به گزارش تجارتنیوز، با قرار گرفتن ایران در گروه هفت رتبهبندی اعتباری بینالمللی، کشور ضعیفترین رتبه اعتباری را دارد که کشورهایی مثل سوریه و یمن در آن قرار دارند.
به گفته کارشناسان و معیارهای بینالمللی برای سرمایهگذاری در دنیای سرمایهگذاری هر کشوری که رتبه پایینتر از پنج داشته باشد برای سرمایهگذاری خارجی توصیه نمیشود.
کمیل طیبی، اقتصاددان در گفتگو با تجارتنیوز، در ابتدای اظهارات خود به ویروس کرونا پرداخت که اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و سپس گفت: در سطح جهانی شاهد ریزش شدید بازارهای مالی هستیم. بسیاری از فعالیتهای خدماتی مثل گردشگری و حمل و نقل را متاثر و حتی بخشی از فعالیت بنگاههای کوچک و متوسط را متوقف کرده است.
وی سپس به تاثیرات این ویروس روی اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: این اتفاقات برای کشور ما نیز افتاده و بسیاری از خدمات مخصوصا خدمات گردشگری در اسفند و شب عید دچار رکود شده و به طور کلی بازرگانی داخلی که متاثر از تقاضاهایی سال نو است به تعطیلی کشیده شده و آثار زیانباری را در اقتصاد به همراه دارد. اما از سوی دیگر فشار هزینهای میتواند چشمانداز اقتصاد را در سال آینده چندان روشن نشان ندهد.
این کارشناس معتقد است: ما در سال ۹۹ باید انتظار رشد منفی اقتصادی را داشته باشیم، زیرا با وضعیت اقتصاد ما سرمایهگذاری داخلی برای توسعه ظرفیتهای تولیدی نیستند چون سرمایهگذاری یا هر فعالیت اقتصادی برای جبران مافات است.
وی افزود: این چشمانداز اقتصاد بستگی به طولانی شدن حضور ویروس کرونا در کشور است، چون ادامهدار شدن این بیماری بیکاری پنهان را به وجود میآورد، رشد منفی اقتصادی عمیق و کسری بودجه دولت بیشتر میشود، حتی بخش صادرات غیرنفتی را تحت تاثیر قرار میدهد.
طیبی در خصوص سرمایهگذاری در سال ۹۹ گفت: سرمایهگذاری همواره یک متغیر بنیادی خیلی مهم در اقتصاد کلان است، در اقتصادی مثل کشور ما که مشکلاتی مثل تحریم، تورم مزمن و… دارد این مسائل اولین جایی که نشان میگیرند سرمایهگذاری است. سرمایه عامل فراری است و ریسکپذیری خیلی بالایی دارد.
به گفته وی، سرمایهگذاری در سال ۹۹ دارای هم تهدید و هم فرصت است، به عبارت دیگر استراتژیک است. بنابراین از یک طرف به علت وجود مشکلاتی که ذکر شد در اقتصاد ما وجود دارد که حتی ممکن است تحریمها و مسائل هستهای شکل دیگری به خود بگیرد و بتواند تاثیرگذاری منفی روی سرمایهگذاری داشته باشد.
این اقتصاددان سرمایه اجتماعی را عاملی مهم در سرمایهگذاری عنوان کرد و گفت: اگر کمی سرمایه اجتماعی بالا برود میتواند تاثیر مثبتی در جذب سرمایهگذاری داشته باشد.
متاسفانه اگر ویروس کرونا هم نبود چشم انداز رشد اقتصادی نداشتیم بخاطر اینکه کشوری تک محصولی در صادرات نفت هستیم وفقط سالیانی است دولت خودش فربه کرده است بجای سرمایه گذاریهای صنایع مادر وتوسعه های کشاورزی و عمرانی بیشتر به علل سو مدیریت مدیران ودر صنایع مونتاژ وزود بازده خرج شده اند در حالیکه ایران سرشار از ثروت بالقوه است که مدیرانی میخواهد فقط به منافع ملی و ملت توجه کند
اکنون که سروکله دلار ویور وجعلی در صرافیها مشاهده شده دیگر کسی رغبت خرید ارز نداره، امید که جهش در تولید داشته باشیم و با نخریدن ارز خارجی به تولید ملی کمک کنیم، اگر ملت فهیمی باشیم.
