کد مطلب: ۴۳۲۱۷۶

شروع به کار سامانه سماس / کاربرد سماس برای رانندگان تاکسی اینترنتی چیست؟

شروع به کار سامانه سماس / کاربرد سماس برای رانندگان تاکسی اینترنتی چیست؟

طبق دستورالعمل نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی وزارت کشور وظیفه راه‌اندازی سامانه سماس برای ثبت اطلاعات را بر عهده داشته که به گفته مدیرعامل اتحادیه‌ تاکسیرانی شهری کشور قرار بوده این سامانه از اول اسفند ماه به‌صورت رسمی آغاز به کار کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در متن دستورالعمل نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی که در هفته اول مهر ماه امسال ابلاغ شد آمده است: وزارت کشور موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه «سماس» را راه‌اندازی و دسترسی‌های لازم را در اختیار مراجع و ذی‌نفعان قرار دهد و ارائه‌دهندگان خدمات هوشمند مسافر موظفند ظرف مدت یک ماه از تاریخ راه‌اندازی این سامانه اطلاعات رانندگان، وسیله نقلیه تحت پوشش خود به انضمام مشخصات شرکت، آدرس و تلفن دفتر مرکزی و یا شعب استانی آن را وارد کنند.

همچنین باید داده‌های هر سفر به صورت هفتگی ثبت کنند و امکان دسترسی وزارت کشور را به صورت هفتگی اطلاعات هر سفر شامل، شماره پلاک وسیله نقلیه، زمان و مختصات مکان مبدا و مقصد، مقدار پیمایش و هزینه سفر با امکان صحت‌سنجی و گزارش‌گیری هر یک از موارد ایجاد کنند.

به تازگی مرتضی ضامنی، مدیرعامل اتحادیه‌ی تاکسیرانی شهری کشور اعلام کرده است: سامانه‌ی سماس حدود ۱۰ روز است که کار خود را به‌صورت آزمایشی آغاز کرده‌ است و قرار بوده از اول اسفند ماه به‌صورت رسمی آغاز به کار کند.

ضامنی در ادامه افزود از ابتدای اسفند ماه، دیگر اطلاعات را به‌صورت فیزیکی از شرکت‌ها دریافت نمی‌کنند و ارتباط با شرکت‌های تاکسی آنلاین از طریق وب‌سرویس برقرار می‌شود و آن‌ها از این سامانه اطلاعات را در اختیار وزارت کشور می‌گذارند. به‌گفته ضامنی در مراحل توسعه سماس در گام‌های بعدی تحلیل اطلاعات و ارائه‌ی گزارش اطلاعات به شهرداری‌ها به فراخور هر شرکت در دستورکار است و این فرایند تا اواسط اردیبهشت‌ ماه، برای تمام شاخص‌های مطرح شده در دستورالعمل‌ به‌صورت کامل فعال می‌شود. در حال حاضر مجری سماس به نمایندگی از وزارت کشور در بخش سوخت اتحادیه‌ تاکسیرانی کشوری است و قرار است برای تعیین مجری بخش‌های بعدی سامانه‌ی سماس پس از اجرای این بخش تصمیم‌گیری شود.

پیش‌تر بسیاری از کاربران فضای مجازی از ثبت و در دسترس قرار گرفتن اطلاعات سفر مسافران توسط دولت و نقض حریم خصوصی آنان ابراز نگرانی کرده بودند اما دبیر شورای عالی ترافیک، در پاسخ به این نگرانی گفته بود دیتای مربوط به مسافر ربطی به مدیریت شهری ندارد و دیتای مسافر در سماس ذخیره نمی‌شود و هر دستگاه قضایی یا انتظامی که بخواهد می‌تواند این داده‌ها را با مجوزهای لازم از خود شرکت اطلاعات را بگیرد.(پیوست)

سایت اینترنتی اسنپ نیز در گزارشی نحوه ورود به سامانه سماس ، مشاهده مانده اعتبار سوخت، مشاهده تاریخچه اعتبار، نحوه تغییر رمز اعتبار و آموزش بازنشانی رمز اعتبار را برای رانندگان خود آموزش داده است.

در این گزارش آمده است: با توجه به اینکه اعتبار سهمیه سوخت از این به بعد بر اساس کارت ملی کاربران راننده واریز می‌شود بنابراین کاربران راننده، می‌توانند برای استفاده از اعتبار سهمیه سوخت از همه کارت‌های بانکی که به نام‌ آنها صادر شده استفاده کنند و برای استفاده از این اعتبار نیازی به اعلام کارت بانکی خاصی نیست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.