کد مطلب: ۲۹۰۰۳۴

رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد:

نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده است/بیم از فسادهای ناشی از دورزدن تحریم‌ها

نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده است/بیم از فسادهای ناشی از دورزدن تحریم‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده است اما با توجه به پتانسیل‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد معتقدیم که با تصمیمات به موقع و صحیح امکان حل بحران‌های فعلی در کشور وجود دارد و باید روش‌ها اصلاح شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، غلامحسین شافعی، در سی و نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عنوان کرد: بیش از سه دهه است که تصمیمات صحیح برای اقتصاد کشور گرفته نشده و روند اتخاذ تصمیمات صحیح برای توسعه کشور به تعویق افتاده، به گونه‌ای که با تعلل فراگیر در این‌گونه تصمیم‌ها روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه حتی در برخی موارد شاهد آن هستیم که تصمیمات وارونه در جهت توسعه کشور گرفته می‌شود، افزود: بیش از سه دهه است که دولت‌ها به جای اقدامات واقعی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت ژست اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای و حمایت از بخش تولید را گرفته‌اند.

شافعی ادامه داد: سوءاستفاده بسیار گسترده‌ای از مفاهیم و واژه‌هایی که توسعه اقتصادی را در جوامع محقق می‌کند مانند خصوصی‌سازی، تولید و حمایت از بخش خصوصی کشور در حال انجام است و با اجرا کردن این موارد نه‌تنها به سمت توسعه حرکت نکردیم بلکه موجبات عقبگرد را نیز فراهم آورده‌ایم.

جستجوی راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها موجب رانت و فساد در کشور شد و بیم آن داریم که این چرخه دوباره تکرار شود که امیدواریم مقابله صورت گیرد و کاسبان تحریم در کمین حرکت دوباره قرار نگیرند.

وی با انتقاد از سیاست‌های مالیاتی دولت اظهار کرد: سال‌هاست که سیاست‌های دولت بر اخذ مالیات از فعالیت‌های تولیدی و مزدبگیران متمرکز شده و وابستگی شدید دولت به درآمدهای نفتی در کنار سیاست‌های غلط مالیاتی موجب رشد بیش از اندازه نقدینگی بدون هدایت صحیح این منابع به سمت تولید شده است که اثر آن بر تلاطم بازار امروز به خوبی مشاهده می‌شود.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه مقام معظم رهبری در طول سه دهه گذشته بر مبارزه با فساد تأکیدات ویژه‌ای داشته‌اند و همواره فساد را اژدهای هفت سر دانسته‌اند، افزود: رانت و فساد خطر از دست رفتن سرمایه‌های اجتماعی را به دنبال دارد و تجمل‌گرایی را به عادتی عمومی تبدیل می‌کند که در نهایت منجر به فقر اجتماعی در جامعه می‌شود. در زمان جنگ تحمیلی منابع کافی را در اختیار نداشتیم اما بخش بزرگتری از جامعه در سیاست‌گذاری مشارکت داشتند.

شافعی یادآور شد: جستجوی راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها موجب رانت و فساد در کشور شد و بیم آن داریم که این چرخه دوباره تکرار شود که امیدواریم مقابله صورت گیرد و کاسبان تحریم در کمین حرکت دوباره قرار نگیرند.

مشارکت بخش خصوصی بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار باید انجام شود که حمایت واقعی از این بخش نیازمند تغییر رویه‌های گذشته است.

شافعی خاطرنشان کرد: نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده است اما با توجه به پتانسیل‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد معتقدیم که با تصمیمات به موقع و صحیح امکان حل بحران‌های فعلی در کشور وجود دارد و باید روش‌ها اصلاح شود. بسیاری از تصمیم‌گیران امروز صلاحیت این کار را ندارند و مشارکت بخش خصوصی بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار باید انجام شود که حمایت واقعی از این بخش نیازمند تغییر رویه‌های گذشته است.

شافعی افزود: تصمیم‌گیری‌های ارزی بدون توجه به بخش خصوصی موجب خسارت‌های بسیاری به این بخش شد و این در حالیست که بخش خصوصی باید در سیاست‌گذاری‌ها، تصمیم‌سازی‌ها و اجرا مشارکت جدی داشته باشد.

وی افزود: نباید از بخش خصوصی خواست که در برنامه‌های اقتصادی کشور تنها مجری کار باشد و در این جاده یک طرفه نمی‌توان کار کرد، تصمیم‌گیرندگان باید در مقابل تصمیمات خویش پاسخگو باشند نه اینکه جور تصمیمات گذشته و خسارات وارده را آنهایی بر دوش بکشند که در این تصمیمات هیچ نقشی نداشتند.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: مشکل تصمیمات خلق‌الساعه برای فعالان بخش خصوصی مشکلی بسیار فراتر از تحریم‌های پیش‌رو است و به دولت توصیه می‌کنیم در تصمیم‌گیری از نظرات کارشناسی استفاده کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • عطا

    مسولین باید کالا هایی که با دلار حمایتی وارد بازار می کنند نگذارند به کشور های عراق و افغانستان و غیره بشود