موضوعات داغ: # قیمت فلزات # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت میلگرد # بانک قرض الحسنه مهر ایران # تسهیلات بانکی
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

چشم‌انداز دلار ، طلا و بورس در هفته جاری / تشدید خوش‌بینی به بورس و بدبینی به دلار / طلا در آستانه نزولی شدن

صرافی

در هفته‌ای که گذشت بازارهای طلا و بورس طبق پیش‌بینی قبلی تجارت‌نیوز همچنان روند مثبت خود را حفظ کردند و در مقابل، بازار ارز همزمان با سخنان متعدد مقامات مسوول یک روند نزولی را در پیش گرفت. آیا در هفته جاری این روند دچار تغییری می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، پیش از شروع هفته قبل بازارها در آخرین کارنامه هفتگی خود چنین وضعیتی را ثبت کرده بودند؛ شاخص بورس مثبت 0.6 درصد، طلای 18 عیار مثبت 4.4 درصد، سکه امامی مثبت 2.3 درصد و دلار مثبت 2.9 درصد.

در شروع این هفته تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود که روند بازار سهام به دلیل سیگنال‌های دریافتی حمایت‌گرایانه از سیاست‌گذار و همچنین بازار طلا به دلیل نشانه‌های داخلی و خارجی روند مثبت خود را ادامه خواهند داد. اما در مورد بازار ارز با وجود آنکه به نظر می‌رسید روند صعودی قبلی این بازار ادامه یابد اما همزمان با سخنان پی در پی مقامات مسوول از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا وزیر اقتصاد درباره ارز روند بازار مثل گذشته مجددا نزولی شد.

در هفته اخیر شاخص کل بورس تهران از سطح ۲۳۴ هزار واحدی در هفته پایانی خرداد ماه با رشد ۵٫۸ درصدی توانست هفته اول تیر ماه را با صعود بیش از ۱۳ هزار واحدی به پایان ببرد و پربازده‌ترین بازار شود. طلا نیز بازدهی 0.04 درصدی را ثبت کرد اما همزمان سکه امامی بازدهی منفی 1.5 درصدی داشت و دلار نیز افت 1.9 درصدی را ثبت کرد.

6 25 1

در میان بازارها، بورس بیشترین بازدهی را در هفته اخیر داشت.

اما با این روند بازارها در هفته جاری چه وضعیتی خواهند داشت؟ پیش از شروع هفته جاری اعلام شده اینستکس عملیاتی شده است، بازار متشکل ارزی راه‌اندازی خواهد شد، اخبار پی در پی از اجلاس G20 به بازارهای جهانی سیگنال‌های مثبت داده و در عین حال قرار است نشست مهم اوپک برگزار شود. از سوی کارشناسان داخلی نیز پیش‌بینی‌هایی مطرح شده که تیر ماه خوبی در انتظار بورس است.

سیگنال‌های سیاسی به بازارها

شاید مهمترین خبر بازارها پیش از شروع هفته جاری عملیاتی شدن اینستکس باشد. جمعه هفتم تیر ماه معاون مسئول سیاست خارجه اروپا از اجرایی شدن سازوکار ویژه مالی اروپا با ایران موسوم به اینستکس خبر داد. اتفاقی که احتمالا بتواند اثر قابل توجهی بر مثبت‌تر شدن روند بازار سهام بگذارد و در مقابل بازار ارز نیز جو آرام‌تر و چه بسا نزولی‌تر به خود بگیرد.

در عین حال اجلاس G20 نیز برگزار شده که در حاشیه آن اعلام کردند امریکا قبول کرده است تعرفه‌های جدیدی علیه چین وضع نکند. همچنین پس از این اجلاس رئیس جمهور آمریکا از احتمال سفر رئیس جمهور فرانسه به ایران خبر داد. خبرگزاری صداوسیما گزارش داده که ترامپ در این مورد گفته است: «خیلی‌ها به دیدار من آمدند. رئیس جمهور مکرون پیش من آمد. می‌دانید که آنها با ایران روابط تجاری دارند. او به من گفت دوست دارد برود و آنها را ببیند. من مشکلی در این نمی‌بینم.»

