موضوعات داغ: # صنایع # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت دلار # قیمت دلار # تعطیلی ادارات
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

آنالیز رفتار بازارها در بهار پارسال / دو نوع سکه پیشتاز بازدهی بازارها

بازدهی بازارهای مالی در هفته دوم بهمن ماه 1401

سکه امامی و نیم سکه به ترتیب با رشد قیمتی 59 و 54 درصدی، پربازده‌ترین‌ها در بازار بهار سال گذشته بودند، اما بورس با 12.9 درصد رشد، کم‌بازده‌ترین بازار در بین بازارهای مالی بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، سکه طرح جدید (امامی) در طول سه ماهه ابتدایی سال گذشته 59 درصد بازدهی داشته که نه‌تنها نسبت به بازارهای دیگر، بلکه نسبت به دیگر انواع سکه افزایش قیمت بیشتری داشته است. در واقع سکه امامی پربازده‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری در بهار سال 1397 بوده است.

با آغاز به کار بازارها در بهار سال گذشته، سکه امامی در روز دوم فروردین ماه روند خود را از نرخ یک میلیون و 621 هزار تومان آغاز کرد و تا پایان تعطیلات نوروزی سال قبل 100 هزار تومان به ارزش آن افزوده شد.

سکه طرح جدید به روند افزایشی خود ادامه داد، تا این که در میانه بهار ( 15 اردیبهشت ماه سال 1397) وارد کانال دو میلیون تومان شد و تا روز پنجم خرداد ماه بین کانال‌های یک تا دو میلیون تومان نوسان داشت. پس از این روز این فلز گران‌بها روند صعودی بدون بازگشت را در کانال دو میلیون تومان در پیش گرفت.

سکه امامی روز آخر بهار را روی نرخ دو میلیون و 582 هزار تومان به پایان رساند که نسبت ابتدای بهار پارسال 961 هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

دلار، دومین بازار پربازده در بهار 97

پس از سکه امامی با بازدهی 59 درصدی در بهار سال گذشته، دلار در رده بعدی قرار گرفت و 52 درصد افزایش قیمت را در بازه زمانی مذکور از آن خود کرد.

بر اساس داده‌های اقتباس شده از شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز؛ اولین نرخ دلار در روز چهارم فروردین ماه سال قبل، چهار هزار و 921 تومان ثبت شد.

حرکت دلار روی مرز کانال پنج هزار تومان در دو روز اولی که بازارها در تعطیلات نوروزی باز شده بود، ادامه یافت و از روز ششم ماه مذکور از این مرز فاصله گرفت و وارد کانال پنج هزار تومان شد.

دلار از هفته سوم اردیبهشت ماه تا پایان هفته سوم خرداد ماه سال گذشته در کانال شش هزار تومان نوسان داشت.

اما در هفته پایانی بهار وارد کانال هفت هزار تومان شد، تا این که روز آخر یعنی 31 خرداد ماه را در نرخ هفت هزار و 491 تومان به اتمام رساند، که در این بازه سه ماهه دو هزار و 570 تومان به ارزش دلار افزوده شد.

خبر تخصیص دلار 4200 تومانی هم نتوانست روند رو به رشد دلار در فروردین ماه سال 1397 را متوقف یا حتی آهسته کند، فقط روز پس از اعلام این خبر دلار 4200 تومان شد اما در روزهای بعدی به ریل افزایشی خود بازگشت.

طلا نیز در دوره سه ماهه ابتدایی سال گذشته حدود 67 هزار تومان افزایش قیمت داشت.

در حالی که قیمت هر گرم طلای 18 عیار در روز دوم فروردین ماه سال گذشته، معادل 154 هزار و 149 تومان بوده، در روز پایانی بهار به رقم 220 هزار و 940 تومان رسید.

طلا با 67 هزار تومان افزایش، بازدهی 43 درصدی را در بهار سال گذشته ثبت کرد.

کمترین سود در بهار سال گذشته، نصیب سرمایه‌گذاران بازار سرمایه شد.

درحالی که دیگر بازارها بازدهی بالایی را ثبت کردند، بورس از بازدهی باز ماند و تنها توانست خود را به رشد 12.9 درصدی برساند.

شاخص کل بورس کار خود را با شروع سال 1397، در روز پنجم فروردین ماه، روی سطح 96 هزار و 425 واحدی آغاز کرد و تا پایان دوره سه ماه بازدهی 12.9 درصدی را ثبت کرد.

شاخص کل بورس در روز 30 خرداد ماه سال گذشته با رشد 12 هزار واحدی نسبت به روزهای ابتدایی بهار به 108 هزار و 872 واحد رسید.

بازدهی سکه

دلار در بهار سال گذشته پربازده‌ترین بازار را داشته است.

اما در بازار سکه بهار سال گذشته، بازدهی سکه تمام بهار آزادی، 50 درصد؛ نیمه سکه، 54 درصد؛ ربع سکه، 34 درصد و سکه گرمی 13 درصد بوده است.

بازدهی سکه در بهار 97

در بازار سکه بهار سال 1397، سکه امامی و نیم‌سکه به ترتیب رده دوم و سوم پربازده‌ترین‌ها را از آن خود کرد.

نظرات