موضوعات داغ: # باشگاه استقلال # خلاصه بازی # لیگ برتر فوتبال ایران # استانداری تهران # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # تورم # تورم اقلام خوراکی
نگاهی به تجربه کشور اوکراین

بهترین راهکار مقابله با تغییرات اقلیمی چیست؟

کاشت میلیاردها درخت برای احیای ریه­‌های کره زمین.تبعات احتمالی آن چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز، برخی از دانشمندان حوزه محیط زیست، کاشت درخت و احیای جنگل‌ها را بهترین راهکار طبیعی مقابله با بحران اقلیمی می‌دانند. بسیاری از کشورها برنامه‌های خود را برای کاشت درخت به سازمان ملل ارائه داده‌اند. آیا کاشت درخت راهکاری مناسب برای مقابله با تغییرات اقلیمی است؟

آن طور که یورونیوز گزارش داده، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از برنامه‌­های دولتش برای کاشت یک میلیارد درخت در سراسر اوکراین در سه سال آینده خبر داد. این اعلامیه تنها چند روز پس از پایان مذاکرات اقلیمی در نشست COP26 در گلاسکو منتشر شد و اوکراین امیدوار است که در دهه آینده به همراه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا با کاشت حدود سه میلیارد درخت ریه­‌های کره زمین را احیا کند.

یوری بولوخوتس، رئیس سازمان جنگل‌های اوکراین، اعلام کرد: هرچند اروپا قصد کاشت سه میلیارد درخت در ۱۰ سال را دارد، برنامه ما کاشت یک میلیارد درخت در سه سال آینده است. همچنین اوکراین برنامه­‌هایی برای ساخت بیش از ده مرکز نوین کاشت گیاه و پرورش دانه در طی سه سال آینده دارد.

برخی از دانشمندان این هدف را واهی و غیر قابل دستیابی می­‌دانند. بوهدان پروتس، کارشناس حفاظت از طبیعت و تنوع زیستی اوکراین، تحقق این هدف را از نظر مکانی و زمان‌بندی ارائه شده توسط رئیس‌جمهور غیرممکن دانست. وی افزود: در این برنامه باید ۱۰ درخت یا ۲۰۰  نهال در هر ثانیه کاشته شود و از نظر فنی این امکان وجود ندارد.

اوکراین با مساحتی بیش از ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع، دومین کشور بزرگ این قاره است. به گفته کارشناسان، تقریباً ۱۶ درصد از خاک اوکراین پوشیده از جنگل است و تنها افزایش سه تا چهار درصدی درختان برای مقابله با تغییرات اقلیمی کفایت می­‌کند.

 

Ukraine and the EU vow to plant three billion trees FN 04Dec21

 

در حال حاضر تغییرات اقلیمی در غرب اوکراین منجر به افزایش دمای اتمسفر و کاهش سطح آب­‌های زیرزمینی شده است و به تبع آن کاج‌­های اروپایی، رایج­‌ترین درخت در بخش کوه­‌های کارپات در اوکراین، خشک شده­‌اند. واسیل دیمیتریف، رئیس واحد جنگل اوکراین خاطرنشان کرد که گرمایش جهانی دلیل اصلی خشک شدن کاج­‌های اروپایی است.

در طی یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، دانشمندان سوئیسی نشان دادند که موثرترین راه برای مبارزه با گرمایش زمین کاشت یک تریلیون درخت است، این مطالعه نشان می‌­دهد که طی دهه‌های آینده، درختان جدید می‌توانند نزدیک به ۸۳۰ میلیارد تن دی‌­اکسیدکربن جذب کنند-تقریباً به اندازه آلودگی کربنی که انسان در ۲۵ سال گذشته در اتمسفر منتشر کرده است.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی