موضوعات داغ: # آمریکا # دونالد ترامپ # فولاد # اردبیل # بارش برف # سرما # تولید فولاد # کمبود آب

پیشرفت تاریخی در زمینه همجوشی هسته ای

وزارت انرژی آمریکا یک دستاورد مهم در زمینه همجوشی هسته‌ای را گزارش کرده است که یک آزمایشگاه در کالیفرنیا طی آن برای اولین بار موفق شده انرژی خروجی بیشتری نسبت به انرژی ورودی این فرآیند به دست آورد.

به گزارش تجارت‌نیوز، دانشمندان آمریکایی از پیشرفت تاریخی در زمینه همجوشی هسته‌ای خبر دادند که می‌تواند موجب انقلابی در جهان باشد.

همجوشی هسته‌ای، یک فرآیند تولید انرژی است که انرژی خورشید را تامین می‌کند و دانشمندان به دنبال شبیه‌سازی آن روی زمین به منظور دستیابی به انرژی پاک و درعین حال بی‌پایان هستند. اما مشکل این است که تقلید از این فرآیند تاکنون انرژی بیشتری نسبت به آنچه تولید می‌کرد، مصرف می‌کرد.

اولین آزمایش همجوشی هسته‌ای برای دستیابی به انرژی خالص توسط دانشمندان آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور درکالیفرنیا انجام شده است.از دهه 1950 به عنوان رویایی دست نیافتنی، تحقیقات همجوشی هسته‌ای توصیف شده است. تاکنون هیچ گروهی قادر به تولید انرژی بیشتر از انرژی مصرف شده در واکنش نبوده است.(یورونیوز)

جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: هفته گذشته در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، دانشمندان در تأسیسات احتراق ملی به احتراق همجوشی دست یافتند. این کار برای اولین بار در یک آزمایشگاه در سراسر جهان انجام می‌شود.

گرانهولم در ادامه افزود: این کار یکی از چشمگیرترین دستاوردهای علمی قرن بیست و یکم است.

جیل هروبی معاون وزیر امنیت هسته‌ای گفت که آمریکا اولین گام‌های آزمایشی را به سمت یک منبع انرژی پاک برداشته است که می تواند جهان را متحول کند.

چگونه این آزمایش از همجوشی هسته‌ای انرژی تولید کرد؟

آزمایش 3.5 میلیارد دلاری (3.3 میلیارد یورو) در کالیفرنیا، عناصر دوتریوم و تریتیوم را در یک کپسول کوچکتر از یک نخود قرار می‌دهد. سپس یک لیزر 192 پرتویی شلیک می کند که سوخت را گرم و فشرده می‌کند و شرایط درون یک ستاره را شبیه‌سازی می‌کند.

این گرما و فشار شدید باعث می‌شود کپسول منفجر شود و اتم های هیدروژن جوش بخورند و انرژی تولید کنند.

اگرچه این آزمایش صدها بار پیش از این انجام شده است، هفته گذشته برای اولین بار، سوخت به اندازه کافی داغ، متراکم و گرد باقی ماند که مشتعل شد. این انرژی بیشتر از آنچه لیزرها رسوب کرده بودند حدود دو مگاژول در داخل و سه مگاژول خارج تولید می‌کرد.

کیم بودیل، مدیر آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور گفت: چالش‌های علم و فناوری در مسیر انرژی همجوشی دلهره‌آور هستند، اما زمانی که ما در بهترین حالت خود هستیم، به ظاهر غیرممکن را ممکن می‌کند. اشتعال اولین قدم است، گامی واقعاً تاریخی، که زمینه را برای یک دهه تحول در علم چگالی انرژی بالا و تحقیقات همجوشی فراهم می‌کند و من نمی‌توانم منتظر بمانم تا ببینم ما را به کجا می‌برد.

چقدر طول می‌کشد تا همجوشی هسته‌ای بتواند انرژی قابل استفاده تولید کند؟

در سرتاسر جهان، مبالغ هنگفتی صرف تلاش برای توسعه همجوشی هسته‌ای به یک جایگزین مناسب برای دیگر منابع انرژی آلاینده تر شده است.

طرفداران آن می‌گویند که می‌تواند انرژی میلیون ها خانه را بدون تولید گازهای گلخانه‌ای یا زباله های هسته‌ای خطرناک تامین‌کند.

در حالی که پیشرفت اخیر یک دستاورد علمی باورنکردنی است ، بودیل گفت که احتمالاً دهه‌ها طول می‌کشد تا بتواند انرژی ایجاد کند که بتوانیم واقعاً از آن استفاده کنیم.

این آزمایشگاه در آمریکا از یکی از بزرگترین لیزرهای جهان استفاده می‌کند و این فرآیند به موادی نیاز دارد که تولید آنها دشوار است. تجهیزات مورد نیاز برای تبدیل انرژی تولید شده از همجوشی به برق که می تواند در شبکه مستقر شود نیز هنوز توسعه نیافته است.

اما بودیل گفت: با تلاش و سرمایه گذاری هماهنگ، چند دهه تحقیق در مورد فناوری های اساسی می‌تواند ما را در موقعیتی قرار دهد که بتوانیم یک نیروگاه برق بسازیم.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی