کد مطلب: ۵۷۹۰۹۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

اجاره اشتراکی خانه در تهران / سکونت ۲ خانواده در یک واحد مسکونی!

اجاره اشتراکی خانه در تهران / سکونت ۲ خانواده در یک واحد مسکونی!

فقط افراد مجرد دنبال هم‌خانه برای اجاره مسکن نیستند. افزایش اجاره‌ها حتی خانواده‌ها را مجبور کرده که خانه اشتراکی اجاره کنند. سکونت دو خانواده در یک واحد مسکونی. این راهی است که افراد برای کاهش اجاره مسکن پیدا کرده‌اند. تقسیم اجاره و رهن با یک خانواده دیگر.

به گزارش تجارت‌نیوز ، مستاجران می‌گویند توان پرداخت اجاره‌ها را ندارند، صاحبخانه‌ها هم می‌گویند هزینه‌ها بالا رفته و ما هم مجبوریم برای تامین مخارج خود اجاره‌ها را افزایش دهیم.

وضعیتی که مستاجران را مجبور کرده یا منطقه خود را عوض کنند، یا خانه با متراژ کوچک‌تری اجاره کنند. برخی هم راه دیگری را انتخاب می‌کنند، اجاره اشتراکی خانه و گرفتن هم‌خانه.

برخی مجرد هستند و هم‌خانه مجرد پیدا می‌کنند که اجاره و پول پیش را تقسیم کنند. اما برخی دیگر یک خانواده چند نفره هستند که خانه را با یک خانواده دیگر اشتراکی اجاره می‌کنند.

سکونت دو خانواده در واحد ۷۰ متری

یکی از مشاوران املاک منطقه نواب می‌گوید: «در یک سال گذشته تقاضا برای گرفتن خانه‌ اجاره‌ای با چند هم‌خانه افزایش داشته است. پولشان نمی‌رسد، دو یا سه نفری خانه می‌گیرند.»

مشاور املاکی دیگری می‌گوید: «تنها افراد مجرد نیستند که دنبال اجاره خانه به صورت مشترک هستند. مستاجر متاهل هم داشتیم که با یک خانواده دیگر خانه اجاره کردند.» او می‌گوید: «دو خانواده متاهل که با هم ۶ نفر می‌شدند. یک خانه ۷۰ متری را ۳۰۰ میلیون تومان رهن کردند.»

از این موارد زیاد است و مربوط به یک شغل خاص هم نمی‌شود. درآمدها دیگر کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد. هم کارگران مجبور به اجاره اشتراکی خانه هستند و هم پرستاران و دیگر کارمندان. به خصوص آنهایی که حقوق مصوب وزارت کار را می‌گیرند.

علی می‌گوید: «علی‌رغم میل باطنیم محبور شدم هم‌خانه بگیرم. چون اجاره‌خانه برای من که حقوق وزرات کاری می‌گیرم با این هزینه‌ها عملا غیرقابل پرداخت بود.» سهیلا نیز که تجربه مشابهی دارد، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «برای اینکه بتوانم به آخر ماه برسم راهی جز هم‌خانه‌ای گرفتن نداشتم. یک خانه ۴۰ متری و دو میلیون و ۵۰۰ اجاره.»

یکی دیگر از مشاوران املاک محدوده جی می‌گوید: «از شغل‌های مختلف برای اجاره اشتراکی خانه مستاجر داشتیم. سه نفر که از کادر بیمارستان هستند با هم یک خانه ۴۰ متری اجاره کردند.»

آن یکی مشاور املاک هم می‌گوید: «سه نفر کارگر که در باربری کار می‌کردند. ۶۰ میلیون تومان با دو میلیون اجاره را نمی‌توانستند پرداخت کنند. به زور خانه پیدا کردند.»

یکی دیگر از مشاوران املاک با اشاره به اینکه هزینه‌های زندگی بالا رفته، می‌گوید: «مراجعه‌کننده حسابدار داشتم که با هم‌خانه‌ای هم نمی‌توانست خانه اجاره کند. ۲۰ میلیون رهن داشتند و سقف توانایی پرداخت اجاره آنها ۲ میلیون تومان بود. به آنها پیشنهاد خوابگاه را دادم.»

بنابر اعلام مرکز آمار ایران تورم سالانه در چهارفصل منتهی به بهار ۱۴۰۰، نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۶۰٫۴ درصد رسیده است.

اگرچه سال گذشته دولت اعلام کرد که برخی از مستاجران می‌توانند وام ودیعه مسکن بگیرند، اما این وام فقط مسکن کوتاه مدتی بود که درد اصلی مستاجران را درمان نمی‌کرد. مبلغ وام ودیعه برای شهروندان تهران ۷۰ میلیون تومان است. اما مشاوران املاک می‌گویند با این مبلغ نمی‌شود در تهران خانه رهن کرد و افراد باید به حاشیه تهران بروند.

البته با ۷۰ میلیون رهن در تهران هم خانه پیدا می‌شود. اما به شرط اینکه ماهانه حداقل ۴ تا ۵ میلیون تومان اجاره بدهید. دو برابر حداقل حقوق یک کارگر.

اجاره تخت در خوابگاه، یک میلیون!

اما موضوع این است که اجاره خوابگاه هم افزایش داشته است. اگر در مناطق متوسط به بالای تهران بخواهید خوابگاه اجاره کنید، برای یک تخت در یک اتاق چهار نفره حداقل باید ماهی یک میلیون تومان بدهید.

سمیرا می‌گوید: «نزدیک مرکز شهر ساکن خوابگاه بودم، در یک اتاق ۶ نفره. آنهم در این شرایط کرونا که جانمان در خطر است، برای یک تخت باید ۸۰۰ هزار تومان اجاره می‌دادیم.» البته آنطور که یک مسئول خوابگاه می‌گوید، مهرماه اجاره خوابگاه‌ها بیشتر می‌شود و این قیمت‌ها فقط تا پایان شهریور است.

بهنام هم که در خوابگاه بوده، می‌گوید: «اجاره یک تخت برای چند ساعت خواب و صبج دوباره دویدن برای کار تا آخر ماه، آنهم فقط برای اینکه خرج غذا و اجاره را بدهیم، یعنی فقط زنده بمانیم. ماهی یک میلیون تومان می‌دهم.»

مریم هم دنبال هم‌خانه است تا خانه‌ای اجاره کند: «مدتی است در سایت و آگهی‌ها دنبال یک هم خانه می‌گردم. از یک طرف در این شرایط کرونایی زندگی در خوابگاه خطرناک است، از طرف دیگر تنهایی نمی‌توانم اجاره را پرداخت کنم. مجبور هستم یک هم‌خانه پیدا کنم. آنهم در این سایت‌ها که هیچ شناختی نسبت به شخص ندارم!»

حالا باید دید آنطور که وزیر جدید راه و شهرسازی گفته تیغِ تیز بی‌سر و سامانی اجاره‌خانه را از گلوی نحیف اقشار آسیب‌پذیر برمی‌دارد یا نه!

اما فقط اجاره اشتراکی خانه در تهران رواج ندارد. مردم از خرید خانه ناامید شده‌اند اما برای حفظ ارزش پولشان خانه را به صورت اشتراکی می‌خرند. بسته به پولی که دارند یک یا دو دانگ یک خانه را می‌خرند.

تجارت‌نیوز هفته گذشته در گزارشی از افزایش معاملات دانگی مسکن در تهران خبر داد. گزارشی که می‌گفت برخی از مردم توان خرید مستقل مسکن را ندارند و به خرید دانگی روی آورده‌اند. مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به افزایش معاملات دانگی مسکن در تهران گفت: «وقتی پول نباشد، مردم مجبور هستند مسکن را به صورت دو یا سه نفری بخرند. مثلا سه تا ۲ دانگی.»

حالا مشخص شده که فقط خرید اشتراکی خانه رایج نیست. اجاره اشتراکی خانه هم باب شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • سیدحسین

    من هم سرطان دارم هم همین مشگل رو دارم همسرم ۶۰درصدسوختگی درجه۳و دیگه بقیشونمیگم!!؟

  • ناشناس

    تجارت نیوز فقط در فکر سیاه نمایی است این مشکلات به صورت انگشت شمار است که اگر هم باشد دست‌پخت دولت روحانی است. تجارت نیوز اون موقع یادت نبود از این مشکلات تو جامعه داریم

    • ناشناس

      بله از نظر جنابعالی همه مشکلات انگشت شمار است و موردی همه دروغ میگویند هر اتفاقی تا ۱۰ سال دیگه بیوفته مقصر روحانیه وضعیت بزودی گل و بلبل میشه

    • ناشناس

      ?? فقط مونیخ ….

  • ناشناس

    فقط میخوام بدونم واقعا این خبر هارو مسئولین می خوانند……ای کاش خبرنگاران محترم که وظیفه رساندن این خبر هارو به مسئولین دارن به وظیفه خودشون عمل کنن

  • ناشناس

    با خواندن این مطلب دل آدم بدرد میآید فقط مغز هنگ می‌کنه . تازه ما در شهرستان از دست شهرداری وکانون مهندسین با داشتن زمین الان 15ساله جرعت نمی‌کنیم به شهرداری مراجعه کنم فکر میکنیم بارئس جمهور بعدی بهتر میشه ولی میبینیم همش وعده و وعیده تازه مگر حقوق حقوق بگیران با دلاره که با هر تغییر دلار میله کرد اهن آلات مصالح و نهایتا مسکن این همه تغییر قیمت داره

  • پیمان مقدم

    حقیقتا درخصوص خبراخیرازبابت پیداشدن زمین های به ظاهرمرغوبی در طبس ؛ باپیشینه رخدادهای طبیعی وفاجعه بارخود، ازبابت قرارگرفتن برروی خط زلزله ؛ وباتوجه به نیتی که درساخت وعرضه اینگونه ابنیه به جهت صرف هزینه ای توجیه شده درساخت وارائه واحدهایی مقرون به صرفه برای خانه دارشدن اقشارکم درآمد ، این احتمال را می تواند برای ایجادناامنی ساکنین شهرهای تازه احداث شده به عنوان فرصتی درجهت توسعه شهری دربرداشته باشد. اگر مسئولین باتوجه بهگذشته آن اقلیم موارد ساخت وسازهای درنظرگرفته شده را براساس وضعیت صحیحی ازلحاظ اجرا درنظرنداشته باشند. واما با وصف هم خانه شدن خانواده ها دریک واحدمسکونی ۷۰ مترمربع ای ، تداعی کننده خاطره ای ازگدشته دور این مردم است که باوجود سبک ساخت وسازهای آنروز ، وعدم بضاعت مردم در عهده داربودن خانه ای مستقل ؛ بوجودآورنده شرایط پذیرش زندگی چندخانواردرخانه ای دارای چنداتاق مستقل است . اما بااین تفاوت که شرایط قرارگرفتن هرخانواده دریک اتاق ، باوصف داشتن حیاط ومشاعات مشترک باعث تدوام زندگی درآن خانه بود . به نحوی که رعایت حفظ حرمت خانوادگی درپایان آنروز چند خانوار خلاصه شده ازبابت حضورهرکدامشان دراتاقی مستقل بوده است . اما به واقع حضور دو خانواده دریک آپارتمان ۷۰ متری وبادارابودن یک الی دوخواب ، می تواند امنیت خانواده ها را علیرغم توافق اولیه به انجام اینکاربا خطرات بعدی ، ازحیث ازبین رفتن حرمت هایی گردد که احتمال وقوع بزه اجتماعی را به همان نسبت بالا ببرد . تجسم چنین شرایط ای ازبابت چگونگی هم بسترشدن همزمان دو خانواده در یک واحد ۷۰ متری ، وباوجودبچه هایی ازآنان چه پیآمداجتماعی را به ارمغان خواهدآورد ؟ تمرینی به قصد ونیت راه ورسم اخلاق داری به امانت داربودن ؟ ویا ایجادروابطی مسالمت آمیز وقابل تعامل میان دوخانواده بادرک شرایط کمبود جا ؛ وازهمه لحاظ خانه یکی بودن افراد مستقردرآن واحد …

  • ناشناس

    دیگه بدتر از این هم داریم که دوتا خانواده متاهل کنار هم زندگی کنند اون هم تو یه واحد ۷۰ متری نمی دونم به کجا داریم می ریم واقعا شرم آوره

    • ناشناس

      این دو خانواده خیالی بهتر نیست برگردند همون طویله ای که ازش اومدند؟؟؟
      یعنی تو تهران با ۱۵۰ تومن پیش نمیشه خونه گرفت واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟؟بس کنید این سیاه نمایی و بازی با افکار یه عده ساده لوح رو…..

  • ناشناس

    خیلی خیلی ناراحت کننده است ولی بهتر نیست به جای این کار تو تهران، تو یک شهر ارزانتر خونه مستقل اجاره کرد؟

    • ناشناس

      خدب عزیز جان آیکیو شغلشون اونجاست منبع در آمدشون بیان یه شهر دیگه شغلو چیکار کنند.

    • ناشناس

      خوب آیکیو شغلشون اونجاست منبع در آمدشون بیان یه شهر دیه از کجا بیارن بخورن

  • ناشناس

    بدبختی این ملت ضعیف زمانی شروع شد که دود تحریم مستقیم به چشای اونا رفت ولی درکل تحریمها همش کشک بود یه عده میخواستنداز تحریمها کاسبی کنند و قیمتها را به نهایت برسونند وسود کلانی نصیبشان بشه ولی دیگه این ملت گرسنه و هیچی ندارند و آخر کاره

  • علی

    من خودم مالک ده واحد آپارتمان هستم به نظرم دارین سیاه نمایی می کنین… باور کنین من هر واحد الان ماهی سه تومن میانگین اجاره میگیرم که جمعش میشه ماهی سی تومن … آیا با سی تومن توی این شرایط میشه زندگی کرد ؟؟خدا پدر روحانی رو بیامرزه قانون مالیات بر خانه خالی رو اجرا نکرد البته وزیر جدیدم فک نکنم انجام بده ان شاءالله

    • سلطانعلی

      درود جنابعالی با ۳۰ میلیون درآمد اونم به این شکل که دست مبارک در جیبتان است و حالت نمی‌گم باچه جون گندمی طرف باید ماهی ۳میلیون به غیراز پول پیش اجاره تقدیم کنه ازطرفی چون نمی‌دانیم این ۱۰ خانه در کدام محلات هستند حالا دست کم از هر خونه ۱۰۰ میلیون پول ‌پیش گرفته باشی میشه ا میلیارد تومان یعنی سودش از ۳۰ تا ۵۰ میلیون هست پس تا اینجا درامدتان میشه ماهی ۶۰ تا ۷۰ یا ۸۰ میلیون تومان باتوجه اینکه اصل سرمایه که ۱۰ تاخونه هست ۳۰ میلیارده یا کمتریا بیشتر ثابت مانده و ماهانه و سالانه ۴۰ تا۵۰ درصد اضافه میشه آپارتمانی که ۵۰۰ میلیون بوده شده ۳ میلیارد بنابراین اصلا جای نگرانی از بابت مالیات برخانه های خالی نیست چراکه تورم همیشه به افراد سرمایه دار و پولدار کمک می‌کنه کسی رو میشناسم راننده تاکسی هست ۲ سال بیکاره تاکسی فرسوده شده و برای نوسازی ثبت نام کرده یکسال پیش اما هنوز خبری نشده خدا کمکش کنه حالا همین تورم که بداد آدمای پولدار رسیده حالا آدمای ضعیف رو از بین برده دست آخر برو خداروشکر کن و خوش باش از این وضعیت و از این گرانی و تورم . ممنون

    • ناشناس

      خوشا به حالتون معرفی کنید خودتون تا اگر در تهران هستید جوانان متاهل جویای مسکن به شما مراجعه کنن

  • ناشناس

    چرا باید در کشوری که اینقدر منابع الهی نصیب کشورمان شده وروزی جزءکشور های ثروتمند بودیم امروز مثل کشورهای کمونیستی مردم باید بخاطر گرانی اجاره وخرید ملک بصورت اشتراکی در یک آپارتمان کوچک زندگی کنن چه کسی مسول آسیبهای اینگونه اقدامات و مشکلات اقتصادی کشور . اینهمه اسراف تو این کشور توسط بی مدیریتی مسولین وهرز رفتن منابع ونابودی منابع ورها کردن کشور به دست دلالان وسودجویان آیا مردم باید تاوان آن را بدهند ؟؟عدالت وتقسیم منابع وسرمایه کشور بین مردم باید بگونه ای باشد که آینده نگرانی در مردم از بین برود در حالیکه وضع آنقدر نابسامان است که امروز نگرانی در مردم حاصل شده یعنی حتی نگرانند آیا میتوانند امروز خودشان را بگذرانند ؟؟حکومت اسلامی معنای واقعی خود را در این کشور از دست داده .