کد مطلب: ۴۶۵۶۰۰

تجارت‌نیوز بررسی کرد:

از سایت «دیوار» خانه اجاره کنیم یا نه؟

از سایت «دیوار» خانه اجاره کنیم یا نه؟

هرچند برخی از دولت‌مردان و مسئولان اتحادیه‌های مشاوران املاک دل خوشی از سایت دیوار ندارند و آن را عامل گرانی در بازار رهن و اجاره مسکن می‌دانند، اما بعضی کارشناسان معتقدند این سایت می‌تواند مرجع مناسبی برای تامین نیاز مردم به خانه باشد.

سارا اسلامی : هر چند برخی از دولت‌مردان و مسئولان اتحادیه‌های مشاوران املاک، دل خوشی از دیوار ندارند و آن را عامل گرانی در بازار رهن و اجاره مسکن می‌دانند، اما بعضی کارشناسان معتقدند این سایت می‌تواند مرجع مناسبی برای تامین نیاز مردم به خانه باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، «دیوار» این روزها هم مرجعی برای تامین انواع کالا و نیازهاست است و هم متهم گرانی در برخی بازارها و افزایش کلاهبرداری‌ها.

بازار مسکن از آن حوزه‌هایی است که تاثیرگذاری سایت بازار بر آن بارها خبرساز شده؛ از خرید تا رهن و اجاره ساعتی، روزانه، ماهانه و سالانه در این سایت امکان‌پذیر است.

گشتی در «دیوار» نشان می‌دهد، مردم خانه‌هایی را با قیمت‌های متفاوت برای رهن و اجاره عرضه کرده‌اند اما در مورد برخی از آنها نیز عبارت «قیمت توافقی» دیده می‌شود. این موضوع به قوانین سایت بازمی‌گردد که سقفی را برای قیمت‌ها تعیین کرده است و امکان درج قیمت‌های بالاتر از آن وجود ندارد. به نظر می‌رسد این موضوع ناشی از همان هشدارهایی باشد که «دیوار» را عامل گرانی بازار اجاره مسکن می‌دانند.

چندی پیش نیز این سایت پس از شکایت وزارت صمت و به دستور مراجع قضایی، ناچار شد قیمت‌های فروش و حتی رهن و اجاره خانه را از سایت خود حذف کند. قیمت‌ها اکنون به سایت بازگشته‌اند؛ مگر آنها که از سقف مجاز بالاتر هستند.

متهم گرانی؟

علاوه بر دولتمردان، برخی از کارشناسان و حتی مردم عادی نیز دیوار را عامل گرانی در بازار رهن و اجاره مسکن می‌دانند. عده‌ای در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نظر داده‌اند که مبالغ درج شده در این سایت، بالاتر از ارزش واقعی خانه‌هاست.

مدیران اتحادیه‌های مشاوران املاک در شهرهای مختلف نیز از منتقدان جدی درج آگهی رهن و اجاره مسکن در دیوار هستند و این اتفاق را باعث افزایش قیمت‌ها می‌دانند. برای مثال اخیرا بهروز عسگری، رئیس اتحادیه مشاوران املاک اراک، خواهان حذف صفحه مسکن از این سایت شده بود.

قلی‌خسروی: سایت‌ها باعث دردسرند

رئیس اتحادیه مشاورین املاک تهران نیز در گفتگو با تجارت‌نیوز درج قیمت‌ها در سایت دیوار را عامل هرج و مرج در بازار می‌داند و می‌افزاید: میزان اجاره را باید دلال مشخص کند؛ او در واقع بین مالک و مستاجر دلالت می‌کند تا مبلغ را به حد مناسبی برای هر دو طرف برساند.

به گفته مصطفی قلی‌خسروی، تعیین مبلغ اجاره کار ساده‌ای نیست که هر فردی قیمتی را برای اجاره ملک خود در سایت مشخص کند.

وی تاکید می‌کند: اگر افراد، بدون مراجعه به بنگاه‌ها قرارداد اجاره را منعقد کنند سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. کسانی که جواز معاملات ملکی را دریافت می‌کنند دانش لازم در این زمینه را دارند

قلی‌خسروی معتقد است: سایت‌هایی مانند دیوار دردسرهای زیادی را در حوزه مسکن ایجاد کرده‌اند و کار مفیدی در این بازار انجام نداده‌اند.