طبق گزارش فارس، مکرون هم اعلام کرده است: ایران حتی اگر برجام را نقض کند اروپا قصد ندارد فورا تحریم‌ها را بازگرداند.

در همین حال ترامپ و رئیس جمهور روسیه هم دیداری داشتند که طبق گزارش‌های منتشره در این دیدار بر حل دیپلماتیک مساله ایران تاکید شده است.

با این روند بعید است که در هفته جاری فشار قابل توجهی برای تقاضا در بازارهای طلا و ارز داخلی (با منشا سیاسی) وجود داشته باشد. در بازار سهام نیز به نظر می‌رسد سیگنال‌های مثبت سیاسی بتوانند خودشان را نشان دهند.

سیگنال‌های اقتصادی به بازارها

در چند هفته اخیر که قیمت دلار روند نزولی به خود گرفته بود، این شبهه را به همراه داشت که چطور در دوره کاهش درآمدهای نفتی بازار ارز روندی نزولی به خود گرفته است. تاکنون خبر مثبتی درباره فروش نفت ایران در چند وقت اخیر منتشر نشده بود اما در پایان هفته گذشته خبری از سوی کشور چین منتشر شد که رسما اعلام کرد این کشور بر ادامه واردات نفت از ایران تاکید دارد. همچنین اعلام شد چینی‌ها برای سفر به ایران دیگر ویزا لازم ندارند. شاید این دو خبر از جمله اخبار با سیگنال مثبت برای بازار و ذخایر ارز کشور باشد.

از سوی دیگر در هفته اخیر رئیس کل بانک مرکزی وضعیت ذخایر ارزی کشور (اسکناس)در چند سال اخیر را بی‌سابقه توصیف کرد و وزیر اقتصاد نیز گفت که نرخ واقعی دلار هشت هزار تومان است.

علاوه بر این، آخرین خبر از وضعیت بازار متشکل ارزی حاکی از این است که در هفته جاری (11 تیر ماه) قرار است این بازار رسما کار خود را آغاز کند.

اما اتفاق مهمی که در هفته جاری ممکن است بر روند بازار ارز هم تاثیر بگذارد نشست اوپک است. پیش از این اجلاس، پوتین گفته است که روسیه با عربستان درباره تداوم سطح فعلی تولید نفت توافق کرده‌اند. این درحالیست که پیش از برگزاری این نشست، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، برای تحویل در ماه سپتامبر، ۹۳ سنت یا ۱.۴۲ درصد سقوط کرد و به ۶۴.۷۴ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام آمریکا، دابلیوتی‌آی هم ۱.۲۳ دلار یا ۲.۰۷ درصد سقوط کرد و به ۵۸.۲۰ دلار رسید.

با این حال همزمان با سقوط قیمت نفت، فعالان بازارهای جهانی شاهد ادامه روند صعودی قیمت طلا بودند. همچنین ایسنا گزارش داده که در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال‌استریت، ۱۷ نفر شرکت کردند که از میان آن‌ها ۱۰ نفر یا ۵۹ درصد افزایش قیمت و یک نفر یا معادل شش درصد کاهش قیمت طلا را پیش‌بینی کرد و شش نفر یا ۳۵ درصد نیز نظری نداشتند.

بدین ترتیب باید دید در هفته جاری قیمت طلا در بازار داخلی به تبعیت از روند نزولی قابل پیش‌بینی دلار، روندی نزولی به خود می‌گیرد یا متاثر از قیمت جهانی طلا همچنان یک روند ملایم صعودی را ادامه می‌دهد؟ اخبار سیاسی آخر هفته گذشته و عملیاتی شدن اینستکس این گمانه را تقویت می‌کنند که بازدهی 0.04 درصدی هفته گذشته طلا در هفته جاری به مانند سکه دچار بازدهی منفی شود. اتفاقی که احتمالا برای بازار ارز نیز رخ دهد و نزولی بودن در این بازار نیز بار دیگر تکرار شود. با این حال بورس شاید تنها بازار با چشم‌انداز بیشترین احتمال بازدهی مثبت هفته جاری باشد.

نظرات