فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۳۹۸۱۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سیر تکاملی رمزارزها در کشورهای حاشیه خلیج فارس

سیر تکاملی رمزارزها در کشورهای حاشیه خلیج فارس

سیر تکامل زیربنای فناوری‌هایی همچون کریپتو و وب3 بیشتر از هر زمانی سرعت گرفته‌اند. در ادامه به تحولات پدید آمده حول محور بازار رمزارزها در کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهیم پرداخت.

شهاب شبیری | به گزارش تجارت‌نیوز ، با وجود قرار گرفتن در بحران فعلی رمزارزها، در کشورهای حاشیه خلیج فارس این بازار بیشتر از هر زمانی مورد توجه همگان قرار گرفته است. حتی وجود سخت گیرانه‌ترین قوانین مالی و انعطاف ناپذیری آن‌ها، نتوانسته است جلوی موج جدید ارزهای دیجیتال در کشورهای عربی را بگیرد.

مخالفت با رمزارزها

در کشورهای عربی عمدتاً بانک‌های مرکزی نقش بازوهای عملیاتی سیاست‌های مالی دولت را ایفا می‌کنند. تمامی دستورات مبتنی بر تسریع، تنظیم، محدودسازی و یا شکل دادن به هر نوع تغییر تکنولوژیکی که می‌تواند بر اقتصاد منطقه تاثیر بگذارد، از سوی این بانک‌ها صادر می‌شوند.

از سویی دیگر اکثر جمعیت منطقه حاشیه خلیج فارس، مسلمان هستند و بانکداری در این کشورها بر اساس قوانین مالی اسلام انجام می‌شود. بر اساس این قوانین، پول ابزار سنجش ارزش است و به تنهایی یک دارایی محسوب نمی‌شود. با این تفاسیر کسب درآمد از سود پول به نوعی حرام تلقی می‌شود. به همین علت از ابتدای پیدایش ارزهای دیجیتال همواره با مخالفت‌های زیادی از سوی بانک‌های مرکزی رو به رو بوده است.

آغاز پذیرش دنیای رمزارز

با ترویج آگاهی میان دولت‌های عربی در خصوص فناوری‌های بلاکچین و وب3 به تدریج کریپتو‌ها به عنوان جاگزینی نوین برای تراکنشات مالی سنتی از سوی این کشورها شناخته می‌شوند. این تحولات عظیم سبب شده است تا از جولای 2021 تا جولای 2022، منطقه خاورمیانه سریع‌ترین نرخ توسعه کریپتو را در جهان از آن خود کند. در حالی که در این بازه زمانی، تراکنشات مالی کریپتو در کل دنیا 20 درصد رشد داشته، در کشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس، رشد بیش از 45 درصدی را تجربه کرده است.

امارات متحده عربی و رمزارزها

امارات متحده عربی

امارات به عنوان کشور پیشتاز این فهرست در زمینه رمزارزها محسوب می‌شود. حدود یک‌ سوم از کل برنامه‌های کاربردی دولت این کشور بر روی بلاکچین اجرا می‌شوند. همچنین نوآوری‌هایی در این زمینه مانند ایجاد پلیس متاورس جهت نظارت بر رفتار غیرقانونی در دنیای مجازی در دستور کار قرار گرفته است.

لازم به ذکر است بسیاری از مبادلات ارزی فرامرزی این دولت با کشورهایی مانند هنگ‌کنک، تایلند و چین با استفاده از رمزارزها صورت می‌گیرد.

عربستان و رمزارزها

عربستان سعودی

عربستان در حال پذیرش فناوری وب3 به شیوه‌های گوناگون است. به عنوان مثال این کشور برای اولین بار روز ملی خود را در متاورس جشن گرفت. همچنین امروزه همکاری‌های متعددی در عربستان و امارات متحده عربی در زمینه بلاکچین صورت گرفته است.

بحرین

بانک مرکزی بحرین در پاسخ به تقاضای متعدد و رو به رشد برای ارزهای دیجیتال در ماه فوریه، مقررات نهایی در این خصوص را صادر کرد. این قوانین شامل مجوز یک صرافی برای رمزارزهای مبتنی بر بلاکچینی به نام (رین) بود که در حال حاضر بیش از 180 هزار کاربر و بیش از 1.9 میلیارد دلار تراکنش انجام شده در کارنامه خود دارد. همچنین صرافی‌های بایننس و کوین‌منا مجوز فعالیت در این کشور را اخذ کرده‌اند.

عمان

عمان نیز به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه ارزهای دیجیتال بدل شده است. در سال‌های اخیر، دولت با برگزاری دوره‌ها و سمینارهای متعددی جهت افزایش آگاهی در خصوص اهمیت فناوری بلاکچین به همه‌گیری این فناوری کمک زیادی کرده است. گفتنی است، کارشناسانی نیز برای بررسی مزایا و معایب مجوز استفاده از ارزهای دیجیتال توسط دولت استخدام شده‌اند.

قطر و رمزارزها

قطر

برای سال‌های متعدد هرگونه سرمایه‌گزاری و استخراج ارزهای دیجیتال در قطر ممنوع بود. اما اخیراً علاقه به این فناوری در این کشور افزایش یافته است. به دنبال این افزایش تقاضا، بانک مرکزی قطر رویکرد خود را تغییر داده است. امروزه، بانک مرکزی برای ایجاد یک چهارچوب قانونی برای استفاده از دارایی‌های رمزارزی اعلام آمادگی کرده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.