این هفته تجارتنیوز از آخرین وضعیت مالی چهار بانک بورسی آینده، سرمایه، صادرات و دی خبر داد که جمعا حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشتند.
این گزارشها با واکنش گستردهای از سوی مخاطبان مواجه شد. آنطور که از نظرات مردم برمیآید آنچه بیش از هرچیزی برایشان تعجببرانگیز بوده سکوت بانک مرکزی و نبود برخورد این نهاد با بانکهای زیانده است.
یک روز نرخ سود سپرده را خودسرانه کاهش یا افزایش میدهند، یک روز بخشی از تسهیلات ارائه شده به مشتری را مسدود میکنند، روز دیگر به برخی با یک کپی شناسنامه وام کلان میدهند و روز به روز هم به حجم زیان انباشتهشان افزوده میشود.
در واقع حالا سالهاست که شیوه نظارت بانک مرکزی زیر سوال است.
بانک مرکزی مقصر است
در ادامه تعدادی از نظرات مخاطبان در این زمینه آمده است:
«هر روز از زیان یه بانک خبر میاد! پس اینا چطور دارن اداره میشن؟ بانک مرکزی خوابه؟!»
«این بانکها با این حجم از ضرر چرا تعطیل نمیشن که با اضافه برداشت تورم ایجاد کنن و امثال ما رو بدبخت کنن»
«بانک ضرر میده، خودروسازی ضرر میده، تامین اجتماعی ضرر میده…کی داره اینها رو مدیریت میکنه که وضع اینه»
«جالبه همه این بانکاهایی که زیان سنگین دارن، مدیرانشون حقوقهای سنگین میگیرن، بعضا حتی بالای صد میلیون تومان»
«اگه تو ضوابطی که برای تاسیس بانک گذاشته شده، سختگیری میکردن وضع الان این نبود. در حال حاضر پولش رو یه عده با وامهای آنچنانی از همین بانکهای زیانده میگیرن فقط سهم و زیانش میمونه برای ما»
«مشکلی نیست. قیمت ملک رو افزایشی میدن، سه افزایش سرمایه میدن. با احتساب دارایی و املاکشون همه زیان رو پوشش میدن. بعد میپرسید چرا قیمت ملک نجومی شده؟ متوجه داستان شدید یا خوابید هنوز؟»
«من نمیتونم هضم کنم که چرا این بانکها این همه زیان انباشته دارن. بانکی که تمام تسهیلات رو چندبرابر میده، تو بخش خصوصی سرمایهگذاری داره، تو دلار و سکه و ملک نفوذ داره، چه ضرری داره؟! مگر این که پول رو برده باشن جایی خارج از کشور»
«فردا که همین بانکها به خاک سیاهتر نشستند مثل آب خوردن براشون پول چاپ میکنن، داراییها بین خودشون تقسیم میشه، بدبختی و گرونیش می مونه برای ما»
چرا بانکمرکزی با مدیران این بانکها کاری نداره؟ این روند سالهاست داره ادامه پیدا میکنه و خطرناکه چرا ککشون نمیگزه؟ همه بانکها زیر نظر بانک مرکزی هستند و وظیفشونه از پولی که مردم با بدبختی به دست آورن محافظت کنن»
«وقتی بانکها بانکداری رو ول کردن رفتن دنبال بنکداری و بنگاهداری هم تورم میشه و هم بانک به اینجا میرسه. باعث همش عدم نظارت بانک مرکزیه»
«وام با سود سنگین میدهد تهش بازم زیانده و ورشسکتهاند. معلوم نیست دارن چیکار میکنن. به عدد و رقم هایی که خودشون میدن هم نمیشه اعتماد کرد، خیلی راحت با کاغذبازی همه چیز رو به سود خودشون نشون میدن. بانک مرکزی داره چیکار میکنه که این وضع بانکهامونه اون وضع بورسمون؟»
زیبا نیست؟ بانک در زیان خودروساز در زیان بورس در زیان موج پشت سر موج کرونا کارخونه ها درحال زیان مردم خوزستان درحال زیان نبود برق و اب سیستان درحال زیان کمبود اب شمال درحال زیان تعطیلات پایتخت کرونایی ملت امروز نون نخرن فردا گرونتر میخرن و فردا درزیان نخریدن کالای دیروز ….تامین اجتماعی در زیان و … بازم خوبه که امنیت داریم موشک داریم انرژی هسته ای با قنای بالا و تنها کشور فراوان ترین واکسن کرونا با اسامی زیبا
عجب گیری دادی به دی،دی ک فقط سودسازی میکنه و زیانش داره کم و کمتر میشه و ضرر رو تبدیل میکنه به سود تا مدتی دیگه،دی رو ک همه میدونن چه برنامه ها و قراردادهای بزرگی داره و خواهد داشت،افزایش سرمایه داده و یکی دیگه هم خواهد داد همین زودیا،ضرر و ماده تجارت دیگع تمامه،دی داره عالی کار میکنه فقط فروش یه مقدار دماندش کار رو تمام میکنه
باز ک شروع کردی تجارت نیوز از رو هم نمیریا،بانک دی ک داره فقط سودسازی میکنه و زیانش رو کم و کمتر میکنه تا مدتی دیگه پودر میشه زیانش،افزایش سرمایه داده و یکی دیگه هم داره،کلی دارایی داره،با فروش مقداری از دماوندش فقط غوغا میکنه،نمیدونم چرا اصرار داری درصورتی ک علنی هست وضعیت دی.
زمانی که بانک صادرات ۱۰۰ ملک تجاری خود را با کارشناسی سال ۹۶ در سال ۹۹ به مدیران خود به اقساط واگذار می کند وضع همین میشود املاک فقط مربوط به خراسان رضوی است سود سهم صادرات ۱۱ ریال تجارت۶۴۵ ریال
با سلام جالبه که بعضی از همین بانکها که اموال و دارایی خیلی زیادی هم داره الان قریب به سال سال هست که گزارش حساب رسی منتشر نکرده و کلا مدیران هم نهایتا یه مصاحبه میکنن و قول های که عملی نمیشه (قابل توجه آقای فطانت)
چرا برای اینکه برین ببینید صاحب این بانکها چه کسانی هستند بعد متوجه میشین چرا