فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۲۸۷۹۵

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

تشدید بحران بیکاری با تداوم قطعی برق/ ناترازی انرژی دستمزد کارکنان را کاهش داد!

تشدید بحران بیکاری با تداوم قطعی برق/ ناترازی انرژی دستمزد کارکنان را کاهش داد!

چوب قطعی مداوم برق و استمرار ناترازی انرژی دیگر فقط لای چرخ‌های تولید نیستند، بلکه این بحران دیگر تبعاتی مانند تشدید بیکاری یا کاهش دستمزد نیروی انسانی را هم به دنبال دارد.

به گزارش تجارت نیوز،

قطعی مکرر برق باعث شده که روند تولید صنایع با مشکلات فراوانی روبه‌رو شود. این قطعی‌ها با کاهش تولید، منجر به کاهش درآمد صنایع و گران‌تر شدن محصولات شده است. از سوی دیگر، این قطعی‌ها تامین دستمزد کارگران را با مشکل مواجه ساخته است. 

به‌طور کلی نکته مغفول در بحران ناترازی انرژی به بحث تورم کالایی و تامین نشدن دستمزد کارگران بازمی‌گردد. در راستای پای‌بند نبودن وزارت نیرو بر تعهدات خود، نه‌تنها خود صنایع، بلکه ارسال سفارشات و قیمت کالاهای این صنایع نیز به دنبال دشوارتر شدن روند تولید، افزایش پیدا کرده است.

از سوی دیگر، کاهش درآمد صنایع، مشکل تامین دستمزد کارگران و تعدیل نیرو را به دنبال دارد.

کاهش تولید و تامین دستمزد

حسن مرادی، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد که دستگاه متولی تامین برق، از نظر قانونی، موظف و مکلف است که برق دائم و پیوسته به صنایع تحویل دهد. کسی که یک واحد تولیدی را احداث می‌کند، منطقا انتظار دارد که تمام پارامترها و عوامل موثر در تولید، همکاری لازم را با او داشته باشند. حال اگر این خدمات و سرویس‌ها برقرار شود، او قادر است تا با کارگران، خط تولید را به حرکت درآورد. 

او ادامه داد: در برخی از صنایع مانند صنایع آلومینیوم که اصولا به کوره‌های حرارتی نیاز دارند، مشکل قطع برق می‌تواند میلیاردها تومان ضرر وارد کند. اگر وزارت نیرو تامین برق صنایع را در اولویت خود نداشته باشد و بدون اطلاع قبلی در هر ساعت از شبانه‌روز برق صنایع را قطع کند، به صنعت لطمه بزرگی وارد می‌شود. حال اگر دولت اعلام تعطیلی می‌کند، متوجه پیامدهای این تعطیلی نظیر تاخیر در ارسال سفارشات، کالاها و کاهش تولید در صنایع نخواهد بود.

وی افزود: بنابراین قطع برق تنها از یک بعد مطرح نیست و ابعاد مختلف آن باید بررسی شود. امسال گرمای هوا، تمام الگوهای موجود را بر هم زد و بحران برق را تشدید کرد. این موضوع تمام توصیه‌های کارشناسانه در رابطه با مشکلات ساختاری مصرف برق را نابسامان کرد. برای مثال طی 20 سال گذشته پیشنهاد می‌شد که کانال‌کشی ساختمان‌ها متوقف نشود و جایگزینی با کولرهای گازی صورت نگیرد. چراکه این کولرها، مصرف برق را دوچندان می‌کنند. در حالی که با بهینه‌‎سازی کولرهای آبی، می‌توانستند با یک‌پنجم مصرف برق کولرهای گازی، تا حدی اوضاع را مدیریت کنند. اما به توصیه کارشناسان توجهی صورت نگرفت و افزایش دما نیز مزید بر علت شد.

مرادی در رابطه با وضعیت تامین برق اظهار کرد که ایران یک کشور در حال توسعه است و در چنین کشوری، در هر ساعت و هر روز، یک بخش یا یک روستا به شبکه متصل خواهند شد. وقتی دولت شعار می‌دهد که قصد دارد یک میلیون خانه در سال بسازد، باید توجه داشته باشد که این منازل به برق احتیاج دارند و باید توانایی فراهم کردن برق موردنیاز این منازل را داشته باشد. تامین برق موردنیاز، مستلزم ایجاد شرایط و زیرساخت‌های لازم است.

به گفته او، ایران اگر افتخار می‌کند که یک کشور پیشروست، باید با کشورهای منطقه مانند عراق و افغانستان همکاری کند و به آن‌ها نیز در زمینه سیستم‌های انتقال برق کمک برساند. دولت این تعهدات را دارد و مجبور است که به این کشورها کمک کند.

وزیر پیشنهادی نیرو ناترازی‌ها را حل می‌کند؟

این کارشناس انرژی در رابطه با وزیر پیشنهادی نیرو اعلام کرد که انتخاب عباس علی‌آبادی، در زمینه برق و در وزارت نیرو می‌تواند در عرصه هدایت و کنترل این وزارت‌خانه کلیدی، نقش مهمی داشته باشد. با این که در زمینه صنعت، ضعف‌هایی به او منتسب شده است، اما این امیدواری وجود دارد که تا بهار سال آینده، چند طرح عظیم در زمینه تولید انرژی در دستور کار قرار بگیرد و حتی نیروگاه‌های حرارتی توسعه پیدا کنند. امید است که با متعادل‌تر شدن هوا در سال آینده، مشکلات کمتری در صنعت، بخش تجاری و مسکونی وجود داشته باشد و کشور از این بحران عبور کند. 

برای مطالعه بیشتر صفحه سوخت و انرژی را دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار