کد مطلب: ۴۶۳۱۱۸

چشم‌انداز هفتگی بازارها با توجه به اخبار سیاسی و اقتصادی:

پیش‌بینی وضعیت طلا، دلار و بورس در هفته آینده

پیش‌بینی وضعیت طلا، دلار و بورس در هفته آینده

در هفته گذشته همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد دامنه نوسانات کمی محدود شد و در بین بازارها طلا بیشترین بازدهی را ثبت کرد. با این حال میزان بازدهی هر سه بازار تا حدی بهم نزدیک بودند. آیا در هفته آینده، روند هفته اخیر تکرار می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، پیش از شروع هفته اخیر، آخرین کارنامه هفتگی بازارها در دو هفته اخیر این گونه بود: بورس مثبت ۸٫۷ درصد، سکه مثبت ۱۶ درصد، طلا مثبت ۸٫۷ درصد و دلار ۱۷٫۱ درصد.

با این چنین وضعیتی، تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود: «برای هفته آینده هرچند بازدهی مجدد حدود ۹ درصدی بازار سهام به دلیل فعال‌تر شدن بازارهای رقیب، شاید کمی دور از انتظار باشد اما به دلیل تداوم روند حمایتی از این بازار و اعلام برنامه‌های جدید برای آن احتمالا همچنان این روند صعودی باقی بماند، منتها نه به شدت هفته اخیر. در دیگر بازارها هم به نظر می‌رسد کنترل قیمت در بازار ارز تشدید شود و از روند شتابی صعودی قیمت دلار کاسته شود و این اتفاق بر بازار طلا نیز تاثیر بگذارد.»

در عمل نیز این اتفاق رخ داد؛ یعنی هم از شدت رشد بازدهی بازار سهام کاسته شد و هم سرعت بازدهی دو بازار ارز و طلا کاهش یافت.

در هفته اخیر بازدهی بازارها این گونه بود: بورس مثبت ۵ درصد، سکه مثبت ۵٫۵ درصد، طلا مثبت ۷٫۳ درصد و دلار ۴ درصد.

با توجه به کاهش رشد بازدهی بازارها، چه سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی برای آینده بازارها قابل مشاهده است؟

سیگنال‌هایی برای بازارها

کرونا مجددا شدت گرفته و به همین دلیل محدودیت‌هایی در شهرهای مختلف از جمله تهران اعلام شده است.

علاوه بر این، آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با انتشار بیانیه‌ای نسبت به ریسک پرواز از آسمان ایران و هدف قرار گرفتن تصادفی هواپیماهای مسافربری هشدار داده و اعلام کرده است که ارزیابی ریسک بالای پرواز از آسمان ایران تا ۱۶ ژوئن سال ۲۰۲۱ به قوه خود باقی خواهد بود.

خبر دیگری که احتمالا برای بازارها نااطمینانی به همراه دارد مربوط به بانک مرکزی است. معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرده این بانک در نظر دارد اوراق ودیعه با سررسید دو ساله منتشر کند که پس از دو سال این پول به همراه مبلغ اضافی برای جبران افت ارزش پول براساس نرخ تورم به مردم بازگردانده شود.

از سوی دیگر روز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه امسال سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در رابطه با تنش‌های به میان آمده بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان عنوان کرد: بلافاصله پس از آغاز تنش و درگیری‌ها بین دو همسایه کشورمان، دستگاه دیپلماسی ایران طی تماس‌هایی با این کشورها خواستار اتمام این درگیریها در چهار چوب راه حل های مسالمت آمیز شد. کشور ایران آماده است میان این دو کشور برای کاهش اختلافات و نزدیکتر شدن دیدگاه‌ها میانجیگری کند.

همچنین سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفته است: به دروغ پردزان صهیونیست اخطار می‌کنیم، اقتدار محور مقاومت و ایران را بار دیگر نیازمایند که در این صورت، دست قدرتمند کشورمان را در میدان عمل لمس خواهند کرد.

با این حال اخبار با سیگنال مثبت هم برای بازارها قابل مشاهده است. ایران نفتکش توقیف شده خود از آمریکا را پس گرفته است. علاوه بر این، پروازهای هواپیمایی امارات به تهران از سر گرفته خواهد شد.

