به گزارش تجارتنیوز، معاملات بورس امروز نیز نزولی بود و شاخص کل در اولین روز هفته با افت ۱۰ هزار و ۲ واحدی به محدوده یک میلیون و ۴۸۰ واحدی رسید. از سوی دیگر شاخص هموزن نیز به محدوده ۴۰۵ هزار واحدی رسید.
کاویان عبداللهی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز گفت: معاملات فردای بورس نه منفی است و نه مثبت. یعنی نمیتواند انتظار منفی یا مثبت شدن چند هزار واحدی شاخص را داشت و معاملات نسبتا روی مدار تعادل حرکت خواهد کرد.
وی ادامه داد: در معاملات امروز حدود یکی دو دقیقه بازار مثبت بود و بعد شاخص پایین آمد تعداد صفهای خرید و فروش خیلی نزدیک هم بودند. همچنین ارزش صفهای خرید خوب بود و در مقابل ارزش صفهای فروش کم بود. یعنی باتوجه به اینکه ما صفهای فروش سنگین نداریم، احتمال اینکه این وضعیت بد بازار ادامه پیدا کند، خیلی کم است.
بورس مثبت میشود؟
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: فکر میکنم طی روز معاملاتی بعد یعنی فردا یکشنبه ما خیلی بازار مثبتی هم نداشته باشیم. یعنی خیلی بخواهد خوب باشد، در یک حالت نه مثبت و نه منفی مثلا معاملات انجام میشود. امروز نیز بورس زیاد منفی نشد و یعنی خیلی شاخصسازی هم به آن صورت اتفاق نیفتاد. باتوجه به این اتفاقات فردا یک روز خوب و متعادل را داریم و معاملات نه خیلی مثبت است و نه خیلی منفی است.
عبداللهی با اشاره به اینکه شاخص چه زمانی تغییر کانال میدهد گفت: من فکر نمیکنم که شاخص به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی برسد. یعنی شاید همینجاهای بازار، بازار یک تغییر روندی بدهد و مجددا یک رشدی را شروع کند. اما احتمال برگشت بازار به ۱۵۰۰ خیلی بیشتر از افت بیشتر است. البته ما امیدواریم که شاخص تا سه ماه آینده محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی را رد کرده باشد.
آخرین پیشبینیهای بازار سرمایه را در صفحه پیشبینی بورس تجارتنیوز بخوانید.
بورس ایران خسته کننده شده و فقط محلی برای نوسان گیری دولت شده
بسم الله. یه توضیح در مورد ارزندگی کالا زمین یا سهم. تو اقتصادای با تورم بالا چیزی بنام ارزندگی معنی کلامی داره اما معنی بازاری نداره. این جریان پوله که تعیین کننده قیمت هر چیزی میشه. تو این جور اقتصادا افراد و شبکه هایی هستن که با قیمت گذاری دستوری و مصنوعی سعی در سوق دادن جریان نقدینگی به بازار هدفن. تبعیت جریان نقدینگی یا عدم تبعیت تعیین کننده قیمت اون کالا یا سهامه. قبلا هم گفتم چون میزان نقدینگی در گردش یا به عبارتی میزان نقدینگی موجود تو قشر متوسط و ضعیف جامعه بسیار پایینه هیچ بازاری قادر به تثبیت قیمت به دلخواه بازار ساز نخواهد بود. و این نوع قیمت گذاریا باعث رکود سریعتر اون بازار خواهد شد. زمانی بازار ساز قادر بود مثلا تو سهم خودرو رو برسونه به ۸۵۰ تومان چون قادر به فریب جریان نقدینگی بود چون حجم نقدینگی بالا بود و در ثانی بازار ساز قادر به ایجاد حرص و طمع تو حقیقیا بود اما الان این ماجرا تموم شده. این بازار گرمیایی که گاه و بیگاه تو گوشه و کنار بازارا زده میشه هرگز پایدار نخواهد بود .در هر اقتصادی که میزان تورمش بالا باشه میزان فسادشم بالاتره. یعنی توش هم نوسان گیری میشه هم قیمت گذاری دستوری میشه .هم بازارسازان که قدرت مانور بالا پیدا میکنن جهت تحریک و جمع اوری نقدینگی. در مورد جریان نقدینگی و خلقش تا باز جمع اوریش تو این اقتصادای فاسد بعد توضیح میدم. در مورد بورس .دوران نوسان گیری برا حقوقیا به پایان رسیده. یه دوره ریزشه که با خروج پول حقیقی همراه میشه.بعد یه دوره تثبیت قیمته زمانی که میزان خروج پول کم بشه. و بعد یه افزایش قیمت سهمه. افرادی هستن که انقلاب سال ۵۷رو از همون اوایل به گروگان گرفتن و خودشون رو تحمیل کردن بر کل بازارها و البته سیاست داخلی و خارجیش . به اونا میگن بازار ساز. موفق .در پناه حق.
اقای ریسی چکار کردی با بورس برادر من دمت گرم شاخص ۱۴۹۰ نگه داشتی ولی قیمت سهام ها بر اساس ساخص ۱۲۸۰ هست درود خدا بر تو ای عالم با عمل
دیگه چیزی برا گفتن ندارن .فقط میگن اصلاح بازار.
دو ساله میگن اصلاح. دیگه کچل شد.
اصلاح یعنی چه سقوط نزول وورشکستگی
وقتی ۲۰۰۰ مثبت میشه میگن خیلی خوبه اما وقتی ۱۰۰۰۰ منفی میشه میگن چیزی نیست . هر روز خدا منفی . یاد شعار انتخابات افتادم . چه زود فراموش کردند.
سلام دیگر چیزی برای مردم نمانده همه از بازار خارج شدند شاخص معیار درستی نیست ما چند تا سهم داریم که از دو سال پیس هم پایین تر امدند
پس میشه گفت فردا مثبته، من که امروز ۹۰ درصد خرید زدم، وبملت و فجهان فنرشون در حال جهش صعودیه
تووو دوسال شاخص ده درصد بالا رفته ولی قیمت سهام ۸۰ درصد اومده پایین
طی سال های ۸۰ تا ۹۶ هر سهم جدا از تورم,درصورت ثبات اقتصادی ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته
طی ۲۴ ماه گذشته با تورم ۲۰۰ درصدی،سهم ها ۸۰ تا ۸۵ درصد ریزش داشتن