کد مطلب: ۸۵۹۴۵۱

تجارت‌نیوز بررسی می‌کند

زیارت خانه خدا با خودروهای برقی/سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری عربستان در حمل و نقل برقی

زیارت خانه خدا با خودروهای برقی/سرمایه‌گذاری 50 میلیارد دلاری عربستان در حمل و نقل برقی

 براساس گزارش اخیر لینکدین عربستان به دنبال تحول در حمل و نقل خود برای چشم‌انداز 2030 است. چگونه فناوری جدید در عربستان سعودی فرصت‌های شغلی را ایجاد و بخش حمل و نقل را متحول می‌کند؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، در راستای تحولات سریعی که با پروژه‌های بزرگ عربستان سعودی مانند شهر نئوم، دریای سرخ و قیدیا اتفاق می‌افتد، این کشور یکی از اهداف بلندپروازانه خود را ایجاد تحول در حوزه حمل و نقل عمومی قرار داده است.

با هدف‌گذاریِ تغییر سیاست‌ها از اقتصاد متکی به نفت و تنوع بخشیدن به برنامه‌ریزی از طریق چشم‌انداز 2030، عربستان به طور قابل توجهی در پروژه‌های داخلی برای طراحی و توزیع خودروهای برقی (EV) سرمایه‌گذاری می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری عربستان در زمینه خودروهای برقی طی دهه آینده از 50 میلیارد دلار فراتر رود. 9 هزار خودروی برقی برای زائران عمره و زائران مسجدالحرام تدارک دیده شده تا دسترسی افراد مسن و معلول به حمل و نقل سبز افزایش یابد. نکته مهم اینجاست که برای استفاده از این نوع حمل و نقل می‌توان از طریق برنامه تلفن هوشمند، Tanaqol (حمل و نقل) از قبل بلیت رزرو کرد.

عربستان تا سال 2030 چند خودروی برقی تولید می‌کند؟

به گزارش العربیه ، عربستان سعودی به دنبال کاهش وابستگی به نفت و کاهش آلودگی هواست. یکی از راه‌های رسیدن به این اهداف، سرمایه‌گذاری در خودروهای برقی است. تقاضای خودروهای برقی در عربستان سعودی در حال رشد است. این به دلیل عواملی مانند کاهش قیمت خودروهای برقی، افزایش آگاهی از مزایای خودروهای برقی و سرمایه‌گذاری دولت در زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی است.

عربستان سعودی برنامه‌ای دارد تا سال 2030، 30 درصد از خودروهای جدید فروخته شده در این کشور را خودروهای برقی تشکیل دهند. این کشور همچنین برنامه‌ریزی کرده است تا تا سال 2035، 30 درصد از برق خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کند. این عوامل نشان می‌دهد که عربستان سعودی در حال تبدیل شدن به یک بازار بزرگ برای خودروهای برقی است. این کشور می‌تواند به یک رهبر منطقه‌ای در این بخش تبدیل شود و به کاهش آلودگی هوا و کاهش وابستگی به نفت کمک کند.

به نقل از لینکدین، عربستان سعودی با هدف قرار دادن سطح تولید سالانه 500 هزار خودروی برقی تا سال 2030، قصد دارد خود را به‌عنوان یک تولیدکننده برای رقابت در صنعت نوظهور آسیایی خودروی برقی با تولیدکنندگان چینی، هندی، ژاپنی و کره‌ای تثبیت کند. همچنین، صندوق سرمایه‌گذاری عمومی در حال راه‌اندازی برند خودروهای برقی خود است که در آن طیف وسیعی از خودروهای برقی را طراحی، تولید و به فروش خواهد رساند.

وضعیت حمل و نقل عربستان

پیشرفت‌هایی بیشتر در بخش حمل و نقل عمومی شامل اولین اتوبوس برقی عربستان است که قبلاً توسط SAPTCO در جده شروع به کار کرده است. اپراتور پیشرو ترانزیت، Transdev Group با یک ارائه‌دهنده خدمات حمل و نقل سعودی برای توسعه و استقرار خدمات در سراسر منطقه همکاری کرده است و شرکت مدیریت پروژه مستقر در کانادا SNC-Lavalin قراردادی را با کمیسیون سلطنتی برای شهر ریاض برای راه‌اندازی و نگهداری اتوبوس خود به دست آورده است.

پروژه اتوبوس ریاض که شامل 80 مسیر و 2860 ایستگاه اتوبوس است که توسط 842 اتوبوس خدمات‌رسانی می‌شود، به طور کامل با شبکه مترو ریاض یکپارچه خواهد شد. هدف استراتژی ملی خدمات حمل و نقل و لجستیک برای افزایش سهم فعلی استفاده از حمل و نقل عمومی در عربستان از یک درصد به 15 درصد تا سال 2030 است.

حمل و نقل هوایی عربستان

بخش هوانوردی در عربستان سعودی برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه دارد. ریاض در حال ساخت یک فرودگاه جدید به نام ملک سلمان خواهد بود که دارای 6 باند موازی برای پذیرش 120 میلیون مسافر در سال است و انتظار می‌رود 103 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند. صالح الجاسر، وزیر حمل و نقل و لجستیک، گزارش داد که عربستان سعودی در این دهه حدود 133 میلیارد دلار برای توسعه بخش هوانوردی، از جمله ارتقای 29 فرودگاه در سراسر کشور برای تبدیل عربستان سعودی به یک هاب هوانوردی جهانی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

NEOM راه‌اندازی شرکت هواپیمایی خود به نام NEOM Airlines را اعلام کرده است که قرار است تا پایان سال 2024 یا اوایل سال 2025 فعالیت خود را آغاز کند، در حالی که خطوط هوایی عربستان سعودی و flyadeal مجموعاً 25 مقصد بین‌المللی دیگر را در شبکه گروه سعودی وارد خواهند کرد. پایان سال برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار، flyadeal همچنین قصد دارد تا سال 2030 ناوگان هواپیماهای خود را از 28 به 110 افزایش دهد و همزمان عربستان سعودی را در فرآیند استخدام خود، به ویژه با فارغ‌التحصیلان جدید برای پرورش استعدادهای بومی، در اولویت قرار دهد.

در حال حاضر در حال مذاکره برای سهامی در flynas ، PIF همچنین یک شرکت حامل ملی جدید بومی دیجیتال را راه اندازی کرده است که قرار است به طور مشترک در کنار عربستان سعودی اجرا شود. سفارشات این دو ناو از سازنده هواپیما بوئینگ در مارس 2023 در مجموع 121، 787 دریم لاینرز است که پنجمین سفارش بزرگ تجاری از نظر ارزش تا به امروز برای بوئینگ است.

این پیشرفت‌ها در سه حوزه حمل‌ونقل به طور قابل‌توجهی به تقویت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و ایجاد شغل در عربستان کمک می‌کند و در نتیجه به این کشور کمک می‌کند تا به اهداف چشم‌انداز 2030 خود دست یابد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.