قیمت مرغ گرم ۸ مرداد ۱۴۰۱/ خطر ورشکستگی مرغداران را تهدید میکند
قیمت مرغ گرم امروز شنبه (۸ مرداد ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
به گزارش تجارتنیوز ، قیمت مرغ گرم در ۸ مرداد ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار ) :
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده - بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
خطر ورشکستگی مرغداران را تهدید میکند
عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: با کاهش قدرت خرید مردم و ادامه روند کنونی دربازار، صنعت پرورش مرغ و تخم مرغ با خطر ورشکستگی مواجه خواهد شد.
به نقل از بازار ، علی حاجی اکبری در نشست کارشناسی با بیان اینکه دولت باید قبل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهادههای دامی با هماهنگی تولیدکنندهها تولید جوجه یکروزه را کاهش میداد، افزود: قبل از اجرای طرح میزان جوجه ریزی ماهانه در کشور حدود ۱۳۰ میلیون قطعه بود که در تیرماه و پس از گذشت ۲ ماه از اجرای طرح این میزان به کمتر از ۹۲ میلیون قطعه رسیده است و هنوز بازار کشش این میزان را هم ندارد و جوجهها در حال از بین رفتن هستند.
او دلیل اصلی این کاهش را کاهش قدرت مردم برای خرید مرغ کیلویی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده از سوی دولت و مقرون به صرفه نبودن تولید مرغ گوشتی برای مرغداران با افزایش ۵ برابری قیمت نهادههای دامی و هزینههای تولید دانست.
حاج اکبری گفت: دولت نرخ تضمینی هر کیلوگرم مرغ را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرد در حالیکه امروز مرغ گرم در میادین عمده مانند میدان بهمن تهران کمتر از ۵۰ هزار تومان فروخته میشود که این نرخ حدود ۱۰ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است در حالیکه مرغداران معتقدند هر کیلوگرم مرغ حدود ۷۷ هزار تومان باید فروخته شود تا مرغدار بتواند به ادامه تولید خود ادامه دهد. با این قیمت در بازار عملا مرغدار در حال ضرر دادن است و انگیزهای برای ادامه جوجه ریزی در دورههای بعدی وجود نخواهد داشت.
او گفت: یارانه حذف شده از نهادهها که باید به جیب مردم میرفت دارد در جای دیگری هزینه میشود. با افزایش حدود ۵ برابری قیمت نهادهها و کاهش مصرف مرغ و تخم مرغ در جامعه، ریسک در این صنعت هم زیاد شده و مرغدار جرات جوجه ریزی را به دلیل سود پایین و حتی ضرر ندارد.
عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: در ۲ ماه گذشته ۲۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید شد که هر قطعه باید به قیمت ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان فروخته میشد، اما به دلیل استقبال کم مرغداران، به صورت رایگان توزیع شد که چیزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان به صنعت مرغداری زیان وارد شد. از سوی دیگر واردات مرغ منجمد از ترکیه و برزیل و ورود ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه خارجی انگیزه را برای جوجه ریزی از مرغداران گوشتی گرفته است.
وی راهکار برون رفت از این مشکل را حمایت دولت از مرغداران با خرید تضمینی مرغ به قیمت تمام شده حدود ۷۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم، صدور کالابرگ برای خرید مرغ، تخم مرغ و لبنیات، کاهش سن تولید مرغ از ۶۴ هفته به ۵۰ هفته برای برون رفت از رکود در بازار و اجازه صادرات تخم مرغ نطفه دار و جوجه گوشتی مازاد داخل با مشوقهای صادراتی دانست.
او گفت: صادرات برای رونق بخشی به بخش تولید ضروری است و حداقل صادرات برای بخش طیور باید اجرا شود. همچنین دولت باید با کنار گذاشتن دولتیها و خصولتیها و سپردن کار به خصوصیها طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، تنها به عنوان ناظر عمل کند و از این بخش میزان مورد نیاز را درخواست و این بخش هم موظف به تامین خواسته دولت شود.
آقای حاج اکبری هشدار داد: در صورت ادامه این روند و کاهش جوجه ریزی در مرغداری ها، در شهریور و مهرماه شاهد کاهش مرغ در بازار خواهیم بود و همان صفهای طولانی برای خرید مرغ و تخم مرغ دوباره تشکیل خواهد شد.
او با اشاره به کاهش مصرف نهادههای دامی به دلیل کاهش جوجه ریزی گفت: هم اکنون نهادههای دامی وارد شده مشتری ندارد و در معرض انهدام قرار دارند و وارد کنندهها هم در این زمینه متحمل ضرر شدهاند.
عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: استفاده از سامانه بازارگاه شفافیت را در واردات نهادهها و قیمتها مشخص و دست واسطهها و دلالان را کوتاه کرده بود و راه اندازی مجدد آن میتواند به کاهش رکود در بازار کمک کند.
نظرات