کد مطلب: ۴۹۵۱۶۴

ارزانی دلار، قیمت مسکن را کاهش می‌دهد؟

ارزانی دلار، قیمت مسکن را کاهش می‌دهد؟

علیرضا سرحدی، تحلیلگر بازار مسکن نوشت: هرچند که نوسان‌های دلار روزانه است و وضعیت بازار مسکن در بلند مدت، شش ماه و یک سال برآورد می‌شود. با این حال اثرگذاری دلار بر بازار مسکن به معنای ارزان شدن مسکن نیست و در نهایت، اثر کاهشی دلار در این بازار خود را در رکود بازار مسکن نشان می‌دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علیرضا سرحدی، تحلیلگر بازار مسکن در یادداشتی نوشت: در تحلیل‌های تازه از وضعیت بازار مسکن، بسیاری از افت قیمت دلار به عنوان اهرمی برای کاهش قیمت یاد می‌کنند و باید گفت، قیمت دلار بی اثر بر بازار مسکن نیست. هرچند که نوسان‌های دلار روزانه است و وضعیت بازار مسکن در بلند مدت، شش ماه و یک سال برآورد می‌شود. با این حال اثرگذاری دلار بر بازار مسکن به معنای ارزان شدن مسکن نیست و در نهایت، اثر کاهشی دلار در این بازار خود را در رکود بازار مسکن نشان می‌دهد. در دوره رکود، قیمت‌ها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه کاهش خرید و فروش ها، فروشندگان واقعی یا سرمایه گذارانی که به بازگشت سرمایه خود نیاز دارند را، به قیمت‌های کمتر راضی می‌کند.

او در ادامه از تأثیر قیمت دلار بر مصالح ساختمانی نوشت: هرچند قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی و نهاده‌های تولید در بخش مسکن به قیمت ارز مربوط است اما کاهش قیمت دلار، اثرآنچنانی بر کاهش قیمت این مصالح ندارد. از جمله این مصالح آهن و سیمان است که حتی اگر دلار از 30 هزار تومان به 20 هزار تومان برسد و نزدیک به 50 درصد کاهش قیمت را ثبت کند، همگام با دلار، ارزان نمی‌شود. بنابراین، کاهش قیمت دلار از این نظر هم، اهرم ارزانی در بازار مسکن نیست بلکه رکود را تعمیق می‌کند.

سرحدی با بیان اینکه مهم ترین عاملی که می‌تواند بازار مسکن را از رکود خارج کرده و بر قیمت‌ها اثر بگذارد، امنیت اقتصادی است؛ افزوده: زمانی که تولید در بخش مسکن رونق بگیرد و ساخت مسکن به عنوان شغل مطرح شود، خرید و فروش زمین، سازندگی و معامله مسکن رونق می‌گیرد. زمانی که امنیت اقتصادی وجود دارد، سازنده نگران این نیست که آیا خانه ای که می‌سازد مشتری دارد و سرمایه‌گذاری که انجام شده بازگشت دارد یا خیر. در شرایط کنونی، باتوجه به کاهش سطح پیش بینی پذیری اقتصادی، سرمایه گذاری در بخش ساخت مسکن کاهش یافته و سازندگان رغبتی به ساخت نشان نمی‌دهد.

او در ادامه نوشت: باتوجه به مجموع عوامل، پیش بینی می شود رکود در بازار مسکن سنگین تر شود. با این حال کاهش عرضه به عنوان مانعی در مسیر کاهش قیمت عمل می‌کند و به این ترتیب به شرایطی می رسیم که از آن با اسم رکود تورمی یاد می کنند. شرایطی که علاوه باوجود کاهش تقاضا، قیمت‌ها کاهش پیدا نمی‌کند.

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران

اخبار مرتبط با مسکن را در صفحه اختصاصی مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    قیمت مسکن به شدت ریزش خواهد کرد چرا که متقاضیان واقعی به مسکن ملی ثبت نام کردند و دلال‌ها هم نمی خواهند سرمایه هاشون چندین سال در رکود باشه.و از طرفی بورس داره رشد میکنه و انتقال سرمایه ها به سمت بازار سرمایه است. همین الان فروشندگان واقعی با ٢٠ درصد تخفیف املاک خودشون رو می فروشند.

    • ناشناس

      بیست درصد هم کنه حدقل پنجاه درصد باید پایین ییاد

    • ناشناس

      مسکن طی ۲ سال گذشته ۵۰۰ درصد گرون شده حالا اگه تصور کنید ۲۰ درصد کل هم ارزان بشه یعنی ۴۰۰ درصد یا ۴ برابر شده ضمن اینکه مسکن ارزون نمیشه و گرونم نمیشه توصیه میکنم پولتونو بزارین بانک سال دیگه خرید کنید هیچ تغییری نمیکنه

  • ناشناس

    یادم میاد سال 92 قیمت مسکن در محله ما که تقریبأ وسط تهران هست سازنده ها را التماس می کردند و کسی کمتر از 2.400.000 نمیداد، حتی تخفیف 50.000 هم به هیچ وجه نمیدادند، ولی همین خونه ها را در سال 95 متری 1.800.000 هم التماس می کردند اما کسی خریدار نبود، تا جایی که فروشنده ها امتیازاتی مثل وام آماده و پارکینگ اضافه و… به مشتریان پیشنهاد می کردند، پس همه این حرفها که مسکن ارزان نمیشه فقط جوسازی هست، چون الان مسکن دست سوداگر ودلال هست پس مطمئنأ هر کسی مسکن خرید کنه متضرر خواهد شد.

  • ناشناس

    در این بازار فقط سازنده ها ضرر میکنند باید با بالاترین قیمت مضالح بخرند و چند سال در این رکود سرمایه شون بخوابه در این کشور همیشه تولید کننده متضرر میشه دلال منتفع خدا به داد تولید کننده های مسکن برسه

  • ناشناس

    اقای کارشناس فکر میکنند چقدر پول خونه مربوط به سیمان و اهن هستش دیروز ۱۰۰تا سیمان خریدم ۲۵۰۰۰۰۰ هزار تومان ۲ تن اهن هم خریدم ۲۶۰۰۰۰۰۰ میلیون همش شد پول ۱ متر اپارتمان کلنگی پس چرا حرف الکی میزنید همه میدونند قیمت خونه همش کا ذب وسه ماه دیگه خونه ها رو دست همه باد میکنه حتی منم که بعد از ۶۰ سال دارم روی خونه پدرم را میسازم میبینم زمان خوبی را انتخاب نکردم