موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت دلار # حمله اسرائیل # قیمت دلار # پرداخت یارانه # ایتالیا # قطر # عراقچی
فرزاد طلاکش، دبیرکل فدارسیون طیور ایران، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

مرغ گوشتی در بازار بهمن با قیمت ۱۲۵ هزار تومان عرضه می‌شود / وزارت کشاورزی سیاست‌های حمایت از تولید یکپارچه را با جدیت دنبال نمی‌کند

مرغ گوشتی در بازار بهمن با قیمت ۱۲۵ هزار تومان عرضه می‌شود / وزارت کشاورزی سیاست‌های حمایت از تولید یکپارچه را با جدیت دنبال نمی‌کند
مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، از عرضه مرغ گوشتی با نرخ ۱۰۸ هزار تومان در میادین ميوه و تره‌بار خبر داد، اما آیا امکان عرضه مرغ گوشتی با این نرخ وجود دارد؟

به گزارش تجارت نیوز، نوسان قیمت مرغ در بازار و اختلاف میان نرخ عرضه در میادین میوه و تره‌بار با سطح شهر، بار دیگر توجه‌ها را به سیاست‌های تنظیم بازار جلب کرده است. در حالی‌که قیمت مصوب عرضه مرغ در میادین ۱۰۸ هزار تومان برای هر کیلوگرم اعلام شده، اما در سطح شهر و به‌ویژه در بازار بهمن، این محصول با نرخ‌های بالاتری به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

این تفاوت قیمتی نه‌تنها پرسش‌هایی درباره توان اجرایی سیاست‌های حمایتی دولت ایجاد کرده، بلکه جای خالی برنامه‌ریزی مؤثر در بخش تولید و توزیع را نیز پررنگ‌تر کرده است.

مرغ گوشتی با قیمت ۱۰۸ هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شود؟

آنطور که مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، به مهر گفته، مرغ گرم در حال حاضر با قیمت ۱۰۸ هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم عرضه می‌شود، اما قیمت‌ها در سطح شهر بسیار بالاتر از این ارقام است.

او افزود: در سازمان میادین محدودیتی برای عرضه مرغ وجود ندارد، هرچند تهیه آن با دشواری همراه است و برنامه‌ریزی مناسبی از سوی وزارت جهاد کشاورزی تاکنون انجام نشده است. باتوجه به این شرایط، این پرسش ایجاد می‌شود که آيا امکان عرضه مرغ گوشتی با این نرخ وجثد دارد؟

محدودیتی در عرضه مرغ گوشتی در بازار وجود ندارد / در بازار بهمن مرغ گوشتی با قیمت ۱۲۵ هزار تومان عرضه می‌شود

فرزاد طلاکش، دبیرکل فدارسیون طیور ایران، درباره عرضه مرغ گوشتی با قیمت ۱۰۸ هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: محدودیتی در عرضه مرغ گوشتی در بازار وجود ندارد، اما امروز در بازار بهمن مرغ گوشتی با قیمت ۱۲۵ هزار تومان عرضه می‌شود. میادین میوه و تره‌بار هم در اکثر واقع مرغ گوشتی را از همین بازار تهیه می‌کنند. در صورت امکان عرضه مرغ گوشتی با این قیمت، بدون شک اتفاق مثبتی هم برای مردم و هم برای بازار رقم می‌خورد.

او افزود: در شرایط فعلی عرضه مرغ گوشتی با قیمت ۱۲۰ هزار تا ۱۲۵ هزار تومان یک امر منطقی است، اگر با نرخ ۱۲۰ هزار تا ۱۲۵ هزار تومان عرضه شود، به مرغداران هم آسیب کمتری وارد می‌شود.

وزارت کشاورزی باید برای حمایت از زنجیره یکپارچه تولید اقدام می‌کرد / الزام استفاده از نژاد آرین باید کنار گذاشته شود

طلاکش در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت کشاورزی برنامه‌ای برای توزیع مرغ گوشتی دارد؟ تصریح کرد: توزیع از وظایف وزارت کشاورزی نیست، اما وزارت کشاورزی باید به سمت تولید زنجیره یکپارچه با بهره‌وری ۱۵ تا ۲۰ درصد، حرکت می‌کرد، اما این سیاست توسط وزارت کشاورزی با جدیت دنبال نشده است.

این فعال صنفی اضافه کرد: وزارت کشاورزی باید از سیاست‌های توسعه زنجیره‌های یکپارچه تولید پشتیبانی کند. از طرفی، برای بهبود تولید وزارت کشاورزی باید الزام استفاده از نژاد آرین را کنار بگذارد تا تولید‌ هم وضعیت بهتری پیدا کند.

براساس این‌گزارش، اگر مرغ با نرخ ۱۲۰ هزار تا ۱۲۵ هزار تومان عرضه شود، تولیدکننده کمتر آسیب می‌بیند و بازار نیز به تعادل می‌رسد. با این حال، نبود سیاست یکپارچه در وزارت کشاورزی و پافشاری بر تصمیماتی نظیر الزام به استفاده از نژاد آرین، چرخه مشکلات را ادامه‌دار کرده است. در چنین شرایطی، پرسش اساسی این است که چرا سیاست‌های حمایتی زنجیره‌های تولید با جدیت دنبال نمی‌شود؟

تا زمانی که وزارت کشاورزی از اقدامات مقطعی فاصله نگیرد و به سمت سیاست‌های پایدار و کارآمد حرکت نکند، فاصله میان نرخ مصوب و قیمت واقعی همچنان پابرجا خواهد بود؛ فاصله‌ای که دود آن، هم به چشم مصرف‌کننده و هم به جیب تولیدکننده می‌رود.

برای مطالعه بیشتر به گزارش قیمت مرغ گوشتی در بازار بین ۱۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان است در تجارت‌نیوز مراجعه کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی