موضوعات داغ: # عربستان # ایران و روسیه # ژاپن # بازدهی بورس # ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها # بازدهی بازارها # ترامپ

توافق هسته‏‏‏‏‏‏‌ای؛ برگ برنده بازار سرمایه

حمید محمدی‌اصل‌-کارشناس بازار سرمایه
حمیدمحمدی اصل ak2353 ak2471 1200x800

بازار سرمایه با اخبار مثبت مذاکرات رشد‌ را تجربه‌کرده و حالا به مرحله‌‌‌‌‌‌‌ای رسیده که برای ادامه رشد به‌اتفاق واقعی و حصول نتیجه نیاز دارد. از نگاه من، صنایعی مانند خودروسازی، بانک، انرژی و حتی صنعت غذایی در صدر انتفاع از نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای قرار دارند.

به گزارش تجارت نیوز، هریک از بازارهای موازی سرمایه‌گذاری، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که سرمایه‌گذاران برای انتفاع حداکثری باید این خصیصه‌‌‌‌‌‌‌ها را پیش از شروع سرمایه‌گذاری درنظر بگیرند.
ویژگی‌های اصلی بازارسرمایه نقدشوندگی آنی، ریسک بالا، نیاز به تخصص زیاد، شفافیت به نسبت قابل‌توجه، امکان محافظت سرمایه در‌برابر تورم، اثر پذیر از سیاست‌های دولت و بازده موردانتظار بیش از تورم است. به تعبیر دیگر، اگر کسی فقط به‌دنبال حفظ ارزش دارایی در‌برابر تورم و پوشش آن باشد می‌تواند با ریسک کم، بازارهای دیگر مانند مسکن یا کالاهای مصرفی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کند.

سرمایه‌گذاران باید علاوه‌‌‌‌‌‌‌بر آگاه‌بودن نسبت به ویژگی‌های هر بازار درخصوص شرایط کلی حاکم بر وضعیت اقتصاد کشور هم آگاه باشند. به‌عنوان مثال بحران انرژی اگرچه برای صنایع تاثیرگذار بازار سرمایه یک عامل منفی و کاهنده از سود است اما سرمایه‌گذاران بازار مسکن به دلیل رشد فزاینده قیمت اقلام مورد‌نیاز برای ساخت ساختمان، احتمالا تاثیر منفی از این بحران نگیرند. پیش از این به‌خاطر نمی‌رسد که شرکت‌های سیمانی در اردیبهشت ماه اعلام کرده‌باشند که امکان دسترسی به گاز برای تولید محصول را ندارند و به فاصله کمی و عدم‌عرضه کافی سیمان، قیمت این محصول رشد قابل‌توجهی کرد. طبیعتا وضعیت در برق اوضاع وخیم‌‌‌‌‌‌‌تری دارد و طیف وسیعی از صنایع را در ماه‌های آتی با عدم‌تولید یا از دست‌دادن بخش بزرگی از ظرفیت تولید مواجه خواهد کرد اما این بحران همه صنایع را به یک شکل تحت‌تاثیر قرار نمی‌دهد، صنایع انرژی‌‌‌‌‌‌‌بر مانند فولاد و صنعت سیمان در صدر آسیب از وضعیت فعلی قرار دارند، پس از آن شرکت‌های پتروشیمی با خوراک گاز و فلزات اساسی در رتبه‌‌‌‌‌‌‌های بعدی آسیب‌پذیر‌بودن از این بحران قرار دارند و احتمالا بخش قابل‌توجهی از سود خود را به دلیل کاهش تولید در سال‌۱۴۰۴ از دست می‌دهند.

در نگاه دیگر می‌توان به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اشاره کرد که اگر از این مذاکرات توافقی حاصل شود، میزان انتفاع بازار سرمایه چه از جهت روانی و چه واقعی بیش از سایر بازارها است. بازار سرمایه با اخبار مثبت مذاکرات رشد‌ را تجربه‌کرده و حالا به مرحله‌‌‌‌‌‌‌ای رسیده که برای ادامه رشد به‌اتفاق واقعی و حصول نتیجه نیاز دارد. از نگاه من، صنایعی مانند خودروسازی، بانک، انرژی و حتی صنعت غذایی در صدر انتفاع از نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای قرار دارند.

جمع‌بندی

بازار سرمایه همواره تحت‌تاثیر عوامل بنیادی حرکت‌‌‌‌‌‌‌های خود را طرح‌‌‌‌‌‌‌ریزی می‌کند. در هر برهه‌‌‌‌‌‌‌ای که انحرافی در روند حرکتی بازار سرمایه ایجاد شود، فرصتی برای آربیتراژگران ایجاد می‌شود تا با قبول ریسک مرتبط اقدام به معاملاتی خلاف روند بازار سهام کنند. مقدار و میزان هریک از متغیرهایی که به جهت سرمایه‌گذاری مورد بررسی قرار می‌گیرند، باید به‌درستی شناسایی شوند و وزن بیش اندازه به آن داده نشود.

در حال‌حاضر دستیابی به توافق هسته‌‌‌‌‌‌‌ای بیش از هر موضوعی روند بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد، اما پس از ثبت صعود دسته‌جمعی نمادها پس از دستیابی به توافق، صنایع و نمادها مسیرشان را از یکدیگر جدا می‌کنند. صنایع سیمان، فولاد، فلزات اساسی و پتروشیمی با خوراک گاز و حتی کاشی و سرامیک بیشترین آسیب را از بحران انرژی و صنایع خودروسازی، بانک، انرژی و حتی غذایی بیشترین منفعت را می‌برند. سرمایه‌گذاران در مقطع فعلی برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه باید بازه زمانی ۶ الی ۱۸ ماهه را درنظر داشته‌ باشند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی