خبر مهم:

کد مطلب: ۷۵۶۴۹۷

سندباکس‌ها تسهیلگر فینتک‌ها هستند؟

سندباکس‌ها تسهیلگر فینتک‌ها هستند؟

سندباکس یکی از رویکردهای سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوین استفاده از روش محیط‌های آزمون تنظیم‌گری است که برای شناخت وجوه مختلف و نحوه تنظیم و صدور مجوزهای مورد نیاز استفاده می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تیرماه سال جاری بود که وجود سندباکس‌ها برای کسب‌وکارهای حوزه فناوری مالی با استناد به مصوبه جلسه ۸۸ کمیسیون عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی توسط هیئت عامل بانک مرکزی اعلام شد.

یکی از رویکردهای سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوین استفاده از روش محیط‌های آزمون تنظیم‌گری (سندباکس‌های رگولاتوری) است که برای شناخت وجوه مختلف و نحوه تنظیم و صدور مجوزهای مورد نیاز استفاده می‌شود. در این رویکرد قانون‌گذار باید در راستای برقراری تعادل میان ارائه راهکارهای خلاقانه در حوزه فین‌تک و ثبات و پایداری سیستم‌های مالی با ایجاد قوانین متناسب با حوزه‌های کسب‌وکاری شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک، به واسطه جذابیت این حوزه و ریسک‌پذیری ذاتی فناوری، در جهت تطبیق چارچوب‌های نظارتی و نیز مدیریت و کاهش ریسک‌های مرتبط با آن گام بردارد.(ایبنا)

مزیت استفاده از سندباکس‌ها

سعید احمدی پویا، مشاور ارشد توسعه کسب‌وکار فینتک پیرامون مزیت استفاده استارتاپ‌های فینتکی به تجارت‌نیوز گفت: سندباکس‌ها فضاهایی هستند که نوآوری می‌تواند در آن رشد کند. ارتباطی که با رگولاتوری برقرار می‌شود سبب می‌شود که همواره ریسک‌های صنعت مالی را در نظر بگیرید. این موضوع هم به نفع رگولاتور و هم به نفع نوآور است. رگولاتور بدون پرداخت هزینه‌های آر اند دی، می‌تواند در سندباکس دانش خود را به روز کند، از طرفی نوآوران فینتک نیز می‌توانند در سندباکس تبعات و ریسک‌های کار خود را ببینند و برای چالش‌های آن چاره اندیشی کنند.

او با اشاره به اینکه سندباکس این امکان را به نوآوران می‌دهد تا بدون معطل شدن بابت این مشکلات و اخذ مجوز، مستقیم وارد بازار شوند، افزود: در حال حاضر سندباکس‌ها هنوز راه نیفتادند تا استارتاپ‌ها بتوانند به آن وارد شوند. به طورکلی قرار است سه سندباکس، برای بانک مرکزی، سندباکس بیمه و سندباکس بورس برای این تعاملات آماده شوند.

فینتک‌ها رقیب بانک می‌شوند؟

احمدی پویا درباره رقابت بانک‌ها و استارتاپ‌های فینتکی نیز بیان کرد: با وجود رشد بالای استارتاپ‌های فینتک در دنیا، بانک‌های پیشرو شاید به این حقیقت رسیده‌باشند اما در ایران هنوز بانک‌ها، فینتک‌ها را بازیگر اصلی بازار نمی‌دانند به همین دلیل هم به چشم یک بازیگر میانی به آن‌ها نگاه می‌کنند و تنها در صورتی که منابعی را از بانک خارج می‌کنند حساس می‌شوند و در مواقعی که منابع به بانک وارد می‌شود از آن استقبال می‌کنند. این مساله در صنعت بیمه هم وجود دارد. استارتاپ‌هایی که در حوزه صدور بیمه نامه ها فعالیت می‌کنند، شرکت‌های بیمه‌ای را خوشحال می‌کنند اما از دیگر استارتاپ‌های بیمه‌ای، مثلا تعیین خسارت، استقبال نمی‌کنند. این حقیقت دارد که موسسات مالی از ورود پول خوشحال می‌شوند. ولی هنوز به مرحله رقابت نرسیده‌اند. نه هنوز استارتاپ فینتکی بزرگی در این صنعت وجود دارد که همچین توانی داشته‌باشد و نه هنوز بانک‌ها به بلوغی برای پیش‌بینی آینده رسیده‌اند.

این مشاور ارشد کسب‌وکار فینتکی ضمن تاکید بر اینکه سندباکس‌ها قرار است تسهیلگر استارتاپ‌های فینتکی باشند گفت: اگر قرار باشد مقررات سختگیرانه قبلی در سندباکس هم وجود داشته‌باشد، عملا جذابیت سندباکس از بین می‌رود. سندباکس باید محیطی باشد که سختگیری‌ها و چالشهای معمولی محیط کسب و کار را نداشته باشد و به صورت حساب‌شده و کنترل شده اجرای عملیات بانکی را میسر کند.

آخرین و مهم‌ترین اخبار حوزه فناوری را اینجا در صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.