موضوعات داغ: # افت شاخص بورس # افزایش قیمت مسکن # ارزش معاملات بورس # صنایع بورس # ارزش دلاری بورس # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت خودرو
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

افزایش ۲ برابری قیمت تبلت و لپ‌تاپ / ضرورت افزایش ۲۰۰ درصدی ثبت سفارش

افزایش ۲ برابری قیمت تبلت و لپ‌تاپ / ضرورت افزایش ۲۰۰ درصدی ثبت سفارش
نوسانات قیمت دلار و ممنوعیت ورود محصولات IT در ماه‌های ابتدایی سال گذشته، به افزایش حداقل دو برابری قیمت تبلت و لپ‌تاپ منجر شد. فعالان این بازار می‌گویند در سال ۱۴۰۰ سقف ثبت سفارش واردات باید ۲۰۰ درصد افزایش یابد.

به گزارش تجارت‌نیوز، در سالی که به گفته محمدرضا فرجی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، دورکاری و آموزش آنلاین، تقاضای تبلت و لپ‌تاپ را ۲۰۰درصد افزایش داد (دنیای اقتصاد)، بالا رفتن قیمت‌ها تهیه این محصولات را برای برخی اقشار به چالشی جدی تبدیل کرد. به این موضوع البته باید کمبود کالا در مقاطعی از سال ۱۳۹۹ را افزود.

آن‌گونه که فرجی به تجارت‌نیوز می‌گوید، محصولات IT در ماه‌های پایانی سال گذشته، نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود دو برابر بیشتر بود. البته این مربوط به زمانی است که قیمت‌ها تا حدودی به تعادل رسیده بودند و بازار محصولات IT، در برخی ماه‌ها قیمت‌های بالاتری را نیز تجربه کرد.

کمبود کالا بر اثر یک تصمیم اشتباه

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه‌ای، نخستین دلیل این روند صعودی را افزایش نرخ ارز می‌داند که قیمت همه کالاهای وارداتی را بالا برد.

به گفته او اتقاق دیگری که در بازار دستگاه‌های IT رخ داد این بود که شیوع کرونا، به افزایش شدید تقاضا منجر شد؛ در نتیجه در مقطعی از سال، کالاهای موجود در بازار، پاسخگوی حجم نیاز مصرف‌کنندگان نبود.

فرجی توضیح می‌دهد: در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال گذشته، سازمان صمت گرگان، ادعا کرد یک بنگاه تولیدی در این استان، محصولات مختلف IT را تولید می‌کند. در نتیجه ورود کالاهای این حوزه به کشور ممنوع شد.

او می‌افزاید: پیامد این تصمیم کمبود کالا و افزایش قیمت محصولات در ماه‌های‌ مرداد، شهریور و تا حدودی نیز مهر بود.

شرایط تولید در داخل

به گفته رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه‌ای، چنین تصمیمی در شرایطی گرفته شد که بعضی کالاها، نه در ایران که در بسیاری از کشورهای پیشرفته هم تولید نمی‌شوند؛ برای مثال سی‌پویو (CPU) ساخت کشورهای معدودی از جمله آمریکاست یا هاردیسک و سرور را نیز در سطح دنیا تعدادی اندکی از شرکت‌ها تولید می‌کنند.

فرجی می‌گوید: در این شرایط، اگر شرکتی در ایران ادعادی ساخت چنین محصولاتی را داشته باشد، قابل قبول نیست. البته در بعضی حوزه‌های IT از جمله کیس، صفحه کلید و موس، در کشور تولید داخلی وجود دارد. در صنعت تبلت، هم برخی برندها فعال هستند که قطعات اساسی محصولات خود را وارد می‌کنند. البته شرکت‌های ایرانی حتی اگر چنین محصولاتی را مونتاژ کنند، باید به عنوان تولیدکننده از آنها تقدیر کرد.

او ادامه می‌دهد: اما این اتفاق که به بهانه تولید داخل، ورود همه محصولات حوزه IT به کشور ممنوع شود، اشتباه فاحشی بود که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رخ داد. اگر وزارت صنعت در دو ماه نخست سال، ثبت سفارش را ممنوع نمی‌کرد، بازار در تابستان و ابتدای پاییز با کمبود کالا مواجه نمی‌شد.

ضرورت افزایش ۲۰۰ درصدی ثبت سفارش

او طولانی بودن فرایند تخصیص ارز را از سوی بانک مرکزی، یکی دیگر از معضلات جدی واردکنندگان تبلت و لپ‌تاپ می‌داند و می‌افزاید: این فرایند، بین چهار تا شش ماه طول می‌کشد و چنین مشکلاتی در قیمت کالا تاثیر مستقیم دارد.

به گفته فرجی، با وجودی که ممنوعیت ثبت سفارش در اردیبهشت رفع شد، اما همچنان کمبود در این حوزه وجود دارد؛ در نتیجه اتحادیه صنف فناوران رایانه‌ای با توجه به نیاز بازار، بارها درخواست افزایش ۲۰۰ درصدی سقف ثبت فروش را مطرح کرده است.

او ابراز امیدواری کرد که این اتفاق در سال ۱۴۰۰ رخ دهد.

آخرین اخبار و گزارش‌ها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی