به گزارش تجارتنیوز، انتشار آمار جدید مرکز آمار ایران نشان میدهد تورم سالانه یا همان ۱۲ ماهه همچنان رقمی بیشتر از ۴۰ درصد است. در ۱۰ ماهه نخست امسال نیز میانگین تورم چندان تفاوتی با وضعیت تورم سالانه نداشته است.
اما دقیقا در همین دوره ۱۰ بازدهی بازارها چقدر بوده است؟
طبق محاسبات منتشر شده تجارتنیوز و دنیای اقتصاد در این دوره قیمت دلار ۱۲ درصد، قیمت سکه ۱۱ درصد و قیمت مسکن هشت درصد رشد و شاخص کل بورس دو درصد افت داشته است. البته شاخص هموزن که شاید نشانگر بهتری برای وضعیت سبد سهامداران باشد بیشتر از این میزان و حداقل بیشتر از ۲۰ درصد افت داشته است.
اما در همین مدت قیمت پراید با ۵۰ درصد افزایش از ۱۲۳ میلیون تومان تا ۱۸۵ میلیون تومان رسیده است. این رشد قیمت درحالیست که وزیر صمت وعده کاهش قیمت را داده بود و خودروسازان نیز قرار بود با افزایش تولید به تنظیم بازار کمک کنند. با این حال مقایسه این میزان افزایش با بازدهی بازارهای مالی نشان میدهد متوسط سود بازارهای مالی در ۱۰ ماهه نخست امسال یک هفتم افزایش قیمت پراید هم نبوده است.
با این روند نگرانیها نسبت به قبل بیشتر هم شده که احتمالا پولهای سرگردان به سمت بازارهایی مثل خودرو سوق پیدا کرده است. پیش از این، بانک مرکزی درباره روند سرمایهگذاری در دو بخش صنعت و ساختوساز گزارش داده بود که در هر دو بخش رشد آنها منفی شده که این گزارش نیز تایید میکرد سرمایهها در حال حرکت به سمت صنعت و ساختوساز نیست.
طی نیمه نخست امسال شش میلیارد دلار نیز از کشور خارج شده است. گزارش اخیر بانک مرکزی نشان میداد که در نیمه نخست امسال معادل کل پارسال سرمایه از کشور خارج شده است.
این آمار هشدار رئیس اتاق بازرگانی تهران را هم به همراه داشته است. مسعود خوانساری اخیرا گفته است: خروج سرمایه از کشور طی نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۳ درصد بیشتر شده. در این شرایط به نظر میرسد اجرای مالیات بر سرمایه و عایدی که از سوی دولت در پیش گرفته شده، به سود اقتصاد کشور نباشد.
با این روند به نظر میرسد در دوره شدت گرفتن خروج سرمایه از کشور، کمتر بودن بازدهی بازارهای مالی نسبت به تورم دو بازار خودرو و خروج سرمایه از کشور وضعیت متفاوت و عجیبی را پشت سر گذاشتهاند. در همین حال طی ۱۰ ماهه نخست امسال بخشی از پولها نیز در بانکها سپردهگذاری شدهاند که البته علت آن میتواند افزایش غیررسمی نرخ سود بانکی باشد.
تجارتنیوز اخیرا گزارش داده بود که برخی بانکها حتی وعده پرداخت سود ۲۴ درصدی یکساله را میدهند اما بانک مرکزی پیش از گذشته اصرار و تاکید دارد که نهایت سود سالانه ۱۵ درصد است و مردم باید مراقب وعدههای بانکها باشند.
مقایسه بازارها با هم کار درستی نیست
مسکن که باید جزو نیازهای اولیه و حقوقی باشه بایددورسوداگری رو خط کشید خودرو هم جزو نیازهاست البته مستهلک و فرسوده میشه طلا و بورس یه کار نخصصی هست که باید با دانش و تحقیق وارد شد نه اینکه با وعده و حرف یه عده همه بریزن تو بورس وصف بکشن تا اهراز هویت شن و اخرش هم بشه این وضعیت
اما تو مملکت ما راحت ترین پول رو کسی درمیاره که زحمت کمتری بکشه و بدون فکر میره یه ماشین میخره چند سال سوار میشه جتازه ماشین رو چند برابر میفروشه
تا حالا کمترکسی بوده از خرید خانه زمین ماشین یا انبارکردن جنس ضرر کرده باشه ولی تو سهام خیلیا نابود شدن چون تفکرو کارونلاش و زحمت تو اینجا جایی نداره
اگه خودرو سایپا و ایرانخودرو دارید قبل از عید نوروز آب کنید بره که بزودی ۴۰ الی ۵۰ درصد میریزه و قیمتش کم میشه
طبق اخبار موثق بزودی قیمت خودروهای داخلی با واردات خودرو
بشدت میریزه
بورس برگشته ب قیمتای قبل کجاش رشد داشته
روز به روز خودرو گرون میشه
بیشتر از بورس خواهد ریخت
سرمایه گذاری در خودرو یعنی ضرر و زیان
رفته دلال بازی جیب یک عده فرصت طلب سومدیرت خودروسازان احتکار خودروسازان انحصاری ودخالت قیمت دستوری دولت وقتی توکارهای خودروسازان نظارت نشه وشفاف سازی نباشد گلو برو توگلو
پول مردم فقط وارد بازار خودرو شده
چون تنها بازاری ک کشش افزایش داره و از بقیه بازارها عقب است.
همه چی ۱۰برابر شده
خودرو نشده
پراید قبل گرونی۲۴بود هر وقت شد۲۴۰با بازار مسکن و سکه تازه یکی شده
پراید ببیشتر از 40 میلیون نیست بقیهاش حباب است بزار توافق بشه میفهمی
پراید قبل از گرانی 20 بود و دلار 4 تومان دلار الان 28 هست یعنی 8 برابر عزیز بعد مگه پراید کارگرش وانژری وقیمت هایی که استفاده میکنه دلاری و… که باید اندازه دلار بالا بره
اینم از اخبار مثبت که بازهم اثری مثبت بر روی بورس و فرابورس نگذاشت.