به گزارش تجارتنیوز، یکی از روشهایی که فروشگاههای اینترنتی در دنیا از آن برای جذب کاربر و فروش محصولات خود استفاده میکنند، همکاری با سایتها و پلتفرمهای تولیدکننده محتواست. در این روش، برای مثال سایتی، محصولی را معرفی میکند و در پایان مطلب، لینکی را برای ورود به صفحه خرید آن کالا در شرکت آمازون یا علیبابا قرار میدهد. اگر کاربر روی این لینک کلیک کرد و خریدی را انجام داد، تولیدکننده محتوا پورسانتی را از فروشگاه دریافت میکند.
این روش که افیلیت مارکتینگ نام دارد، به فارسی، به عبارتهای مختلف از جمله بازاریابی پورسانتی، سیستم همکاری در فروش یا بازاریابی معرف ترجمه شده است و در دنیا قدمتی چندین ساله دارد.
مدتی است در ایران نیز دیجیکالا از این روش برای جذب کاربر و فروش بیشتر محصولات خود بهره میبرد. چندی پیش برخی فعالان این حوزه انتقاداتی را به شیوه همکاری خود با این فروشگاه اینترنتی در توئیتر منتشر کردند.
تاخیر در پرداخت پورسانتها
فرید عباسی، موسس مجله اینترنتی کلاغه، است که به حوزه بازاریابی اینترنتی و افیلیت مارکتینگ اختصاص دارد. به اعتقاد او، فعالیت انحصاری دیجیکالا در این حوزه باعث شده است این مجموعه، به اقدامات سلیقهای روی آورد.
او در گفتگو با تجارتنیوز در مورد این روش بازاریابی میگوید: افیلیت مارکتینگ، نوعی بازاریابی اینترنتی است و قدمت آن در دنیا به بیشتر از 20 سال میرسد. در ایران تنها دیجیکالا از چنین سیستمی استفاده میکند و در مدت اخیر فعالان این حوزه با چالشهایی در همکاری با آن مواجه شدهاند.
عباسی، تاخیر در پرداخت پورسانتها را یکی از این چالشها اعلام میکند و میافزاید: در شرایطی که ارزش پول ملی روز به روز کاهش یافته و قیمت دلار افزایش داشته است؛ تاخیر در پرداخت کمیسیونها، به معنای ضرر کسب و کارهای تولیدکننده محتواست.
به گفته این فعال حوزه بازاریابی اینترنتی، تاخیر در پرداخت با وجودی رخ داده است که تولیدکنندگان محتوا درآمد زیادی را نصیب دیجیکالا میکنند و به این منظور، برای استخدام نیرو و تامین تجهیزات هزینه کردهاند.
عباسی میافزاید: سایت کلاغه، روزانه پنج هزار کاربر را به سمت دیجیکالا هدایت میکند اما با توجه به چالشهای موجود، با مشکلات زیادی در کسب و کار خود مواجه شده است.
انتظار حذف مطلب به خاطر تغییر قیمتها
موسس مجله اینترنتی کلاغه، به ایجاد برخی محدودیتها از سوی دیجیکالا برای فعالان افیلیت مارکتینگ اشاره میکند و میافزاید: این شرکت گاهی دسترسی سایتها را به سیستم مسدود یا کمیسیونها را بلوکه میکند؛ چرا که برای مثال در مطلبی به قیمت کالایی اشاره شده اما حالا آن محصول افزایش قیمت داشته است و دیجیکالا خواهان حذف محتوای تولیدی است.
عباسی ادامه میدهد: در مواردی نیز خریدار از کد تخفیفی استفاده میکند که مبلغ آن بیشتر از درصد کمیسیون تولیدکنندگان محتواست و در نهایت آنها به دیجیکالا بدهکار میشوند.
او مدعی است که سامانه افیلیت مارکتینگ این شرکت، باگهایی نیز دارد، برای مثال اینکه تولیدکنندگان محتوا، کمیسیون خریدهایی را که از طریق اپلیکیشن دیجیکالا انجام میشود، دریافت نمیکنند.
