کد مطلب: ۵۲۵۴۴۴

پیش‎‎‌بینی ۵ کارشناس از آینده بازار ارز

برجام دلار را تا چه قیمتی ارزان می‎‌کند؟

برجام دلار را تا چه قیمتی ارزان می‎‌کند؟

از دیروز با قوت گرفتن اخبار سیاسی مربوط به شکسته شدن بن‌بست برجام، دلار روند ریزشی جدیدی را در پیش گرفته و به گفته فعالان بازار این روند احتمالا تا روز سه‌شنبه ادامه داشته باشد. با اینکه کارشناسان هر کدام یک نرخ را مقصد نزول اخیر دلار معرفی می‌کنند اما تمام آن‌ها در موقتی بودن این ریزش اتفاق نظر دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بازار ارز در نوروز ۱۴۰۰ هم مانند سال گذشته با تب‌وتابی افزایشی روبرو شد. تا آنجا که در برخی از روزهای ۱۲ روز ابتدای سال، نرخ دلار در معاملات پشت‌خطی از ۲۶ هزار تومان هم گذشت. حالا اما با رسیدن اخبار تازه برجامی معامله‌گران کمی محتاط‌تر عمل می‌کنند.

روز گذشته اخباری از گفتگوی مجازی ایران و کشورهای اروپایی عضو برجام منتشر شد که بر اساس آن بنا شده ایران و امریکا به صورت هم زمان برای اجرای تعهدات برجامی گام بردارند. البته بگو مگو بین مقامات ایران و امریکا همچنان ادامه داشته و این دو کشور اعلام کردند که فعلا تمایل ندارند به صورت مستقیم مذاکره داشته باشند.

مقامات ایرانی اعلام کردند که حاضر به گفتگو نیستند و امریکا باید مطابق برجام و بدون پیش شرط دیگری تحریم را لغو کند. درحالی که کشورهای اروپایی و امریکا معتقدند که نیاز به امضای توافقی کاملتر از برجام وجود دارد و به همین دلیل اگرچه روند ایجاد شده برای مذاکره را مثبت ارزیابی می‌کنند اما ادامه مسیر را دشوار و پیچیده می‌دانند.

حالا هم ادامه گفتگو به نشستی در روز سه‌شنبه در وین موکول شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا موضوع اصلی گفتگوهای وین را «گام‌های هسته‌ای ایران برای بازگشتن به تعهدهای برجامی» دانسته و اعلام کرده: «بخش دیگر گفتگوها گام‌هایی است که آمریکا باید برای برداشتن تحریم‌ها بردارد و مانند ایران به تعهدهای خود در توافق هسته‌ای بازگردد».

همانطور که پیش‌بینی می‌شد با منتشر شدن این اخبار، مثل همیشه اخبار مثبت در حیطه سیاست خارجی کشور تاثیر خود را قبل از هرجایی در بازار ارز به رخ کشید. صبح امروز نرخ ارز در بازار آزاد با حدود ۸۰۰ تومان کاهش، نسبت به آخرین نرخ پیش از تعطیلی‌های ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه، وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شد و اکنون فعالان ریزشی بیش از این را در هفته جاری برای دلار محتمل می‌دانند.

۵ نگاه درباره ریزش دلار

کمی پیش میترا تاتاری، کارشناس بازارهای مالی در مصاحبه لایو با تجارت‌نیوز گفته بود: هرچند بازگشت به برجام خیلی سریع نیست اما کاهش انتظارات تورمی در سطح جامعه و بازارها قابل مشاهده است. با این حال به نظر می‌رسد اگر افتی در بازارها قابل مشاهده است، این اتفاق در بازارها موقت باشد.

او درباره نرخ دلار گفته بود که اگرچه ممکن است با تداوم اخبار مثبت از برجام، نرخ تا ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان نیز ارزان شود اما بعید است که این نرخ ماندگار باشد و به نظر موقت می‌رسد.

چند روز پس از آن هم کامران ندری، کارشناس امور بانکی، در گفتگو با تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود که ممکن است دولت فعلی در ماه‌های پایانی خود با پررنگ‌کردن برخی اخبار و یا ارزپاشی نرخ ارز را از میزان تعادلی خود پایین‌تر بیاورد. با این حال تاکید کرده بود: نرخ ارز تعادلی با توجه به شرایط اقتصادی پایین‌تر از ۲۰ هزارتومان نیست.

حالا هم سهراب اشرفی، کارشناس بازار ارز، درباره تکاپوی دوباره برجام در روزهای اخیر می‌گوید: اخبار مثبت از دیشب توانسته نرخ ارز را نزدیک به هزار تومان کاهش دهد. اگر این اخبار مثبت بعد از نشست روز سه‌شنبه نیز ادامه پیدا کند ریزش ادامه‌دار است. همچنین چون قرار بود بررسی FATF در فروردین ماه صورت گیرد، همزمانی تصویب آن با اخبار مثبت برجام می‌تواند دلار را در این ماه وارد کانال ۲۰ هزار تومانی کند.البته اگر FATF تصویب نشود تاثیر برجام هم کمرنگ می‌شود.

کامبیز افسری، دیگر کارشناس ارز نیز عنوان می‌کند که ریزش تا روز سه‌شنبه ادامه پیدا می‌کند اما در نهایت قابل پیش‌بینی نیست که دلار تا کجا امکان ریزش دارد چون همه چیز را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند.

او می‌گوید: سال گذشته ما تا روزی پنج هزار تومان هم نوسان داشتیم اما حالا نوسانات کمرنگ‌تر شده. بازار تابع اخبار است اما باید این را هم در نظر گرفت که ممکن است بازار تحت تاثیر اخبار کاهشی شود در حالی که مسیر بلند مدت آن تحت تاثیر متغیرهای کلان افزایشی باشد.

علاوه بر این‌ها داوود سوری، کارشناس اقتصادی نیز در صفحه توییتر خود از پایدار نبودن ریزش دلار تحت تاثیر اخبار این روزها نوشته است.

او نوشته که تا دو ماه آینده نتایجی از گفتگوهای برجامی به دست می‌آید اما شیر فلکه ارزی به اندازه قبل از تحریم باز نخواهد شد تا دولتهای بعدی آزادی عملی بیشتر از خرید دارو و غذا داشته باشند. این اقتصاددان همچنین تاکید کرده است که با تسهیل شرایط تحریم تقاضاهای خفته ارزی بیدار می‌شود و فشار نقدینگی و تورم همچنان بر گرده ریال سنگینی می‌کند و چه بسا بیشتر! پس انتظار تغییر شگرف و کاهش ماندگار نرخ ارز سرابی بیشتر نیست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    توافق قبلی موسوم به برجام دلار رو از ۳۲۰۰ تومن تا ۳۲۰۰۰ تومن برده بالا. حالا بشین ببین با توافق بر سر توافق قبلی میاد پایین یا میره بالاتر!

  • ناشناس

    اگر بیارنش پایین تا بیست تومن فنر جمع میشه و مطمئن باشین تو میان مدت ارزها سوت میشن رو هوا. اگر ۲۰٪ درصد بیارنش پایین شک نکنید ۸۰٪ یعنی چهار برابر تو میان مدت میره بالا. همین الانم به زور برا اهداف سیاسی نگهش داشتن

  • ناشناس

    تمام این بازیهازیرسردولته.نفس کشیدن ملت روهم گره زدن به برجام ودلار

    • ناشناس

      اینا با دولتشون فکر کردن کی هستن مردم دو دربدر کردن بازم پرو هستن باور کن اکثر مردم ایدان شبو روز دعا میکنن کاشکی این …. اگر….

  • استار

    احمق فقط اونایی که فکر میکنن وضعیت ما به برجام اینا بستگی داره مشکل ما مدریته میخواین رای بیارین دوباره حرف کلید برجام امید واهی دادن به مردم شروع شد

  • ناشناس

    چرا اصل مطلب رو نمیکید

  • ناشناس

    افزایش قیمت ارز به دلیل کاهش دخائر ارزی هست با بازگشت آمریکا به برجام دلار ۱۷ تومان خواهد شد و تا دو یا سه سال ثبات خواهد داشت

  • من

    1000000ملیون تومان یا به عبارت واحد اصلی پول ملی ده میلیون ریال معادل 3000افغانی میشود فقط میتونم بگم متاسفم برای همه هم نسلی هام که فقط تو این شرایط سوختیمو هیچی از زندگی نفهمیدیم در جریان باشین با واحد پول افغانستان محاسبه کردم نه پوند انگلیس

  • نبی مرادپور

    اقا اصلا توجه کردین دلار از 35 هزار تومن مهر ماه 99 رسیده به 22 تومن الان اردیبهشت 1400 اما همراه با این نتنها قیمت خونه و ماشین و وسایل و لوازم ضروری زندگی انسان و یک نیاز اولیه و اصلی بشریت زندگی کردن در یک مسکن در یک خونه با غذا خوراک پوشاک نتها ارزان نشده بلکه گران شدن.
    پس اینا دروغگویی هست و دست خودشونه گرون میکنن کالاهارو خونه و خورد و خوراک جنسا چرا هر ماله به همراه کاهش دئلار کاهش نمیابه چرا برعکس هر روز جنسا دران میرن بالا افزایش قیمت دارن چرا دلستر 2 هزار تومنی الان شده 12 هزار توممن اونم سادش همین هفته پیش 7800 بود الان شده 12300 باورتون میشه مرغ چند بود 10500 سال 99 الان شده 45 هزار تومتن ازادش دولتی 25 تومن خونه چند بود دلار 22 شده خونه ها و مسکن عوض اینکه بیاد پاایین رفته بالا چرا اینارو درس نمیکنن چرا جلوی گرانی خونه و مسکن و خورد و خوراک و پوشاک رو نمیگرن چرا اصل قضیا رو ول کردن چسبیدن به دلاار اققا دلار هست مگه خونه ساختن و آجرش سیمانش اهنش کدومش از خارجه اصلا از خارجه با دلاره چند میگرن 4000 هزار تومن چرا پس قیمت خونه مسکن ها با این قیمت هایی که دارن از دلار 350 هزار تومنی هست ؟؟!!!!!
    پس عمدا اجناس و کالا خوراک پوشاک و مهمتر خونه و مسکن رو گرون میکنن چون خودشون سهیم هستن خودشون فک و فایل دوست اشنا همه گروهایی هستن نمیزارن خونه بیاد پایین همه دنبال سود جویین اینا رو جرم و گناه نمیدون اما یکی دلار بخره بفروشه یه سودی کنه جرمه گنهه چرا این ها بد هست اون بد نیست خب چرا هر درو سود جویی هست هر دو تازه اون خونه رو گرون میکنه هزارن برابر گرون میکنه نه مثل دلار 200 تومنی 100 تومنی خونه نمیشه گرفت نیازی که اصل اصله نمیشه اجاره کرد دولت اگر دولت بود خونه رو ارزان میکرد.

  • ناشناس

    این جا ایران است خجالت نمیکشین

  • محمد

    خداکنه بیاد پایین خسته شدیم ازدست گیرانی کاری گری سره جاش موند حمه چی 15برابرشده شماازخونه میگیدتوش زندگی کونیدتبقه کاری گر میگیم اگرموردیم کجاماروزیردفن کنم قبرستان مارونمیزارن