به گزارش تجارتنیوز، نرخ تورم نقطه به نقطه در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ۴۹درصد برای دهک دهم تا ۶۶.۷درصد برای دهک اول نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ۹۳.۵ درصد برای دهک دهم و ۸۳.۸ درصد برای دهک اول است. فاصله تورم بین دهک اول تا دهک دهم نیز در شاخص نقطه به نقطه به ۷/۱۷ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل (۱۵ درصد) افزایش ۲.۷ درصدی را نشان میدهد.
بهمن فلاح، کلرشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز گفت: علت عدم واکنش بورس نسبت به تورم به فضای پر ریسک بازار سرمایه باز میگردد. عموما تورم با اغلب بازارها همبستگی دارد؛ اما بازار سرمایه از ریسکهای بسیاری همچون ریسکهای سیستماتیک برخوردار است و هنوز نتوانسته خود را با تورم همسان کند.
وی ادامه داد: هر چه بورس پر ریسکتر شود، خروج سرمایه از بازار شدت میگیرد. از اربیهشت شاهد قطع برق صنایع بودیم که این موضوع خود را در گزارشهای تیر، مرداد و شهریور نشان خواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: در دو سال اخیر بازار سرمایه نتوانسته خود را با تورم وقف بدهد و در این مدت عقبتر از تمامی بازارها حرکت کرده است. بخشی ازعقبماندگی بورس نسبت سایر بازارها و تورم به نگاه دستوری و مداخلههای منفی مسئولان در این بازار باز میگردد. این مداخلهها شامل دخالت در سیاستهای پولی و روند صنایع است.
ضعیفترین دوران مدیریتی بورس
فلاح کرد در ادامه به ریاست سازمان بورس اشاره کرده و گفت: همچنین ما سوءمدیریت در بازار سرمایه داریم. اگر بخواهیم یک ارزیابی از مدیریت فعلی سازمان بورس داشته باشیم، ما با ضعیفترین دوران مدیریتی در سازمان مواجه هستیم. یعنی مجموع این عوامل باعث شده که بازار نتواند خودش را با تورم وقف بدهد.
وی تاکید کرد: همچنین هر چقدر، زمان از عمر دولت سیزدهم میگذرد، شاهد خروج بیشتر نقدینگی از بورس و ورود به بازارهای موازی هستیم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: علیرغم وجود تورم و نوعی همگرایی که بین بازارها باید وجود داشته باشد، به علت این ریسکها، بورس دچار واگرایی میشود. در نهایت پس از بررسیها مشخص شد که این مداخله عمدی و با برنامهریزی است. یعنی مجری قطعی برق صنایع کیست؟ چطور عوارض صادراتی برای فولادیها صادر میشود؟ چطور دولت نمیتواند نرخ بهره بین بانکی را کنترل کند؟ چگونه سود سپردههای بانکی رعایت نمیشود و بانکها سود یکساله پرداخت میکنند؟
فلاح در پایان گفت: فضای بیاعتمادی که در بورس وجود داشت باعث میشود که در نهایت ما شاهد واکنش بیش از اندازه در بازار سرمایه باشیم. علیرغم اینکه سهمها ارزنده هستند، بورس ارزنده نیست.
آقایون خواهش می کنم دیگه حرف از سرمایه گذاری حرف نزنیم چه زندگی هایی که بر باد نرفت
ایرانی تنها جاییه که تشه به ریشه بورس و فراری دادن حمایت حقیقی و احاد ملت و شکستن ستون فقرات اصلی اقتصاد که میشه سقوط اقتصادی و یا ورشکستگی دولت – هیجای دنیا اینطور نیست پس دگه نگین نرین سمت دلار و طلا و سکه – اتفاقا باید مردم برن
همه چی داره عالی پیش میره الان موقع خرید سهامه
عقب ماندگی بورس یعنی بورس از رشد جا مانده ولی باید قبل کرد که طی این مدت دوسال پس رفت هم مواجه بوده علاوه بر اینکه نسبت به تورم رشدی نداشته حتی رشد منفی هم داشته که این خودش یک نوع فاجعه در بورس محسوب میشه کاش ارزش اولیه سهمها حفظ میشد نه اینکه 40 درصد دیگه رشد منفی
سلام بر تجارت نیوز درود بر مسولین بورس همه چیز علی عالی عالیست…
چرا عالی نباشه تازه از راه رسیدی سود کردی ما که از سال ۹۹در بورس هستیم با وجود میانگین کم کردن هنوز ۷۵درصد در ضرریم و زپدگیمون نابثد شد و هنوز به پولمون نرسیدیم
شما مدیون مسئولانی هستید که بورس را بهم ریختند و شما از آب گل آلود ماهیتو میگیری
سلام به نظر بنده بازار بورس بیشترین ضربه از مدیریت سازمان وناظر معاملات الگوریتمی ضربه میخوره اگر معاملات آزاد باشه بورس صعودی میشه
دخالت عمدی نیست عزیزم حقوقی موقع ریزش بازار از برخی سهم ها حمایت سختی می کنه که نریزه با این کار شاخص موقع اصلاح کم میاره در نتیجه سایر سهم ها بشدت اصلاح می کنند چون حمایتی ندارند آخرین نتیجه اش این میشه که مردم اعتمادشون را از پست میدن همین الآن برو ببین خیلی از سهم ها دو سه تا کف پایین تر زدند و یا هنوز اصلاح می کنند.
شما کارشناسها باید به نفع مردم کارشناسی بکنید
موقع اصلاح نباید حقوقی ها از برخی سهم های خاص حمایت سخت بکنند باید آزاد باشند تا اصلاح بکنند مانند سایر سهم ها
سلام اعلان مناسب ترین زمان برای بازگشایی استقلال است .