پاسخگو نیستند
این فعال حوزه بازاریابی اینترنتی، در مورد دلیل وجود این چالشها میگوید: سیستم افیلیت مارکتینگ دیجیکالا پیش از این در اختیار شرکت دیگری بود که در آن زمان مشکل چندانی وجود نداشت؛ اگر هم موضوعی رخ میداد به راحتی و با تعامل دو طرفه حل میشد، اما از زمانی که این شرکت سامانه را به دیجیکالا فروخته، چالشهایی ایجاد شده است و کسی نیز پاسخگوی تولیدکنندگان محتوا نیست.
کارمند دیجیکالا نیستیم
به گفته عباسی، اکنون تولیدکنندگان محتوا هیچگونه دسترسیای به واحد افیلیت مارکتینگ دیجیکالا ندارند و کسی پاسخگوی مشکلات آنها نیست؛ به گونهای که به نظر میرسد اعضای این تیم شناختی از ماهیت سیستم همکاری در فروش ندارند.
او که میگوید تجربه کار با آمازون در همین زمینه را دارد، در مورد نوع همکاری با این شرکت توضیح میدهد: هر زمان که با پشتیبانی آنها، تماس بگیری پاسخگو هستند و مشکل را حل میکنند، کمیسیونها نیز به صورت منظم پرداخت میشود.
موسس سایت کلاغه میافزاید: هزاران سایت با آمازون همکاری دارند و این شرکت پیگیر حذف یا اصلاح محتوای هیچیک از آنها نیست؛ در حالی که دیجیکالا در مطالب تولیدی سایتها اعمال سلیقه میکند. شاید امروز چنین روندی امکانپذیر باشد اما با گذشت زمان که تعداد فعالان این حوزه افزایش یافت امکان مدیریت آن وجود ندارد.
عباسی ادامه میدهد: تولیدکنندگان محتوا، کارمندان دیجیکالا نیستند و امکان حذف یا اصلاح هر پستی که برای مثال کالای آن ناموجود شده یا تغییر قیمت داشته است نیز وجود ندارد؛ چرا که این موضوع نیازمند صرف زمان و اختصاص نیروی انسانی زیادی است.
انحصار و رفتارهای سلیقهای
او میافزاید: اکنون سایتهای زیادی در حوزه تولید محتوا فعالیت میکنند و حدود 20 مورد از آنها حرفهای هستند؛ به گونهای که با استخدام نویسنده و مترجم، مطالب منحصر به فردی را تولید میکنند. با وجود این دیجیکالا اخیرا درصد کمیسیونها را به حدی کاهش داده است که دیگر کار در این حوزه صرف نمیکند.
موسس سایت کلاغه دلیل این شرایط را انحصار میداند و میگوید: فقط همین شرکت در ایران این سیستم را دارد؛ در نتیحه به هر گونه که بخواهد عمل میکند.
دیجیکالا: کمیسیونها بلوکه نمیشوند
تجارتنیوز گلایههای این فعال حوزه بازاریابی محتوا را با امیرحسن موسوی مدیر روابط عمومی فروشگاه اینترنتی دیجیکالا در میان گذاشت؛ او برخی را قبول دارد و تاکید میکند که شرکت در حال کاهش چالشهاست اما، برخی انتقادات را نیز رد میکند.
موسوی تاکید میکند که استفاده دیجیکالا از سیستم افیلیت مارکتینگ در ایران انحصاری نیست و پلتفرمهای دیگری نیز در کشور از این سامانه استفاده میکنند. او میگوید: باعث افتخار ماست که اقبال ناشران به سامانه افیلیت مارکتینگ دیجیکالا به نسبت سامانههای مشابه دیگر در ایران بیشتر است و این اقبال بیشتر باعث میشود مسئولیت ما سنگینتر شود.
این مقام مسئول در دیجیکالا در مورد انتظار این مجموعه از تولیدکنندگان محتوا برای حذف یا اصلاح متنهای انتشار یافته توضیح میدهد: وقتی مشتری دیجیکالا تبلیغی را میبیند که کالای آن ناموجود است، برداشت منفی برای او ایجاد میشود ولی دیجیکالا انتظار ندارد تولیدکنندگان محتوا همه متنهای تولیدی پیشین خود را حذف کنند.
