارن
حتی اون افراد ساده که الان خوشحالنند با پول ماشین اسقاطی میتونند خودرو مدل بالا بخرند کلاه میره چون طرف نهایت میتونه یه مدل ۸۵ بفروشه و یک مدل ۹۰ بخره که با بالا رفتن تدریجی همه مدلها حتی نمیتونه لوازم یدک ماشینشو جور کنه خخخخخخ باشد تا ببینیم
خدا کنه این طرح اجرای بشه یه بارم برای مردم ضعیف کاربشه چی میشه توکل به خدا
میدونستم کارواش نمیبردم
جالبه که وارد کننده خودرو سود میلیاردی میبره و کسی نگران نمیشه
اما صاحب خودرو فرسوده که عموما قشر ضعیف جامعه هم هست یکبار در زندگی سود خوبی گیرش بیاد سایت تجارت نیوز نگران میشه
همیشه طرفدار ثروتمندان نباشید
یکبار هم فقرا سود ببرند
به قول قدیمی ها
همیشه شعبون
یکبار هم رمضون !!
اگر این طرح اجرا نشه معلوم نیس من تا کی باید این پراید سرطانمو با چنگو دندون حولش بدم،حدا کنه زودتر این اتفاق خوب برای ماها که از دار دنیا ی ماشین فرسوده داریم بیافته
سلام حرفهای جالب وبجایی زدید واقعا تفکرهای چپاولگرانه چشم دیدن کوچکترین رشد قشر ضعیف را ندارند آنوقت صحبت از استکبار وجهانخوار وغیرو دارند.