کد مطلب: ۵۸۲۵۳۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

فیلتر فیلترشکن‌ها در راه است؟ / دسترسی به اطلاعات محدود می‌شود

فیلتر فیلترشکن‌ها در راه است؟ /  دسترسی به اطلاعات محدود می‌شود

به نظر می‌رسد قطعی فیلترشکن‌ها در روزهای اخیر یکی از اقدامات لازم برای ایجاد یک شبکه ملی اطلاعات و محدودیت بیشتر بر اینترنت آزاد است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، موضوع مسدودسازی سرور فیلترشکن‌ها و وی پی ان‌ها با اینکه از سال ۱۳۹۷ مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود، اما ظاهرا اخیرا با مطرح شدن طرح صیانت از فضای مجازی این اقدام شدت گرفته است.

در حالی که آمارهای گوگل‌پلی نشان می‌دهد که بیشترین اپلیکیشن‌های دانلود شده توسط کاربران ایرانی در این روزهایی که برخی از اپلیکیشن‌های پر کاربرد مانند تلگرام فیلتر هستند، فیلترشکن‌های رایگان بوده و این موضوع تایید می‌کند که استفاده از فیلترشکن در مردم بالا رفته است.

به نظر می‌رسد مسدودسازی و محدودکردن فیلترشکن‌ها بی ارتباط با طرح صیانت مجلس نیست. با تصویب طرح صیانت از فضای مجازی و ایجاد شبکه ملی اطلاعات، دسترسی ایرانیان به اینترنت بین‌الملل با فیلترینگ فیلترشکن‌ها و مسدودسازی سرور وی پی ان‌ها بسیار محدود خواهد شد.

باید این نکته را در نظر گرفت که با اینکه تمامی وی پی ان‌های موجود در بازار ایران غیر قانونی هستند ولی نظارت قابل توجهی بر روی سرورهای آن‌ها وجود دارد. در نتیجه به راحتی قابل مسدودسازی هستند.

همچنین در برخی از موارد قطع شدن فیلترشکن‌ها و وی پی ان‌ها موجب می‌شود اختلالاتی در شبکه اینترنت کشور، ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف به وجود بیاید و تکرار شدن این قطعی آن می‌تواند بسیار دردسرساز باشد.

ارتباط مسدودسازی فیلترشکن‌ها با طرح صیانت

در بند سوم از ماده ۴-۱سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات خدمات ارتباط داخلی با شبکه‌های خارجی صرفا از طریق گذرگاه‌های ایمن مرزی شبکه ملی اطلاعات که دارای درگاه‌های مشخص اتصال به خارج و اتصال با داخل هستند تامین می‌شود. این نشان می‌دهد که گذرگاه‌های غیرمجاز مانند فیلترشکن‌های مختلف با مسدودیت رو به رو خواهند شد.

کند شدن سرعت و مسدودیت وی پی ان‌ها و فیلترشکن‌ها احتمالا می‌‌تواند یکی از اقدامات لازم برای ایجاد یک شبکه ملی اطلاعات و محدودیت بیشتر بر اینترنت آزاد باشد.

علیرضا نظری نماینده مجلس در این باره به تجارت‌نیوز گفت: برنامه‌ای که عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته‌ چیزی فراتر از طرح شبکه ملی اطلاعات است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از سازوکارهایی که مد نظر دارند، ارائه محتوایی مناسب با گروه‌های سنی جامعه در اینترنت است. در این برنامه سطح دسترسی افراد به اطلاعات و محتوای داخل شبکه اینترنت مشخص می‌شود. به این صورت که یک کودک یا نوجوان نمی‌تواند با این سامانه هوشمند به هر اطلاعاتی در شبکه دسترسی داشته باشد.

نظری در پاسخ به این سوال که آیا مسدودسازی فیلترشکن‌ها ارتباطی با طرح صیانت دارد؟ پاسخ داد: اساسا بله، چرا که با مدلی که مد نظر وزیر ارتباطات و طرح صیانت است، دیگر کاربران نیازی به استفاده از فیلترشکن‌ و وی پی ان نخواند داشت.