موسوی میافزاید: تا امروز کسی نبوده است که به دلیل این موضوع جریمه شود. حتی بابت خرید مشتریانی که از این طریق به دیجیکالا مراجعه کردهاند، به همکاران فروش کمیسیون تعلق میگیرد. تنها درخواست این بوده است که بخش بزرگی از تبلیغات افیلیت به کالاهای ناموجود اختصاص داده نشود و همکاران فعالانه روی این موضوع کار کنند؛ چرا که در غیر این صورت، تجربه ناخوشایندی برای مشتریان دیجیکالا ایجاد میشود.
او ادامه میدهد: بحثی در مورد بلوکه کردن کمیسیونهای پیشین نیز وجود نداشته است، این موضوع فقط مربوط به زمانی میشود که تولیدکننده تخلفی را انجام داده باشد. برای مثال در دورهای که فروش ماسک ممنوع بود، برخی از تولیدکنندگان محتوا، تبلیغ فروش آن را از سوی دیجیکالا منتشر میکردند یا بعضی برای کسب کلیک، محصولات جذابی مانند اسلحه شکاری را تبلیغ میکنند؛ در حالی که فروش آنلاین این محصول ممنوع است. در صورت انجام چنین تخلفاتی دیجیکالا پنل یک مجموعه را مسدود میکند.
به گفته او، افیلیت مارکتینگ تعریف مشخصی دارد و باید بر اساس بازاریابی محتوا انجام شود؛ در واقع فرد نمیتواند با صرف تبلیغ بنری این کار را انجام دهد.
تغییر قیمتها، ضروری است
موسوی ادامه میدهد: دیجیکالا انتظار دارد که اگر قیمتهای محصولی تغییر کرده، در محتوای تولیدی هم این تغییرات اعمال شود. کاربران زیادی به خاطر چنین مطالبی در فضای مجازی به دیجیکالا انتقاد کردند که این سایت، قیمتها را تغییر داده است.
مدیر روابط عمومی دیجیکالا میافزاید: چنین مشکلی در بسیاری از کشورهای دیگر دیده نمیشود؛ چرا که نوسانات قیمتی مانند آنچه در بازارهای ایران رخ میدهد را تجربه نمیکنند. بر همین اساس، کسب و کارهایی مانند آمازون و علیبابا با چنین چالشی مواجه نیستند و تغییرات به روز در محتواهای تولید شده نیز ضروری نیست.
او میگوید: در ایران، بسیاری از مخاطبان تفاوت میان تبلیغی که خود دیجیکالا انجام میدهد و افیلیت مارکتینگ را نمیدانند و زمانی که تفاوت قیمتها را در محتوای تولید شده و سایت میبینند، تصور میکنند که دیجیکالا قصد فریب مشتری را داشته یا قیمتها را در مدت کوتاهی افزایش داده است.
به گفته موسوی، دیجیکالا در تلاش است که راهکارهایی را برای این مشکل طراحی کند که کار تولیدکنندگان محتوا نیز سادهتر شود.
مدیر روابط عمومی دیجیکالا بیان میکند: البته با وجودی که مشکل نوسانات قیمتها در کشورهای دیگر وجود ندارد، شرکت آموزون درج قیمت کالاها را برای تولیدکنندگان محتوا ممنوع اعلام کرده است و در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد با آن ناشر قطع همکاری میکند.
تاخیر در پرداخت داریم ولی …
موسوی در ادامه، انتقاد مربوط به تسویه دیرهنگام با برخی تولیدکنندگان محتوا را میپذیرد، اما دلیل آن را تخلفهای «عجیب و غریبی و بیشماری» میداند که گروهی از آنها انجام میدهند؛ از جمله استفاده از برند دیجیکالا برای افزایش سئو سایت خود، جذب کلیکهای فیک، تهیه محتوا در مورد محصولاتی که موجود نیست و ادعای تخفیفهای غیرواقعی.
او میافزاید: بخش زیادی از انرژی تیم افیلیت دیجیکالا که باید صرف امور روزمره و عادی این بخش شود، صرف شناسایی و برخورد با این موارد میشود و این امر انرژی زیادی را از تیم میگیرد؛ در نتیجه کار محاسبه و پرداخت کمیسیونها به تاخیر افتاده است.