عباس موسوی در همان نشست ۲۶ تیر ماه خبر داده که ایران به دنبال بازپس‌گیری هفت میلیارد پول بلوکه شده خود از کشور کره جنوبی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشور گفته است: پول بلوکه شده نفت ایران از سوی کره جنوبی به ارزش ۷ میلیارد دلار پس گرفته می‌شود.

این خبر شاید بتواند تاثیری بر بازار ارز هم داشته باشد که اگر نقدینگی از این بازار میل به جابه‌جایی پیدا کند، بازار سهام می‌تواند یکی از مقاصد آن باشد.

موافقت رئیس جمهور با ترخیص سریع کالاها از گمرک، اعلام آمادگی حضور ۳۲۸ واحد تولیدی بزرگ در بورس (اعلام شده توسط سعید زرندی، معاون وزیر صمت)، اعلام پرداخت سود سهام شرکت فرابورس از طریق سجام از اول مرداد ماه و اعلام عرضه اولیه ۵ شرکت غیربورسی سهام عدالت در بورس از مهمترین اخبار با سیگنال مثبت برای بازار سهام و افزایش نرخ سود سپرده بانکی از جمله اخبار با سیگنال منفی برای همه بازارها از جمله بورس است.

اما اخباری هم در ۲۴ ساعت اخیر منتشر شده‌اند که برای بازار ارز می‌توانند مهمتر باشند. فرصت چهار روزه صادرکنندگان برای ایفای تعهدات ارزی و تسهیل و گشایش در تخصیص ارز و واردات که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی قرار است عملی شود از جمله این اخبار هستند که هرکدام سیگنال‌هایی را برای فعالان بازار ارز به همراه دارد.

بدین ترتیب همزمان با مشاهده برخی از نااطمینانی‌ها، شاید تداوم نوسان قیمت دلار قابل پیش‌بینی باشد اما با توجه به برخی اخبار با سیگنال مثبت احتمالا این نوسان قیمت چندان قابل توجه نباشد. در بازار طلا نیز وضعیت به همین شکل قابل پیش‌بینی است. نوسان محدود قابل پیش‌بینی بازارهای ارز و طلا درحالیست که همچنان حمایت‌ها از بازار سهام ادامه دارد و به همین دلیل سهامداران امیدوار به تداوم روند صعودی شاخص بورس هستند. اما با توجه به فعالتر شدن نظام بانکی به واسطه افزایش نرخ سود سپرده بانکی و طرح‌هایی مثل اوراق ودیعه این بار هم به نظر نمی‌رسد رشد شاخص بورس چشم‌گیر باشد.

برای مطالعه بیشتر درباره آینده بوس می‌توانید گزارش پیش‌بینی بازار سرمایه هفته بعد را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اینده از ان طلاست کسایی که موافق اند مثبت بزنید

    • ناشناس

      خیلی ساده ای

    • امین

      بورس

    • حمید

      همین روزا سلطان طلا رو میگیرن وبعد… اما با سلطان بورس کاری ندارن

    • مهسا ط

      دقیقا

  • ناشناس

    بانک این بهره ودیعه با سررسید دوساله یا سپرده را از جیب خودش که نمی دهد بلکه خود فعالانه منتظر و مشتاق فروش عده ای و خرید سهام و کسب درآمد از طریق بورس برای تامین نقدینگی این سودهاست، آنهم سود بر اساس تورمی که خودش حساب میکند مثل همیشه مثلا ۱۸ درصد طی دو سال آینده شاید هم تک رقمی خدا میداند!

  • ناشناس

    نه طلا و نه اوراق . این هفته فقط بورس

  • ناشناس

    نه طلا و نه اوراق . این هفته فقط بورس . مردم آگاه شدند

  • حسین

    سلام هرکس که کارگذاری اگاه هست میتونه بره تو باشگاه مشتریان این کد رو بزنه هم ۱۵درصد تخفیف معامله بگیره و هم 4۰۰امتیاز بگیرد این کد رو بزنه EH3080

  • ارش

    عمر گرانمایه بدین صرف شد تا چه خورم صیف و چه پوشم شتا
    ای شکم خیره به نانی بساز تا نکنی پشت به خدمت دوتا
    بعد هم استرس این بازارها ناگهان بانگی بر امد که خواجه مرد?

  • مهسا ط

    رسما مردم رو دیوونه کردن میرن پولاشونو تو بورس میزارن بورسو میارن پایین میرن طلا و سکه میخرن میارنش پایین دقیقا میشه یکی بگه ما مردم بدبخت دقیقا چه غلطی باید کنیم؟