آخرین اخبار و گزارش‌ها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • محمد

    بنویسید صیانت از فضای مجازیبخوانید ممانعت از افشای فساد در فضای مجازی

    • ناشناس

      درود بر شرفت دقیقا همینه

  • ناشناس

    2 ماهه از kiwi vpn استفاده میکنم.سالمِ سالم بدون قطعی

  • ناشناس

    هنوز به هارت و پورت های الکی ایران عادت نکردید؟
    اینا اگه توانایی این کارارو داشتن تا الان انجام داده بودن
    مطمین باشید نه امکاناتشو دارن نه علمشو
    هزارتا سایتو هر روز فیلتر میکنن ولی پهنای باندشو کم نمیکنن چرا؟؟ چون بلد نیستن

  • نامی

    مردم در بعضی شهرها فاضلاب میخورن اصلا آب ندارن
    نمیخان که بهشون آب بدن وگرنه بلدن
    محدود سازی اینترنت از جون مردم مهمتره

  • حق

    عامووو دیگه مث گذشته نی که یه برنامه رو بخوان خراب کنن یا گلا فیلترش کنن، هزاران فیلتر شکن وجود داره با میلیونها سرور دیگه هیچ‌برنامه ای رو ایران نمیتونه محدود کنه تلگرام فیلتر کردن هزارتا تلگرام با پروکسی ساخته شد????زور الکی نزنین علم بیشتر از ای چیا پیشرفت کرده تامامم

    • صادق

      منظورت کدوم علمه؟ علمی که حاصلش شد بمب اتم و مواد مخدر و نوشیدنی های الکی و…..یا دانشی که به نفع بشرت استفاده شد مثل پزشکی و دندان پزشکی
      اینترنت ملی هم واجبه

  • ناشناس

    داشتن اطلاعات در باره هر موضوعی حق هر انسانی در روی زمین است .‌ تا زمانی که اخبار ایران و جهان بصورت سانسور نشده به اطلاع مردم‌نرسد، رجوع به سایت های بیگانه به هر شکلی وجود خواهد داشت . صدا و سیمای ما دعوای دونفر در انگلیس را در اخبار مخش می کند ولی از در گیری ها و چاقوکشی های روزانه درشهر های ایران هیچ گزارشی نمی دهد .
    فیلتر شکن را غیر قانونی می دانیم‌ ولی بسیاری از مسئولین تراز اول کشور از پیام رسان های فیلتر شده و به قول خودشان غیر قانونی استفاده می کنند . پس مردم چرا نباید استفاده کنند ؟
    زمانی رادیو و بعد از آن تلویزیون‌ و سپس ویدیو را غیر قانونی می دانستیم‌ . نتیجه چه شد ؟ عجیب است که هنوز به این نتیجه نرسیده ایم‌که با تکنولوژی نمی توان مبارزه کرد .
    عوض این کار ها باید کودکان و جوانان را طوری تربیت کرد که سراغ برخی سایت ها ی غیر اخلاقی نروند .
    ولی اگر مقصود کلا جلوگیری از انتشار اطلاعات در فضای مجازی باشد باید گفت که این کار عملی نیست …

  • ناشناس

    این اقدام نغض اشکار حقوق بشر است.

    • دانیال

      عجب
      حقوق بشر فاسد آمریکایی مرده

  • پابجی

    پس تکلیف ما گیمرا چیه??

  • لنت به چین

    همش زیر سر چین هست چین داره بهشون کمک میکنه هزینه هاش همش با چین هست 400 میلیون دلار سر همین قرار داد 25 ساله به ایران داده برای ملی کردن اینترنت چون خودش اینترنت ملی داره

    • ناشناس

      حرفت درست
      فقط اول یاد بگیر لعنت رو درست بنویسی

  • ناشناس

    درود به اینترنت ملی
    مرگ بر اینترنت آمریکا