خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۰۵۸۰۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کوچ ذوب‌آهن از اصفهان کلید خورد؟

کوچ ذوب‌آهن از اصفهان کلید خورد؟

در حالی که اصفهان درگیر مشکلات خشکسالی است، زمزمه‌هایی درباره سرمایه‌گذاری ذوب‌آهن از این استان به سیستان و بلوچستان، شنیده می‌شود. در مدت اخیر اخباری از سرمایه‌گذاری ذوب‌آهن در مناطق دیگر شنیده می‌شود، آیا این معنای انتقال این مجموعه صنعتی از اصفهان است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، بالاخره و پس از چندین سال، زمزمه‌های انتقال ذوب‌آهن از اصفهان جدی شده است.

اخیرا استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرده است که حضور و سرمایه‌گذاری ذوب آهن اصفهان در این استان راه را برای بنگاه‌های بزرگ اقتصادی باز می‌کند تا با سرمایه‌گذاری، از ظرفیت‌های معدنی منطقه استفاده شود.

پیش از این مهرداد اکبریان، نائب رییس کمیسیون معدن اتاق ایران و رییس انجمن سنگ‌آهن ایران زمزمه‌های سرمایه‌گذاری ذوب‌آهن در افغانستان را تایید کرده بود. سعید بزرگی، مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس هم در جلسه کمیسیون معادن اتاق ایران، اخباری درباره کوچ معدن‌کاران به کشورهای خارجی داده بود. زمزمه‌های انتقال صنایع اصفهان و به خصوص ذوب‌آهن به جنوب، از مدت‌ها پیش مطرح شده بود. حالا و با اظهارات جدید استاندار سیستان و بلوچستان درباره سرمایه‌گذاری ذوب‌آهن در این استان باید بررسی کرد که آیا داستان انتقال ذوب‌آهن جدی شده است؟

ضرورت صادرات فولاد مازاد

در همین رابطه، نادر سلیمانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در گفتگو با تجارت‌نیوز، به ظرفیت‌های این استان اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر صنایع را در سیستان و بلوچستان و بقیه مناطق محروم توسعه دهیم، هم از مزیت‌های دست‌نخورده این مناطق استفاده می‌کنیم و هم راه‌های صادرات‌ را گسترش می‌دهیم.

سلیمانی ادامه می‌دهد: ظرفیت فولاد کشور، در سال ۱۴۰۱ قرار است به ۵۵ میلیون تن برسد. در این صورت، چهل درصد از محصولات مازاد نیاز کشور است و می‌توان انها را صادرات کرد.

هزینه‌ سرمایه‌گذاری در استان‌های دیگر

این عضو انجمن فولاد ایران توضیح می‌دهد: به طور متوسط برای هر یک میلیون تن سرمایه‌گذاری هر کارخانه فولاد، حداقل حدود ۸۰۰ یا ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه نیاز است.

او معتقد است که دولت توانایی سرمایه‌گذاری در چنین ابعادی را ندارد و می‌افزاید: به طور کلی برای احداث هر کارخانه فولاد نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین داریم که دولت فعلا چنان امکانی ندارد. به همین دلیل باید بخش خصوصی را تشویق به سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان کنیم.

ایجاد انگیزه‌های سرمایه‌گذاری

این در حالی است که به نظر می‌رسد بخش خصوصی به آسانی راضی به سرمایه‌گذاری در چنین استانی نمی‌شود.

سلیمانی با تایید این مساله بیان می‌کند: معافیت‌های مالیاتی و دسترسی به بازارهای فروش از جمله مزیت‌های سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان است. دولت جدید هم باید به این مساله توجه کند.

البته سلیمانی خاطرنشان می‌کند: هنوز هم مصوبه‌ای به به انجمن فولاد ابلاغ نشده اما در اولویت قرار دادن این طرح ایده خوبی است.

او در آخر گمانه‌زنی می‌کند: استاندار سیستان و بلوچستان مذاکراتی با وزارت صمت داشته و ضرورت سرمایه‌گذاری در این منطقه نکته قابل توجهی است و اگر استاندار بتواند وزارت صمت را قانع کند، احتمالا ۳۰ تا ۵۵ میلیون تن باقی مانده فولاد در این منطقه مستقر می‌شود.

پیش از این هم نائب رییس کمیسیون معدن اتاق ایران زمزمه‌های انتقال ذوب‌آهن را تایید کرده بود حالا باید دید مشکلات اصفهان موجب می‌شود ذوب‌آهن از اصفهان کوچ کند؟

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.