به گزارش تجارتنیوز، میکروپلاستیکها؛ آلودهکننده خون و اکنون گوشت و لبنیاتی که مصرف میکنیم، هستند.
طبق تحقیقات انجام شده، میکروپلاستیکها در لبنیات و گوشتی که مصرف میشوند، مشاهده شده و این موضوع اخطاری برای جهان است چرا که نشان از حضور این ماده خطرناک در زنجیره غذایی بشر دارد.
بر اساس گزارشی از سوی سازمان Plastic Soup، طبق آزمایشهای انجام شده، ۷۳ درصد از محصولات حاوی میکروپلاستیکها بودند؛ موادی که به هنگام تجزیه پلاستیکها، باقی میمانند.
در این تحقیقات، وجود پلاستیک در خوراک دامها را بهعنوان عامل احتمالی آلودگی تلقی میکنند. همچنین محققان در دانشگاه Virje آمستردام در هلند، ذرات پلاستیک را در ۱۸ نمونه از ۲۵ نمونه شیر مورد آزمایش قرار گرفته، شناسایی کردند.
این تحقیقات فقط محدود به لبنیات نبودند و در آزمایشات دامی، ۷ نمونه از ۸ نمونه گوشت گاوی، حاوی ذرات پلاستیک بودند. تمامی نمونههای خوراک دامی که تحت آزمایشهای مختلف قرار گرفتند، حاوی میکروپلاستیکها بودند.
این تحقیقات در پی مشاهده میکروپلاستیکها در خون انسانها، ریهها و حتی جنینهای متولد نشده انجام شدهاند و اکنون این نگرانی به وجود آمده است که این آلودگی پلاستیکی در زنجیره غذایی وجود دارد.
خوراک دام عامل اصلی آلودگی است
تیم تحقیقاتی آمستردام معتقد است که میکروپلاستیکهای موجود در خوراک دام، عامل اصلی انتقال به گوشت و لبنیات هستند. البته عوامل انتقالی دیگری همچون هوا و آب نیز بر انتقال میکروپلاستیکها به دامها نیز مطرح است.
دکتر Heather Leslie یکی از محققان این تحقیقات در صحبتهای خود اشاره کرده است که حیوانات میتوانند آلودگیهای پلاستیکی اطراف خود را جذب کنند. همچنین اشاره کردهاند که تولید دام خوراک بدون پلاستیک، میتواند گامی مهم در جلوگیری از این آلودگی باشد.
هدف نهایی این تحقیقات، به حداقل رساندن حضور پلاستیکها در خوراک دامی است. شناسایی ذرات پلاستیک در خوراک دامی در نمونهها، میتواند نقطه شروعی برای بررسی هر چه دقیقتر و گستردهتر در خوراک دامی باشد.
این تحقیقات مال غرب هست
گاودارهای ایران بخاطر گرانی خوراک دام پارافین به جیره غذای اضافه کردن و الان سه سال هست ک پارافین جزئ لاینفک خوراک دامداریها شده