موضوعات داغ: # صنایع بورس # بورس کالای ایران # سهامداران بورس # کتاب # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # ترامپ # خراسان رضوی

ایده راهبری استارت‌آپی چیست

ایده راهبری استارت‌آپی چیست
آنچه مسلم است اینکه انسان ها علاقه‌مندند که در شرایط سخت و دشوار تصمیم‌گیری‌های بزرگ را به دوش دیگری واگذار کنند. دیگری که در اینجا می‌می‌توان از او به عنوان رهبر یاد کرد.

رهبری مفهوم جادویی در روابط میان انسان‌ها است. بسیاری از روانشناسان و جامعه‌شناسان گرایش انسان به پیروی از رهبر را به عنوان یکی از عادات ذاتی بشری دسته‌بندی می‌کنند. ممکن است این خواسته مانند بسیاری از ویژگی‌های انسانی که در طول سالیان تکامل پیدا کرده است دستخوش تغییر شده باشد. اما آنچه مسلم است اینکه انسانها علاقه‌مندند که در شرایط سخت و دشوار تصمیم‌گیری‌های بزرگ را به دوش دیگری واگذار کنند. دیگری که در اینجا می‌توان از او به عنوان رهبر یاد کرد. هر چند تمایل به پیروی از رهبر الزاما به پذیرش رهبری یکی نیست. به عنوان نمونه، انتقاد از آنکه راهبری مسیری را بر عهده دارد یکی از شایع‌ترین رفتارهای انسانی در زمینه پیروی از دیگری است که رهبر خوانده می‌شود.

[imp content=”«پیتر دراکر» پدر تئوری مدیریت مدرن: تنها چیزی که همواره می‌توان در این ارتباط به آن ارجاع داد، تعداد پیروان است.”]

باید در نظر داشت که ویژگی‌های رهبری و صفات و جزئیاتی که در مورد این جایگاه شمرده می‌شود منحصر به فضای مشخصی نیست. از کاخ سفیذ گرفته تا دفتر کمپانی خصوصی از این الگو پیروی می‌کنند. از این رو بدیهی است که استارت‌آپ‌ها و فضای کار استارت‌آپی نیز از این قاعده مستثنی نباشد.

«پیتر دراکر» پدر تئوری مدیریت مدرن یک بار در پاسخ به این سوال که چه چیزی موجب می‌شود رهبران موفق باشند گفته بود: «تنها چیزی که همواره می‌توان در این ارتباط به آن ارجاع داد، تعداد پیروان است. مثل اینکه بگوییم چه چیزی درباره همه ماشین‌های پر سرعت مشترک است؟ اینکه همه آنها در برابر ماشین‌های کند و آرام، سریع‌تر حرکت می‌کنند.»

چیزی که در ارتباط با پاسخ دراکر نمی‌توانیم به سادگی بپذیریم اینکه قبول این تعریف به طور ضمنی به ما یادآوری می‌کند که هر کدام از ما نیازمند تبدیل شدن به مدیری توانا هستیم. اما به طور کلی هیچ فرمولی در این ارتباط وجود ندارد. به عنوان مثال هر مدیر اکتشاف شخصی خود برای تقابل با شرایط منحصر به فرد را خواهد داشت که هر مدیر زن و مردی با مجموعه آن ویژگی‌ها شناخته می‌شوند.

مردم به این دلیل که شما فوق‌العاده‌اید از شما پیروی نمی‌کنند. آنها از این دلیل دنباله‌رو شما می‌شوند که باعث می‌شوید حس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند.
برخی ویژگی‌‌های مدیریتی به صورت عمومی در میان تمام مدیران اعم از با تجربه و جوان، رایج است. از آن جمله می‌توان به اقتدار، شفافیت و همدلی اشاره کرد. بسیاری از مدیران سنتی ترسناک نیز این ویژگی‌ها را دارند و دربرابر مدیران مدرن نیز برخی از این ویژگی‌ها را با خود همراه دارند.

با تمام این مسائل چرا همچنان رسانه‌ها اصرار دارند که از رهبری و موضوعات مرتبط با آن بنویسند. آن هم در شرایطی که به نظر می‌رسد رهبری در هر موردی تجربه‌ای یگانه است. نکته مهم در این رابطه آنکه هر مرهبر می‌تواند روش‌های خلاقانه خود را برای موضعیت‌های خاص طراحی کند. این موضوع با در نظر گرفتن این موضوع که هیچ فرمول مشخصی در دنیای اطراف برای رهبری مشخص وجود ندارد، می‌تواند به دیگر مذیران و رهبران کمک کند.

یکی از موضوعات مهمی که در رهبری افراد نباید از آن غافل شد به درک تفاوت‌ها و تنوع‌ها مرتبط می‌شود. در چنین شرایطی مدیر باید در نظر داشته باشد که قرار نیست همه دنباله‌روها را بر اساس یونیفرم‌های واحد دسته‌بندی کند. رهبر یک شرکت باید بداند که نقش او قرار است نقش تسهیل کننده باشد نه چیزی بیشتر .

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی