به گزارش تجارتنیوز، دفتر سامانه هوشمند سوخت اعلام کرد که به منظور مدیریت مصرف، سقف سوختگیری با کارتهای شخصی تعیین شده است. ساز و کار به این صورت است که مردم در روز تنها میتوانند ۴۰ لیتر سوختگیری کنند. این میزان سه بار در روز و البته با فاصله زمانی هر چهار ساعت قابل استفاده است.
محمد صادقی، مدیر سامانه هوشمند سوخت، در تشریح تعیین سقف سوختگیری گفت: در گذشته امکان سوختگیری ۱۸۰ لیتر بود که با وجود اجرای این طرح به 120 لیتر کاهش پیدا کرده است.
این تصمیم از سوی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ايران برای مدیریت مصرف در حالی گرفته شده است که چندی پیش مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، از اختصاص سهمیه 15 لیتری بنزین به هر عضو خانواده خبر داد. نبود هماهنگی میان نمایندگان مردم و دولتیها مشهود است.
در این بازه زمانی شاهد دو طیف با تصمیمهای مختلف و متنافص برای سهمیه بنزین هسیتم. نمایندگانی که به نظر میرسد پشت اهداف سیاسی و بدون در نظر گرفتن ناترازی و کمبود بنزین در کشور وعده یارانه سوخت را میدهند و شرکت پالایش و پخشی که به دلیل مدیریت مصرف تصمیم به تعیین سقف بنزین و جیرهبندی آن میکند.
یکی از اشکالاتی که بر تصمیم شرکت پالایش و پخش وارد است افزایش استهلاک جایگاههای سوخت و خودروها میتواند باشد. از طرفی باوجود خرابی نازلها در پمپهای بنزین شاهد صفهای طویل سوختگیری هستیم که با اجرای چنین تصمیمی به نظر میرسد این معضل تشدید شود.
چالشهای اجرای طرح تعیین سقف سوختگیری بنزین
رضانواز، سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت، درباره چالشهای این طرح به تجارتنیوز گفت: بارها از متولیان امر درخواست شده که از صنف جایگاهدارها درباره موضوعات و طرحها اینچنینی مشورت گرفته شود. چراکه ما رابطه مستقیمی با مردم داریم و در انتقال بازخورد سیاستهای اعمالشده قادر به ارائه نظرات واقعبینانه هستیم. با این حال تاکنون توجهی به درخواست ما نشده است.
او درباره چالشهای موجود در طرح تعیین سقف سوختگیری عنوان کرد: به دنبال اجرای این طرح افزایش استفاده از کارتخوانهای هوشمند سوخت که غالبا هم مستهلک هستند از جمله معایب آن به حساب میآید. بدین ترتیب ساعت معطلی مردم برای سوختگیری طولانیتر و منجر به نارضایتی میشود.
نواز ادامه داد: همچنین افزایش مصرف بنزین آزاد برای آینده اجرای این طرح پیشبینی میشود. چرا که اگر فردی خواهان دریافت بنزین بیشتر باشد باید از این طریق اقدام کند.
وی درباره تاثیر اجرای این طرح در مدیریت مصرف گفت: نمیتوان به صورت کلی از تاثیر آن چشمپوشی کرد اما نهایت تاثیر آن شاید 30 درصد باشد که رقم چشمگیری در برابر استهلاکاتی که به همراه دارد نیست.
بر اساس این گزارش گویا سقف تعیین شده سوختگیری برای کلان شهرها 40 لیتر و برای شهرهای کوچکتر 30 لیتر تعیین شده است. حال باید منتظر ماند و دید تصمیمگیران در این حوزه چه چارهای برای چالشهای پنهان و آشکار این طرح دارند؟
برای مطالعه بیشتر درباره حوزه انرژی خبر هدررفت بنزین با تولید خودروهای بیکیفیت را بخوانید.
واقعا برای این دولت متاسف هستم
واقعا جای تاسف داره این دولت علم چرخاندن کشور را نداره و فقط با دنبال سنگ انداختن جلو پای مردم هست همشون باید جمع کنن برن
شما بدبختها همیشه پیامها را گزینشی درج می کنید ..خدا شفایتان بدهد…که فقط در پاک کردن صورت مسءله فوق تخصص هستید
این فرمایشات مقدمه گران کردن سوخت است آمدی تنویر افکار کنی حکم کردی و ملت را آماده برای گرانی به نرخ خلیج همیشه فارس کردی …اگه راستگو و صادق و مقاصد هستید از فردا تمام حقوق ها را به دلار بپردازید یا اصلا ریال را کنار بگذارید و خرید و فروش را با دلار مرسوم کنید …شاید قیمت دلار پایین بیاید…..جناب دکتر..
عالیه بعدمردم بیفتن بجون هم اونوقت جنس چند برابری درانتظارهس
اینا همش بهانه است که بنزین گران کنن. اگه راست میگن دلشون به حال اونایی که ماشین ندارن سوخته بیان یارانه شونو زیاد کنن.
دنیا داره خودروهایی بامصرف 1.5لیتر در ۱۰۰کیلومتر می سازه ولی ایران هنوز خودروهایی با مصرف ۱۰ لیتر در۱۰۰ کیلومتر .بله بایستی هم مصرف بنزین به بالاتر از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز برسه بجای کاهش سهمیه بنزین خودروهایی تولید کنید که مصرف پائینتری داشته باشند .این مسئله مصرف بیش از حد بنزین در کشور خود به خود حل میشه. یعنی شما تصور کنید یه ماشین هیبریدی میانگین ۳لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر بسوزونه یعنی باهرباک پر میانگین ۵۰ لیتر میتونه میانگین ۱۶۰۰ کیلومتر طی مسافت بکنه یعنی ۱۰۰۰ کیلومتر بیشتر از ماشینهای ساخت داخل .یعنی ۱۰۰ لیتر صرفه جویی یعنی میانگین ۶۰میلیون لیتر صرفه جویی در روز در سطح کشور .یعنی تهران بدون تو من سردرد دارم .
باگران شودن بنزین همه اقلام هم گرانتر میشود همان خانواده های که دولت به فکرش هست فقیر تر میشود خدا کمک کند با این نوع طرهای دولت
شما می خواهید به این طریق بنزین را گران کنید ولی از واکنش مردم جرات این کار رانداری
فعلا که تصمیم به نابود کردن قشرضعیف جامعه گرفتن ونزدیکه به مقصودشون هم برسن.سفره ها خالی وجیبها بی پول.نمیدونم تا کی میخوان اینطور مردم رو بکوبن