مدیر روابط عمومی دیجیکالا ادامه میدهد: زمانی که حجم تخلفات زیاد باشد، متاسفانه افرادی هم که به درستی و قانونی کار میکنند از شرایط متاثر میشوند و پرداخت کمیسیون آنها نیز به تاخیر میافتد؛ چرا که انجام بررسیهای لازم زمانبر است.
موسوی میگوید: البته دیجیکالا فرایند پرداختها را تسریع کرده است؛ اکنون بخشی از سامانههای تشخیص تقلب هوشمند شدهاند و مابقی نیز در آینده خواهند شد تا بررسی تخلفات دیگر به نیروی انسانی نیازی نداشته باشد. در این صورت اعضای تیم میتوانند زمان خود را روی رسیدگی به فعالیتهای توسعهای و زیرساختی متمرکز کنند.
به گفته او، فرآیندهای پرداخت در حال بهبود است و انتظار میرود بازه زمانی پرداخت بسیار کوتاهتر از قبل شود.
تعدادمان کم است اما پاسخگو هستیم
او در مورد مشکل پاسخگویی، توضیح میدهد: اکنون تعداد افراد فعال در حوزه افیلیت مارکتینگ زیاد شده است و تعداد اعضای تیم دیجیکالا به حدی نیست که بتوانند در لحظه پاسخگوی همه آنها باشند.
موسوی میافزاید: تیم در حال گسترش است و شرایط به گونهای نیست که کسی پاسخگوی این افراد نباشد؛ به گونهای که اکنون یک خط تلفن اختصاصی ایجاد شده است که همکاران ناشر بتوانند سریعتر و راحتتر با تیم افیلیت دیجیکالا ارتباط بگیرند.
او بیان میکند: اکنون هر ماه بین دو تا سه هزار تولیدکننده محتوا با دیجیکالا همکاری میکنند؛ بیش از 100 هزار نفر نیز در سامانه مربوطه ثبتنام کردهاند. در این شرایط میپذیریم که تعداد اعضای تیم برای پاسخگویی به این حجم از افراد کافی نیست و این ضعفی است که باید برطرف شود.
تجارتنیوز آمادگی دارد نقطه نظرات مختلف در این مورد را منعکس کند.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
دزد تر از این سیستم همکاری در فروش وجود نداره خدا کنه خیر از زندگیشون نبینن که زحمات چند ساله منو به باد دادن
من می خواستم تازه کار افیلیت مارکتینگ شروع کنم واقعا خورد تو ذوقم اگر اینطوری باشه دیجی کالا که اینطوریه خارجی ها هم ما رو تحریم کرده پس چیکار کنیم.
سلام
1. مبالغ فاکتورهای پرداختی با مبالغ واقعی واریزی مطابقت ندارد و کسر 20% بیمه و مالیات در آنها لحاظ نشده است لطفا تصحیح گردند. تا کنون اصلا تصحیح نشده است.
2. چرا هر ماه براساس الگوریتمهای هوشمند سیستم شما، فعالیت ما را مغایر با قوانین همکاری در فروش دیجیکالا شناسایی می گردد. لطفا بفرمایید تا مشکل را برطرف کنیم.
3. خواهشمند است یک تلفن تماس معرفی نمایید تا بتوانیم ابهامات را با شما در میان بگذاریم.
4. ابتدا بازاریابی و فروش انجام میشود و در پایان ماه وقتی که میخواهیم کمیسیون دریافت کنیم سیستم هوشمند شما ایراد میگیرد و از ما انواع مختلف اسکرین شات میخواهد بعد از آن شاید تأیید شود یا اینکه ایرادهای دیگری گرفته میشود.
5.اگر ایرادی وجود دارد چرا از ابتدا نخواسته اید که این ایرادات برطرف گردد و چرا اصلا مجوز فعالیت داده اید و چرا اجازه فعالیت و بازاریابی میدهید و خودتان سودهای کلان میکنید ولی وفتی نوبت به پرداخت کمیسیون میشود مشکل تراشی میکنید.
