کد مطلب: ۵۳۱۰۰۳

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد خبر داد:

فروش پیازهای انباری به دامداران /دفن هزاران تن پیاز در جنوب ایران

فروش پیازهای انباری به دامداران /دفن هزاران تن پیاز در جنوب ایران

در حالی‌که قیمت خرید تضمینی هرکیلوگرم پیاز فقط حدود ۶۰۰ تومان است کشاورزان می‌گویند که بهای تمام شده این محصول حدود دو هزار تومان می‌شود و همین موضوع موجب زیان سنگین کشاورزان شده است.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درباره ماجرای دفن پیاز به تجارت‌نیوز گفت: برخی دامداران پیاز را از کشاورزان می‌خرند و آنها را خوراک دام خود می‌کنند. این در حالی است که چندین هزار تن از پیازهای موجود در انبارها هم از داخل شروع به فساد کرده است.

حیدر ساکن‌برجی گفت: خبری که درباره معدوم شدن ۲۰ هزار تن پیاز منتشر شده، تنها بخش کوچک از پیاز معدوم شده است و حجم پیازی که در حال حاضر معدود شده و می‌شود رقمی بسیار بزرگتر است.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد همچنین از متضرر شدن دلالان هم خبر داده و گفت: زمانی که بازار عطش خرید پیاز را داشت برخی دلال‌ها محصولات خود را در انبارها ذخیره کردند تا با قیمت ۱۰ هزار تومان بفروشند و حالا با این زیان سنگین مواجه شده‌اند.

طمع، باعث دفن پیاز شد

ساکن‌برجی ادامه داد: سال گذشته، صادرات پیاز به هند اوج گرفت و صادرکنندگان برای رقابت با دیگر کشورها نیاز به محصول داشتند اما در آن زمان دلال‌‎ها پیاز را به قیمت بالا نگه داشتند و محصولی به تجار نمی‌فروختند و نتیجه همین اقدام باعث دفن پیازهای کهنه شده است که حجم قابل توجهی هم دارد. به ویژه در انبارهای جنوب کشور که میزان پیاز ذخیره شده زیادتر است.

او تاکید کرد: این در حالی است که محصول جدید در حال ورود به بازار است و نه تنها قیمت پیاز را نصف کرده که پیازهای کهنه هم دیگر خریدار ندارد و به ناچار معدوم می‌شوند.

تعاونی روستایی پیاز را می‌خرد و معدوم می‌کند

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد مدعی شده است که تعاونی روستایی این پیازها را می‌خرد و معدوم می‌کند. به جای این کار توصیه ما به دولت این است که به‌جای معدوم‌سازی پیازها مشوق صادراتی بگذارند تا با صادرات پیاز قیمت آن در داخل کشور به صرفه شود. همچنین با این اقدام هزینه کود، نیروی انسانی و … هم از بین نمی‌رود.

ساکن‌برجی توضیح داد: معمولا پیازهای کهنه به کشورهای افغانستان و ترکمنستان صادر می‌شود اما با آمدن پیازهای جدید صادرات پیاز کهنه سخت است.

امروز روزنامه جوان هم از تدفین پیاز در جنوب کشور خبر داده و در این باره نوشته است:«ریشه گرفتاری پیازکاران و دیگر تولید‌کنندگان در اجرایی نشدن قوانینی است که حداقل ۱۰ سال روی میز دولتی‌ها جا خوش کرده و می‌توانسته گره از مشکلات تولید باز کند. در مدل منحنی تار عنکبوتی افسار مدیریت رها شده و یک سال تولید بالا و قیمت کم و سال دیگر تولید کم و قیمت بالا می‌شود.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    به والله کشاورزان دزفولی بدبخت شدن وبه روز سیاه نشستن اما کو مدیریت زمین هکتاری ۱۲میلیون اجاره هکتاری ۲۰ میلیون پول بذرومیلیونها خرج های دیگه تورو خدا مسولین به داد مردم برسین

  • علی

    کشاورزی نابود شده . خدایا شکرت