الفت‌نسب: دیوار، عامل گرانی نیست

رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه و انجمن صنفی کسب و کارهای مجازی اما در نقطه مقابل تاکید می‌کند که درج قیمت‌ها در سایت دیوار بر بازار اجاره مسکن تاثیر چندانی ندارد.

وی به تجارت‌نیوز می‌گوید: اگر بازارها به صورت دقیق بررسی شوند، مشخص می‌شود که محدودیت‌ها در حوزه فروش مسکن و خودرو در پلتفرم‌ها، تاثیری در کاهش قیمت آنها نداشته‌اند و حتی بازارها روند تصاعدی نیز داشته‌اند.

جلوی سوءاستفاده‌ها را بگیرید

الفت‌نسب می‌افزاید: البته ممکن است افرادی قصد سوءاستفاده داشته باشند و با قصد دلالی و افزایش قیمت‌، آگهی‌هایی را در سایت ثبت کنند؛ به همین دلیل 100 درصد احراز هویت افراد لازم است. همچنین باید تکیلف سیم‌کارت‌های بدون هویتی که در دست مردم قرار دارد نیز مشخص شود، چرا که برخی از افراد آگهی‌های مشکل‌ساز را با این سیم‌کارت‌ها ثبت می‌کنند.

این فعال کسب و کارهای مجازی ادامه می‌دهد: با وجود این، افزایش قیمت در بازار اجاره، به صورت سالانه اتفاق می‌افتد و ربطی به پلتفرمی مانند دیوار ندارد. اگر امسال این موضوع بیشتر به چشم می‌آید، به شرایط نامناسب اقتصادی کشور بازمی‌گردد. به همین دلیل دولت به فکر ارائه وام ودیعه مسکن افتاده است و نمی‌توان گناه وضعیت موجود را به گردن فضای مجازی انداخت.

دولت باید قوانین را اصلاح کند

وی با لحن گلایه‌آمیزی می‌گوید: متاسفانه این امر به روالی در میان برخی مسئولان تبدیل شده که به جای یافتن دلایل واقعی مشکلات و بررسی کم‌کاری‌هایی که در طول سال‌ها رخ داده است، کسب و کارهایی مانند دیوار را متهم می‌کنند. این در حالی است که پلتفرم‌ها رویه‌های اجازه را شفاف و کار مردم را ساده کرده‌اند.

الفت‌نسب تاکید می‌کند: مسئولان برای سر و سامان دادن به بازار اجاره مسکن، باید قوانین را اصلاح کنند. برای مثال در مواردی قراردادهای اجاره مسکن بدون کد رهگیری منعقد می‌شوند. این مسائل باید تصحیح شود. دولت همچنین می‌تواند به تناسب هر محله، ارقام واقعی را به عنوان محدوده اجاره به پلتفرم‌ها اعلام کند.

یک کارشناس: بودن از نبودن بهتر است

منصور غيبي، كارشناس مسكن نیز معتقد است که درج قیمت‌ها در سایت دیوار، مردم را از سردرگمی خارج و تصمیم‌گیری را برای آنها ساده‌تر می‌کند؛ بنابراین با وجود معایبی که دارد، بهتر است که ادامه داشته باشد

وی در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: دیوار به عنوان مرجعی برای خرید و اجاره ملک و مسکن، شناخته شده است؛ افراد از طریق این پلتفرم اطلاعات کسب می‌کنند و نمی‌توان همه مسیرهای کسب خبر در مورد قیمت‌ها را روی مردم بست و موضوع را تنها به مراجعه‌های متعدد به بنگاه‌ها محدود کرد.

این کارشناس می‌افزاید: ارائه این اطلاعات ممکن است التهاباتی را نیز در بازار ایجاد کند اما بهتر است با نظارت‌هایی امکان درج قیمت‌ها وجود داشته باشد.

خودتان قرارداد نبندید

غيبي با اشاره به اینکه شنیده می‌شود برخی افراد بدون مراجعه به بنگاه قراردادهای اجاره را منعقد می‌کند، می‌گوید: توصیه نمی‌شود افراد به صورت مستقیم و بدون دخالت بنگاه‌ها قرارداد را منعقد کنند؛ چرا که این امر تبعات حقوقی دارد.

آخرین اخبار حوزه استارتاپ را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اگرقوانین درست اجرا شوند مشکلات وبی عدالتی هم ازبین میروند فضای مجازی اصل مشکل نیست