کد مطلب: ۶۶۰۰۲۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بازدهی بازارها در هفته اول خرداد/ رشد ۳ بازار و افت بورس

بازدهی بازارها در هفته اول خرداد/ رشد ۳ بازار و افت بورس

بازدهی بازارها در هفته اول خرداد نشان می‌دهد که دلار، طلا و سکه با رشد و بورس با افت همراه بودند. سکه بیشترین و دلار صرافی ملی، کمترین بازدهی مثبت را داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بازدهی بازارها در هفته اول خرداد ، نشان می‌دهد که سه بازار رشد و یک بازار افت کرده‌‌اند.

قیمت دلار

قیمت دلار در هفته اول خرداد، ۰٫۹۸ درصد رشد داشت. این کمترین بازدهی مثبت در میان بازارهای مالی در هفته گذشته محسوب می‌شد.

صرافی ملی ، روز پنجشنبه ۵ خرداد ۲۵۸۹۳، نرخ فروش دلار را تومان اعلام کرد. این در حالی است که این رقم پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت، ۲۵۶۴۱ تومان ثبت شده بود.

قیمت طلا

بازدهی بازار طلا نیز در در هفته اول خرداد ۱۴۰۱، با ۱٫۸۳ درصد رشد همراه بود.

قیمت طلا در روز پنجشنبه، یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۷۱۵ تومان اعلام شد. در حالی که بازار در روز ۲۹ اردیبهشت، به قیمت یک میلیون و ۳۶۱ هزار و ۷۸۳ تومان رسیده بود.

قیمت سکه

خریداران بازار سکه نیز در هفته اول خرداد، رشد قیمت را تجربه کردند. در این بازه زمانی، بازدهی مثبت برای سکه طرح جدید، ۲٫۶۱ درصد بود. این میزان بیشتری رشد در میان بازارها محسوب می‌شد.

قیمت سکه طرح جدید روز پنجشنبه ۵ خرداد، ۱۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان اعلام شد، اما هفته پیش از آن، به ۱۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسیده بود.

بازار طلا و سکه، هفته گذشته نوساناتی داشت. طلا تا آستانه ورود به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نیز پیش رفت اما در نهایت به این بازه نرسید. سکه طرح جدید نیز از حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فراتر نرفت. سکه طرح قدیم اما در کانال ۱۳ و ۱۴ میلیون تومان نوسان داشت و در نهایت هفته را با قیمت ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به پایان رساند.

هر سه بازار دلار صرافی ملی، طلا و سکه در هفته پایانی اردیبهشت نزولی بودند اما هفته گذشته را با بازدهی مثبت پشت سر گذاشتند.

بازدهی بازارها

بازدهی بازارها در هفته اول خرداد ۱۴۰۱

بورس

اما در وجه دیگری از بازدهی بازارها در هفته اول خرداد ، شاخص کل بورس افت کرد. بازار سرمایه، هفته اخیر را در سطح یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۴۸۷ واحد به پایان رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته، چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت به حدود یک میلیون و ۵۹۴ هزار و ۹۷۷ رسیده بود. این ارقام به معنای افت ۱٫۹۱ درصدی شاخص کل است. بورس، تنها بازار مالی بود که در هفته گذشته بازدهی منفی داشت. در حالی که این شرایط هفته قبل از آن برعکس بود؛ بازار سرمایه رشد و دیگر بازارها افت کرده بودند. البته برخی کارشناسان شرایط بورس را طبیعی و روند آن را متعادل می‌دانند.

در عین حال، مهدی ساسانی، کارشناس بازار سرمایه در پیش‌بینی هفتگی بورس ، گفت: شاخص کل در هفته گذشته از مسیر صعودی مداوم خود کمی فاصله گرفت. همین موضوع باعث می‌شود اگر در هفته آینده نتواند قدرت روند خود را پس بگیرد، شاهد روزهای پر نوسان همراه با هیجانات منفی و مثبت در گروه‌های مختلف باشیم.

اما احسان رضاپور، از دیگر کارشناسان بورسی بیان کرد: خریدهای انجام شده در نیمه دوم هفته گذشته و رسیدن سهام شرکت‌ها به نقاط حمایتی، می‌تواند نویدبخش روزهایی بهتر از هفته گذشته باشد. ممکن است بازار بتواند روزهای بهتری را سپری کند. هر چه به اواخر خرداد نزدیک‌تر شویم، می‌توان از بازار انتظار بیشتری برای تقویت و بهبود شرایط موجود را داشت (شهربورس).

سیگنال‌های مختلف برای بازارها

به گزارش تجارت‌نیوز، در مدت اخیر بازارهای مالی، تحت تاثیر مذاکرات وین قرار داشتند.

مذاکرات هسته‌ای در ماه پایانی سال گذشته متوقف شد. دو طرف تاکید دارند بخش زیادی از توافقات انجام شده، اما چند مورد اساسی و مهم باقی مانده است. تا چندی پیش مقامات مختلف در کشورهای طرف مذاکره معتقد بودند که توافق در دسترس است. اما حالا برخی مقامات به ویژه در آمریکا نسبت به این موضوع تردیدهایی را مطرح کرده‌اند. همچنین اخبار مربوط به توقیف نفت‌کش یونانی از سوی ایران می‌تواند در این هفته بر بازارها تاثیر بگذارد.

اما اخبار مهم اثرگذار بر بازدهی بازارها در هفته اول خرداد چه بودند؟

مالی: احتمال توافق با ایران ضعیف است

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه، ۴ خرداد در جلسه با کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: تلاش‌ها برای احیای توافق ۲۰۱۵ به مشکل برخورد کرده است اما پیشنهاد کاهش «محدود» تحریم‌ها به تهران همچنان می‌تواند این توافق را نجات دهد و زمینه را برای یک توافق گسترده‌تر فراهم کند.

او افزود: بیش از یک سال از گفتگوهای در وین که به نظر می‎رسد شتاب خود را از دست داده گذشته. زمان رو به اتمام است. ما توافقی با ایران نداریم و چشم‌انداز دستیابی به آن در بهترین حالت، ضعیف است ( ایرنا ).

امیرعبداللهیان: آمریکا تصمیم واقع‌بینانه بگیرد

از سوی دیگر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در مورد سخنان مالی گفت: من هم مثل وزیر خارجه آمریکا و رابرت مالی در برابر پارلمان کشورم با فشارهای زیادی مواجهم. آنها طیف قوی در داخل دو کشور هستند که به دلایل خاص خودشان، مخالف بازگشت به برجام هستند.

او افزود: البته ما پیام‌هایی را از رابرت مالی و مقامات آمریکا تا عالی‌ترین سطح آقای بایدن دریافت می‌‌کنیم که قدری متفاوت از مواضع رسانه‌ای آنهاست.

امیرعبداللهیان بیان کرد: از ابتدای دور جدید گفتگوها برای بازگشت طرف‌ها به برجام و تعهداتشان، ایران ابتکارات متعددی را روی میز گذاشته است. اخیرا یک ابتکار جدید دیگر را روی میز گذاشتیم. ولی احساس می‌کنیم آقای بایدن دچار بی‌‌تصمیمی شده است.

وزیر امور خارجه گفت: امیدوارم طرف آمریکایی واقع‌بینانه برخورد کند. مهمترین موضوع برای ما این است که ما باید در بازگشت همه طرف‌ها به برجام، از منافع اقتصادی برجام برخوردار شویم ( فارس ).

توافق هسته‌ای به پایان رسید؟

در این میان، لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه گفت: توافق هسته‌ای با ایران به پایان رسیده است. باید پیامدهای فعالیت‌های هسته‌ای ایران را برای تهران توضیح دهیم.

اما ایرنا به نقل از منابع مطلع ایرانی و غیرایرانی درگیر در مذاکرات این خبر را را تکذیب کرد.

یک منبع مطلع ایرانی در این مورد گفت: گفتگوها برای رسیدن به توافق همچنان در جریان هست. هرگونه قضاوت زودهنگام، یا خام بوده یا مغرضانه و نشان‌دهنده امیال درونی برخی از اظهارنظرکنندگان است.

توقیف نفتکش یونانی از سوی سپاه

خبر دیگری که می‌تواند بر بازدهی بازارها اثرگذار باشد، اقدام متقابل یونان و ایران به توقیف نفتکش‌های یکدیگر است. روز گذشته، در پی توقیف یک نفتکش ایرانی توسط دولت یونان و تحویل نفت آن به آمریکا، ایران تصمیم به اقدام تنبیهی علیه این کشور گرفت.

در همین رابطه نیروی دریایی سپاه، دو فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد ( مهر ).

بعد از توقیف دو نفتکش یونانی توسط ایران، قیمت جهانی نفت برنت با ۱٫۵۷ درصد افزایش به هر بشکه ١١٩/٢ دلار با نوسان رسید (اقتصاد فوری).

این موارد یا بر بازدهی بازارها در هفته اول خرداد اثرگذار بودند یا احتمالا بر هفته جاری تاثیر بگذارند. همچنین کارشناسان روند صعودی انتظارات تورمی ناشی از افزایش مبلغ یارانه و اخبار گرانی کالاهای اساسی را نیز در این زمینه موثر می‌دانند.

آخرین اخبار از تحولات بازارها را در صفحه گزارش بازارها ی تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.