لطفاً دقت کنید !
این اقتصاد دان میگوید:«اگرکمی سرمایه اجتماعی بالا برود».
منظورش از سرمایه اجتماعی را هر وقت ، فهمیدیم ، آنوقت نه تنها اقتصاد ،بلکه همه چیزمان درست میشود .
واین هم محال است .چونکه هرکس در عالم خودش سیر میکند.
این آقا همش آیه یاس خونده. ژاپن بعداز جنگ جهانی دوم به مراتب شرایطی سخت تر از ما داشت ولی با تلاش و کوشش و برنامه ریزی طی دو دهه به یکی از قطب های اقتصادی جهان تبدیل شد. با وجود کرونا اگر فقط اصول بهداشتی رعایت شود، میتوان چرخه تولید را در کشور سرپا نگهداشت و آنرا شکوفا کرد. الآن سرمایه های راکت از قبیل نقدینگی، طلا و زیورآلات و … بطور انبوه در دست مردم هست که اگر درست مدیریت شود و به سمت تولیدات داخلی سوق داده شود، رشد سریع اقتصادی اتفاق میافتد. یکی از این مسیرها میتواند بازار سرمایه(بورس) باشد به شرطی که سهام شرکتهای معتبر دولتی و خصوصی عرضه شوند و البته جلو رانت خواری در آن گرفته شود.
خرید سهام در بورس به شیوه فعلی فقط قیمت آنها را به صورت غیر واقعی بالا می برد.
اگه این کرونا پیشرفت کنه بورس بیش از پیش میریزه واگرکرونا شکست بخوره بورس پرواز میکنه ودلار سقوط
کاملا درسته.
اقتصاد دانان دانشمندان اونایی که میتونن اقتصاد ایران نجات بدن الان وقتشه اگه منتظر بمونن چند سال دیگه شاید دیگه کاری نشه کرد
این آقای تحلیلگر کاسب تحریمه
که هرروز با پول دادن به سایتهای معاند بادرج
اخبار منفی وبالا بردن قیمت ارز جیبهای مردم را خالی کنن
این آقایون باید چشماشون گوشاشون را باز کنند کشور توان تحمل دلار ۱۶۰۰۰ تومن در اقتصاد را نداره
دلار به زیر ۱۳۰۰۰تومن کاهش خواهد یافت
در غیر اینصورت چپ راست عقب جلو پایین بالا سرد وگرم تر خشک مثل کشتی تایتانیک غرق خواهیم شد
قوه قضائیه هرچه سریعتر کاسبان تحریم وسواستفاده کنندگان دولتی وشخصی را به میز محاکمه بنشانه
ورئیس بانک مرکزی با ورود نکردن به بازار به
عنوان عامل اصلی گرانی ارز باید برکنار بشه
قیمت دلار در مدت دوماه آخر سال از ۱۲۰۰۰ به ۱۶۰۰۰ تومن افزایش یافته
بهانه های واهی بانک مرکزی قابل قبول نیست
سلام دوست عزیز دلار امسال 15درصد تورم داشته باید قبول داشته باشیم تحریم هستیم هر هفته 100تومن به قیمت دلار اضافه باید بشه
.سال جدید سال جهش تولید و سرمایه هست و هر تحلیلی غیر از این مزخرف است .
البته درمورد بازار سرمایه سهام های هستند که از رشد جا مانده اند و قیمت حبابی ندارندوبرای خرید مناسب هستند.
سلام دوست عزیز چه سهام هایی خوبه برای خرید