موضوعات داغ: # مذاکرات # مذاکرات ایران و آمریکا # ترامپ # پیش بینی بازارها # سیدعباس عراقچی # فوتبال # گیلان # استان تهران

روشی متفاوت برای پس‌انداز کردن

روشی متفاوت برای پس‌انداز کردن
بیشتر آدم‌ها یا از پس‌انداز بیزارند، یا هرگز در زندگی‌شان این کار را انجام نمی‌دهند. دلایل زیادی وجود دارد که ما از پس‌انداز خوشمان نیاید. بعضی از مردم دوست ندارند ناخن‌خشک به نظر برسند. بعضی دیگر هم پس‌انداز را عامل رکود و خارج کردن پول از چرخه اقتصاد می‌دانند. از همه این دلایل که بگذریم، […]

بیشتر آدم‌ها یا از پس‌انداز بیزارند، یا هرگز در زندگی‌شان این کار را انجام نمی‌دهند. دلایل زیادی وجود دارد که ما از پس‌انداز خوشمان نیاید. بعضی از مردم دوست ندارند ناخن‌خشک به نظر برسند. بعضی دیگر هم پس‌انداز را عامل رکود و خارج کردن پول از چرخه اقتصاد می‌دانند.

از همه این دلایل که بگذریم، پس‌انداز کردن، مثل رژیم گرفتن و ورزش کردن کار سختی است. کاری که برایش تلاش می‌کنیم، اما هرگز به نتیجه نمی‌رسیم. در اینجا می‌خواهیم نگاهی بیندازیم به روشی متفاوت برای پس‌انداز که شما را ثروتمندتر می‌کند، زندگی را برایتان سخت نمی‌کند و به رونق اقتصاد سود می‌رساند.

قدم اول: یک حساب جداگانه برای پس‌انداز باز کنید

خیلی سخت است که یک ظرف بزرگ شیرینی روی میز باشد و شما بخواهید رژیم بگیرید. قبل از هر کار، اول باید ظرف شیرینی را از جلوی چشمتان بردارید.

[imp content=”خیلی سخت است که یک ظرف بزرگ شیرینی روی میز باشد و شما بخواهید رژیم بگیرید.”]

برای پس‌انداز یک حساب جداگانه (با سود روزشمار) باز کنید و برای این حساب کارت عابربانک نگیرید. به این شکل مطمئن می‌شوید پول‌هایی که در این حساب قرار می‌گیرند، خرج نخواهند شد.

قدم دوم: از خودتان خرید کنید

روزهای اولی که سر کار می‌رفتم، از تاکسی استفاده می‌کردم و غذا را از بیرون می‌خریدم. روزانه 7 هزار تومان خرج تاکسی می‌شد و معمولا حدود 15 تا 20 هزارتومان پول غذا می‌دادم. با یک حساب سرانگشتی هر ماه حدود 600 هزار تومان به همین سادگی خرج می‌شد.

بعد از مدتی تصمیم گرفتم با اتوبوس رفت‌وآمد کنم و ناهارم را از خانه بیاورم. به این شکل برای کرایه و غذا مبلغی نزدیک به 200 هزار تومان پرداخت می‌کردم. اما در پایان ماه 400 هزار تومان پولی که صرفه‌جویی کرده بودم در حسابم نبود. این پول به راحتی خرج چیزهای دیگر می‌شد.

تصمیم گرفتم هر روز که اتوبوس سوار می‌شوم، اختلاف کرایه را به کارت جداگانه پرداخت کنم. همچنین وعده‌های ناهاری که از خانه آورده بودم را از خودم می‌خریدم. درست مثل اینکه غذا از رستوران آمده باشد. با این تفاوت که کیفیت غذا، خیلی بهتر از قبل شده بود. بعد از مدتی که از مقدار پس‌انداز خود باخبر شدم، با خیال آسوده هر ماه این پول را به کارت پس‌انداز خود می‌فرستادم.

روشی متفاوت برای پس‌انداز کردن

حتی به فکر صرفه‌جویی در هزینه‌های دیگر خود هم افتادم. سعی کردم چیزی را از خود دریغ نکنم. تنها روش‌هایی ارزان‌تر بیابم که همان خدمات را به من می‌دهد. مثلا می‌توانستم همان فیلمی را که می‌خواهم در همان سینمایی که دوست دارم ببینم، اما بلیت را از اینترنت و با تخفیف بخرم. زندگی من تغییری نکرد، اما مبلغ موجود در کارت پس‌انداز من هر روز رشد می‌کند.