6.چند ماه تلاش میکنی و کلی بازاریابی میکنی و کلی مشتری به دیجیکالا هدایت میکنی و سودهای کلان میکنند من خودم از ابتدای فعالیتم تا حالا نزدیک به هفتصد میلیون جنس برای دیجیکالا فروختم ولی وقتی که موقع پرداخت کمیسیسون میرسه، سیستم هوشمند فعالیت ما رو خلاف قلمداد میکنه و از ما کلی اسکرینشات و گوگل آنالیتیکس میخواد بعد اونا رو هم ارائه دادیم ولی باز هم ایرادهای دیگه که الآن 5 ماهه دائما ایراد میگیرند و هر کدوم روکه برطرف میکنیم باز هم ایرادهای دیگه میگیرند و همینطور قوانین رو به نفع خودشون تغییر میدهند. اخیرا به من ایمیل زدن که دیگه شما فعالیتتون به تعلیق در اومد. هرچی ایمیل میزنم و تیکت میگذارم یه لینک کلی میگذارند جلویم و میگویند مطالعه کنو من هر چی میخونم چیزی مغایر نمیبینم ولی کو گوش شنوا ولی در این بین که من دنبال تأیید کمیسیونم هستم (چندین ماه) سایت و سیستم داره همچنان فروشش رو انجام میده و دیجیکالا از طریق من سودهای آنچنانی میکنه ولی ازپرداخت کمیسیون خبری نیست.
این 20درصد حق بیمه و مالیات هم کسر میشه ولی در فاکتوری که به ما داده میشه اون 20 درصد لحاظ نشده یعنی مبلغ واقعی پرداخت با مبلغ درج شده در فاکتور تناقض داره و ممکنه در آینده ما رو با مالیات و بیمه دچار مشکل بکنه
هیچ تلفن تماسی هم که نیستش
متاسفانه 30 میلیون تومان بنده را بلاک کردند!!!! مدارک کامل ارسال کردم و متاسفانه بدون مستندات اعلام می کنند درآمد شما با عملکردتان همخوانی ندارد. مجددا پیگیری کردم و ثابت کردم و بازهم درخواست مالی را رد کردند.. این حق خوری عجیب نیست؟!!
بعد از دوبار رد درخواست وجه بنده و درخواست برای بررسی دلیل رد هیچ چیزی جواب ندادن
تازه 20 درصد بیمه و مالیات کسر میشه تهش هیچ چیزی نمی مونه
مورد دوم هم با اون اینجا کلیک کنید بدی که راه انداخته عملا همکاری در فروش بی معنی هستش بعد از 6 ماه همکاری در سطح نقره ای ، همکاری مون رو با این برند قطع کردیم و رفتیم سمت کسب و کارهای دیگه که بسیار رو راست تر از دیجی کالا می باشند.
هر کاری اصولی داره ولی این اصول مشتری مداری نیست گه دیجی کالا داره
الان برندهای برزگی مثل ترب و ایمالز هم دیجی کالا رو حذف کردن
الان تست کردم همچنان ایمالز همکاری داره که
سلام تا بوده انحصار همینجوری بوده حالا یه راه راحت تر به عزیزانی بگم که بیخودی برای اینا بازاریابی کردن عزیزان بیاین تو سایت وان دا ثبت نام کنید که سایت کوتاه کننده لینک هست و بابت کوتاه کرده لینکها بهتون مبلغی رو پرداخت میکنه تسویه حساب روزانه و منظم داره و اینجوری اذیت نمیشید ، اسمشو تو اینترنت سرچ کنید وان دا ،
اینجوری راحت کسب درآمد عالی میتونید داشته باشید شاید روزی بالای 200 تا 300 هزار تومن و لنگ یه قرون دو هزاره اینا هم نیستین ، از ما گفتن !
چقدر رو دارید اخه!!!!
مشخص نوشته بلوکه نکرده ولی 2 میلیون و 700 هزار تومان پورسانت من بلوکه کرده
بعد از 2 ماه پیام از هر طریقی که در نهایت جواب ایمیل دادن، گفتند باید مطلب قبلی حذف کنی یا ادیت کنی (باز هم دقیقا خلاف چیزی که اینجا گفتن) و گفتن اگر درست کنی هم اون پورسانت قبلت مشمول تخلف بوده و دیگه بهت نمیدیم و پورسانت های اینده اگر خلاف قوانین نبود بهت میدیم!!!!
یجوری هم اخرش مظلومانه نوشته نیروی پشتیبانی کم داریم انگار تقصیر ما هست که سیستم مشکل زیاد داره و باید وارونه عذرخواهی کنیم ازشون که چرا پیگیر طلبمون هستیم
ظاهرا مفتی قراره براشون کار کنیم
کاش میفهمیدم اولین بار کی گفت دیجی کالا، غول تجارت الکترونیک ایران!!!! که از خجالتش دربیام
همه جا نظر منفی زدن هم بازاریاب هم فروشنده هم مشتری
اینستا – توییتر – فروم ها – سایت ها و ….
کدومش پاسخگو بودن!!!!
خدا خیرتون بده نظراتتونو نوشتین. من چه قد دلخوش شده بودم ازش کسب درآمد کنم. ولی با نظرات دوستان متوجه شدم که اشتباه محضه.
این ماه با دیجیکالا به یه مشکل جالب خوردم کی حیفم اومد نگم.
ماه قبل دیجی کالا درخواست وجه مارو رد کرد به دلیل تغییر قیمت ها
مشکل رو طی یک ماه رفع کردیم و مجددا بعد پاسخ ندادن به درخواست های ما و ایمیل ها بعد یک ماه دوباره درخواست رو رد کرد با این مظمون که لینک های شما مشکل داره.
ازشون مدرک خواستیم عکس یکی از صفحه های مارو گذاشته میگه هیچکدوم کار نمیکنن لینکا در صورتی که تست کردیم با چند سیستم مختلف سالم بود.بعد اومد یه عکس دیگه از ارور 404 برامون گذاشت گفت بعد کلیک این ارور رو میگیریم.
جالب اینجا بود که بدون اینکه بدونه اون ارور 404 برای وب سایت هایی هست که از سرور ویندوز استفاده میکنند و اینکه سایت ما سرور لینوکس و سی پنل هستیم این رو به ما گفت.بعد که ما در جواب بهشون گفتیم این ارور اصلا از سایت ما نیست و با مدرک که فیلم بود از باز کردن لینک ها براشون فرستادیم علاوه بر اینکه پیام رو دیگه جواب ندادن برامون اس ام اس دادن که این ماه هم درخواستمون به خاطر مشکلات ماه قبل قبول نیست.یعنی بهانه الکی بدون دلیل.تازه جالب اینه که با اینکه شماره تماس گذاشتن با داخلی مخصوص خودش ولی ماه قبل که تماس میگرفتیم میگفت دستگاه مشترک مورد نظر خاموش است و الان هم که بوق میزنه فقط بوق میزنه شارژ میبره هیچ وقت پاسخگو نیستن.
واقعا نظرتون در مورد این روش چیه؟
هیچ کس تو افیلیت دیجی کالا پاسخگو نیست دوماهه ایمیل زدم تو اینستا دایرکت دادم اصلا جوابی ندادن حتی یک کلمه من تو بدترین شرایط دارم زندگی میکنم از بی پولی من عضو سیستم همکاری در فروش دیجی کالا افیلیت بودم و کلی بابت پورسانت پول جمع کردم حدود 300هزارتومن قبلا بدون مشکل وارد حساب کاربری می شدم الان حدودا یک ماهه نام کاربری را درست میزنم رمز عبور هم درست میزنم ربات نیستم هم تایید می کنم ولی هرچی می خوام وارد بشم با خطای ورودی نامعتبر مواجه میشم رمز عبور هم رو عوض کردم ولی مشکل حل نشد این کار درست نیست بنده کلی جنس از طریق همین زیرمجموعه گیری فروختم و سودش معلق مونده
توروخدا نظرمو منتشر کنید کسی پاسخگو نیست
این مشکل برای من هم وجود داره و الان 3 ماهه که درخواست پرداخت من به دلیل عدم توجه پشتیبانی به صورت سیستمی رد میشه و هیچکس ککشم نمیگزه
از این همه زمان و انرژی تلف شده پشیمان شدم