قدم سوم: در مورد خدمات بانک‌ها تحقیق کنید

بسیاری بر این باورند که اگر یک سود ممکن را از دست بدهید، ضرر کرده‌اید. لازم است نسبت به سودهای احتمالی هوشیار باشید. البته به همان اندازه باید حواستان را جمع کنید که تمام پس‌انداز خود را از دست ندهید. پیدا کردن یک مورد سرمایه‌گذاری کم ریسک، آسان نیست.

می‌توانید از بانک صادرکننده کارت خود یک کد بورسی بگیرید و از آن‌ها بخواهید که برای خرید صندوق (مثل صندوق‌های ETF) به شما کمک کنند. این صندوق‌ها ریسک کمی دارند و در بیشتر موارد بازدهی آن‌ها از بهره بانکی بالاتر است. قبل از آن که تصمیم بگیرید، می‌توانید در مورد بازدهی صندوق‌ها و انواع آن‌ها جستجو کنید. به این ترتیب پولی که پس‌انداز می‌کنید، وارد صنایع می‌شود و به رونق اقتصاد کشور کمک می‌کند.

[imp content=”بسیاری بر این باورند که اگر یک سود ممکن را از دست بدهید، ضرر کرده‌اید. “]

بگذارید برایتان یک مثال بزنم. اگر بتوانم ماهی 500 هزار تومان پس‌انداز کنم، بعد از یک سال 6 میلیون تومان پول خواهم داشت. اما اگر سود روزشمار این پول را حساب کنیم، از آن‌جایی که پول را به طور ماه‌به‌ماه پرداخت می‌کنم، در پایان سال حدود  6 میلیون و 450 هزار تومان در حسابم خواهد بود. سال بعد می‌توانم این پول را وارد بازار سرمایه کنم و علاوه بر آن، 6 میلیون و 450 هزار تومان دیگر پس‌انداز کنم.

در سال ششم هم می‌توانم مثل هر سال پول ذخیره کنم و هم از پولی که در این پنج سال جمع شده (حدود 50 میلیون تومان) سود بگیرم. در این سال به جای 6 میلیون، موفق خواهم شد 18 میلیون پول ذخیره کنم. توجه کنید بدون بازدهی سالانه 20 درصد، در سال پنجم به جای 50 میلیون، سی میلیون تومان پول جمع شده بود.

قدم چهارم: پس‌انداز خود را به کار بیندازید

بیشتر مردم برای خرید لپ‌تاپ، گوشی یا کالاهایی از این دست پس‌انداز می‌کنند. اما می‌شود با این پول کارهای بهتری کرد.

شاید دوست نداشته باشید پول شما در بازار بماند و به آن دست نزنید. می‌توانید بعد از مدتی پول خود را وارد یک کسب‌وکار کنید. برای این کار می‌توانید از تخصص خود یا دوستان معتمدتان استفاده کنید. هر کاری که با تخصص همراه باشد، سود‌آور است.

به این شکل طی پنج سال، فقط با ذخیره کردن کرایه تاکسی و پول نهار، می‌شود وارد یک کسب‌وکار سودآور شد. اگر این کار را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید، اگر برای تمام فعالیت‌های روزمره‌تان راه‌هایی ارزان‌تر بیابید، اگر نسبت به موقعیت‌های اطراف خود هوشیارتر باشید، اگر دانش خود را از بازار پول و سرمایه  بالا ببرید، دیگر پس‌انداز کردن به معنای ناخن‌خشکی، دوری کردن از ثروت و دامن زدن به رکود اقتصادی نخواهد بود. شاید فکر کنید که پنج سال زمان بسیار زیادی است. اما فراموش نکنید که این پول فقط از مخارج اضافه ما حاصل می‌شود. در حالت عادی پنج سال سپری خواهد شد، بدون آن که ذخیره‌ای برایمان باقی بگذارد.

این‌ها مخارج اضافه من بود. شما چه مخارجی دارید که به سادگی می‌توانید آن‌ها را کنترل کنید؟

[academyauthor name=”بانک صادرات ایران از تولید این محتوا حمایت کرده است.” image=”https://tejaratnews.com/wp-content/uploads/2017/08/12×12.jpg”]

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی